Кухня для хлопів

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Мих, 18 чер 2009.

1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А чого його шукати? на упаковці теж так написано.:)

• Подобається Подобається x 1
  2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

• Подобається Подобається x 4
  3. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Приснився мені сьогодні "смак дитинства" - апельсиновий сік домашнього виробництва під кодовою назвою "Фанта"! :preved: Робиться він просто, але довго - 3 дні :crazy:, а на четвертий (або наприкінці третього) аж можна той сік пити, ну і когось можна пригостити.
    Починається весь процес з того, що треба піти в магазин (або когось туди послати;) ) і купити 6 апельсинів, таких файненьких, ароматних і з грубою шкіркою. Потім, звичайно, треба ті цитринові з'їсти - можна самому/самій, але може стати зле від такої кількості цитринових нараз, тому краще з кимось поділитись (н-д, чоловік/жінка, діти, батьки, etc.) Але такий момент - перед тим як їсти, треба апельсини помити, а також почистивши, не викидати шкірку відразу в смітник (бо не буде "Фанти").
    Отже, апельсинів нема - вони вже в шлунку. Тоді беремся за шкірку. :smilec: Ріжемо шкірку тих 6 апельсинів на кубики. Беремо води як на трилітрову банку і доводимо її до кипіння. Далі кидаємо апельсинові кубики в ту банку і заливаємо кип'ятком. Закриваєм банку кришкою і всьо. Перший день "процесу" завершився.
    На другий день вже "ароматизовану" воду (ту, що в банці) зливаєм в якусь іншу посудину і нагріваєм до 80 градусів (щоб починало кипіти). А дорогоцінні кубики акуратно так складаємо в м'ясорубку і мелем. І приблизно те саме робимо, що й минулого дня: скидуєм перемелену шкірку в 3л банку і заливаєм нагрітою (до 80 гр.) водою, і закриваємо лагідно баночку кришечкою. :pardon:
    А вже третього дня Ви виходите на фінішну пряму! Отож, берете воду все з тієї ж банки і проціджуєте через марлю. Відповідно, всьо раніше перемелене "добро" лишається на марлі. А до нашої чудо-водички додаєте 1,5 кг цукру і вже ту поцукровану рідину знову підігріваєте десь до 60 градусів, при цьому помішуючи ложкою поки цукор не розчиниться. Фууух, якщо Ви виконали то всьо, що треба було, то...майже справилися. :) Тіко ше треба додати 5 чайних ложок лимонної кислоти, коли та "рідина" (тобіш, майбутній сік) вистигне. І всьо. Сік готовий! Але він достатньо концентрований, тому його дуже бажано розбавляти кип'яченою холодною водою. Співвідношення 1:5 ("фанта":кип. холодна вода). Спробуйте! :)

п.с. я ніколи не могла дочекатися, коли вже буде третій день того приготування соку і все питала в мами "чи готовий сік?" :girl_smile:

• Подобається Подобається x 10
  4. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ми сім"єю вже макарони п"ять років не їмо,і білого хліба теж.1 група крові нам неможна і прекрасно себе почуваємо.Пшениця і 1 група крові несумісна.

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хм...
    а в мене перша мінус...
    Але їм іно каву...з сигаретами...

• Подобається Подобається x 2
  6. smeet

smeet просто спілкуюсь

Резус тут значення немає,але сигарети пане Ромку,то дуже паскудна штука.Знаю по-собі.Курив 27 років.Але зумів кинути.Вже років 6 не курю.Не буду брехати тягне до цих пір.але стримуюсь.Кинув в один день.Більше не курив.
    Для Вас найкраща їда-нежирні сорти м"яса,з напитків -проста вода.А Ви наберітьв Гуглі дієта для 1 групи крові-воно видасть.

7. Romko

Хм..курення - то паскудна річ...
    Але воно є складником дієти тогово фацета...:dntknw:
    Як і кава...
    Так є...
    наразі...:sorry:

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

і шо? то правда?

9. Summer

Summer Well-Known Member

дієта, дієтою, але щось я не дуже вірю в ті дієти по групам крові....

• Подобається Подобається x 5
  10. Romko

Дієта дієва іно єдна!:preved: і називаєцця тота дієта - ПМЖ. О...:sorry: А,якщо сильно сі хоче шось з'їсти,то купіт си трилітрову фляшку "Кришталевої джерельної",тої жи з бульками...і іджте на здоровля....:dntknw: Нагадалося:"А то ти їсти хтів!"

11. - А Вы поверьте. И тогда каждый новый день будете себя чувствовать прекрасно именно благодаря ей. А если не очень прекрасно - то будете уверены, что без неё вообще бы не чувствовали себя. "Прошла весна, настало лето, спасибо Партии за это"... (с) ;)

12. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Так и знал, как только на Кухні для хлопів появятся жіночкі, так сразу о диете. "нежирні сорти м"яса,з напитків -проста вода" от такой диеты мужики на стенку полезут

Похоже, мир действительно устал от навязываемых худосочных стандартов прекрасного, и такая девушка незамеченной остаться просто не могла. Еще бы - не каждый день в конкурсах красоты участвуют юные леди, которые носят одежду 50 размера.

Хлоя Маршал, обладательница титула Мисс Суррей (графство в Великобритании), стала вице-мисс Великобритании. Такого в истории конкурсов красоты еще не было. Ей всего шестнадцать лет и она нисколько не стесняется своего роскошного целлюлита и рубенсовских форм.

"Мне хотелось сломать стереотипы и доказать, чтобы быть красивой - необязательно быть тоненькой блондинкой. Я брюнетка, и далеко не маленьких размеров. У меня пышные формы - но это действительно формы. Чтобы поддерживать себя в тонусе, я регулярно совершаю сорокаминутные пробежки, занимаюсь плаванием и гимнастикой. Что касается моего участия в конкурсе - по счастью, большинство людей отнеслись ко мне благосклонно. Кроме того, я получила огромное количество откликов от девушек, которые страдают от избыточного веса. Они благодарили меня за то, что я помогла им поверить в себя. По поводу своего веса я не переживаю - я слежу за своим питанием и физической формой. В будущем я собираюсь сделать карьеру оперной певицы. А где вы видели тощую оперную диву?"
    http://www.livejournal.ru/zh_zh_zh/id/298

• Подобається Подобається x 7
  13. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я прочитав книгу повністю,і побачив,що її писали кваліфіковані лікарі,пояснення йде на молекулярному рівні,а не на рівні Іванова,який босим ходить по снігу і мочею лічить всі хвороби.Досить серйозна праця.Я хотів би чути думку наших американців,тих що на форумі,як та книга в Америці.Років з 15 назад,приїжджала наша лікарка,котра там вийшла заміж.Так от вона привозила виписки з цієї книги.Тепер ця книга видана російською мовою і її можна прочитати і мати про все самому уявлення.Називається -"Чотири групи крові-чотири шляхи до здоров"я."Автор Адан.

14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Моя половина вже майже тиждень лежить з грипою... Вже видужує...
    Доню шефиня привозить під ранок (працює барменом в нічному клубі)... тому господарка на мені...
    Як вже казав - дві собаки, кішка, папуга, дружина і доня... Вибачте, що не за абеткою... :)
    В обід стало питання за недільну вечерю... ;) . Поліз в льодувку - здибав поросячі ребра. Подумав за тушену картоплю з підсмаженими реберцями... Поліз за банєчетком і вздрів несправедливо забуті глиняні горщики... А зараз увага:
    На розпечену пательню свинячі ребра (щоби шкварчало). З усіх сторін до кримської засмаги. В горщики... Не жалійте... Далі все просто: картопля дрібними шматками, обсмажена на олії морква кружальцями, молода (свіжа) квасоля з морозілки і нарізане невеликими шматками сало і порізані шкірки від польського шпондерка...(що надибав в льодувці :) ) Все в горщик. Сало і шкірки зверху. Далі сіль, перець і лавруха. (часник нарізаний перед подачею на стіл). В братруру при регуляторі на двійку (майже мінімум).
    Питання про вечерю постало в обід. О п"ятнадцятій поставив горщики в братруру. О вісімнадцятій вимкнув. Вечеряти почали за пів годони потому...
    Хлопи! Покуштувавши, моя мила спитала - А до вечері в нас ніц нема? ;) :good:

• Подобається Подобається x 12
  15. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Правильно - то просто хтось гарно написав книжку, імхо. :) Згідно тієї книжки мені взагалі не можна їсти одного овочу (бо ж група крові так каже), але я собі щось не уявляю життя без того продукту. :pardon:

• Подобається Подобається x 3
  16. night

night Well-Known Member

Може хтось знає рецепт Журика? А то на сайтах в неті досить сумнівно описано процес закваски. Щось не ризикую більше тижня її готувати а потім вживати:dntknw:

17. thinkers

thinkers Well-Known Member

та де ж більше тижня?:). Жур 6-8 годин настоюється

18. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Якбі Ви ще були такі ласкаві і пояснили "нє мєсним" що це таке і з чим його їдять?:)

• Подобається Подобається x 1
  19. http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%96%D1%83%D1%80

• Подобається Подобається x 3
  20. iso

iso Well-Known Member

Це Ви про білий борщ?:)
    Краще почитаємо поляків
    Історія-легенда
    http://nicalbonic.blox.pl/2007/03/ZUREK-CZY-BARSZCZ-BIALY-HIS
    Рецепти
    http://ugotuj.to/kuchniaSearch.do?q=%BFurek
    польський перекладач для "немєєсних"