Курс гривні.

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Hyligan, 5 лют 2014.

1. Kaccip

Kaccip Смерть ворогам

Дякую за пораду.
    Питаю тому, що може бути варіант, що взагалі ніде неможливо буде купити валюту.
    А без валюти, самі розумієте, нема що робити за кордоном.

• Подобається Подобається x 1
  2. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

може, просто з вас, банк-емітент ше здре комісію за конвертацію, навіть якшо картка в долярах, а розрахунок в злотих, все одно комісія, не багато, але буде.

3. Kaccip

Kaccip Смерть ворогам

Я правильно зрозумів?
    Що при купівлі карткою в Польщі з мене ще візьмуть прОценти за конвертацію з гривні в злоті?
    А чи захочуть, наприклад, приймати таку картку в Італії чи Португалії?

4. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ви правильно все зрозуміли, тому при відкритті карткового рахунку, добре проконсультуйтесь в банку, шоб потім не дзвонити з португальського супермаркета в коллцентр вашого банку з питанням-чому я не можу зняти готівку чи розрахуватись карткою.

5. Hyligan

Hyligan Іронічний

Роз вже завели про картки, то може хто підкаже, яку потрібно картку щоб розраховуватись в Гугль плей (Google Play‎)

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я думаю, для розрахунку в неті необовязково мати картку і буду правий на 90%. Картка потрібна на касі, різного роду боксів, інколи для зручності в банку.

Вам просто тре відкрити рахунок в банку і скачати приват24 і керуєте своїм рахунком, як душі заманеться.

7. Hyligan

Hyligan Іронічний

Там при спробі покупки варіантів не дають, тільки "додати картку".

8. terRen

terRen Дуже важлива персона

Як відкриваєте рахунок, то вам вже видається картка, просто вони є зарплатні (дебетові), кредитні.
    А вже в Приват24 в своєму профілі, самі маєте змогу поповнювати рахунок , оплачувати послуги..

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тоді вам можна взяти універсальну картку в Приваті. Ядумаю, тут важливо, щоб картка належала ссстемі master card, або visa. Порадьтеся у банку, там вони все це знають без памяті.

---------- Додано в 19:05 ---------- Попередній допис був написаний в 19:05 ----------

необовязково.

• Подобається Подобається x 2
  10. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

значить нема різниці яка картка, головне аби банк відкрив доступ до онлайн платежів

• Подобається Подобається x 2
  11. ademame

ademame Member

А як на цей рахунок мені будуть зараховувати валюту? Людина, яка пересилає гроші, має мати свій рахунок в Приват банку? А якщо такого нема?

12. Forpost

Forpost Стоїк

то повідомляєте їй SWIFT вашого банку і # свого валютного рахунку

13. Hauptmann

Hauptmann Well-Known Member

процент за конвертацию возьмет банк, эмитировавший карточку.....
    если карта VISA или MASTER CARD, то проблем за бугром не будет

14. Forpost

Forpost Стоїк

різниця є ,дорожчі карти мають автоматично відкриті платежі в інтернеті,дешеві ,як правило не мають,щоб не купувати голд, преміум(карти) в банку можна емітувати інтернет -картку ПиСи і шо вчепились того ПриватБанку ,в мене постійні проблеми з ним ,навіть туть колись описував,чуть не влетів за 10 гривневу заборгованісь на 8000 грн і то заборгованість виникла з причини системи Приватбанку (не побачила закінчення строку договору обов"язкового страхування життя ,укладеного при емісії кредитної картки)

15. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ну от чувак пише в Г+

Питання до знатаків, як зробити так щоб оплатити замовлення з дому, а отримав би його хтось на Америці чи Лондонщині?? Думаю "свої ходом" доправити замовлення було б значно дешевше.

Може час вже окрему тему про закордонні інтернет-покупки відкрити?

16. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

є десь тема, порийсі в форумі, ніби має назвіско "покупки в інтернеті" чи шось подібне.

17. Kaccip

Kaccip Смерть ворогам

Слова які собі попридумували - банк емітент і т. ін.
    По-людськи не можна - банк, який видав платіжну картку? Питання риторичне.

А ось я дійшов до питання по темі: по якому курсу, при оплаті карткою, конвертують гривні в валюту тої чи іншої країни? Чи орієнтуються на курс валют НБУ, чи по якомусь біржовому курсу?
    В нас, самі знаєте, є курс "білий", "сірий", "чорний".

18. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

сконвертують по комерційному курсу плюс комісія за конвертацію десь 2%, VISA сконвертує гривню в долар по 16.30 а гривню в злотий по 4.50 приблизно..

---------- Додано в 17:01 ---------- Попередній допис був написаний в 16:53 ----------

а, ше може бути комісія банку країни в якій ви перебуваєте, тому тре мати на картці більшу суму тому шо іноземний банкомати не завжди показують баланс.

19. Hyligan

Hyligan Іронічний

Знову ж виникає те саме питання, якщо базарний курс 22, а "комерційний" 16.30, то як покласти на картку гривню і конвертувати її в долар по "комерційному" курсу, і залишити на рахунку (ну типу на зберігання) ???

20. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

тут не сконвертують, а в Польщі не дадуть зняти з банкомата більше 100 долярів, лишаїсі тілько їхати на закупи в польскі маркети..

а де твій аватар? :)