Курити заборонено!

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Оля, 20 бер 2007.

1. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Відповідь: Курити заборонено!

Так, курять. Нажаль :sad:
    Десь я читала що Львівська міська рада прийняла постанову що фірми-перевізники, чиї водії курять під час перевозення пасажирів, будуть штрафуватись з вимогою звільнення цих водіїв-порушників. Але от що то за постанова і як її використвувати я незнаю. Може хтось знає?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

По-перше, водій і справді не має права курити в маршрутці.
    Що я робила, то прямо казала 3 речі:
    - я вагітна, прошу не шкодити мені і моїй дитині! (водії завжди забобонні, прохання вагітної для них священне, бо інакше миші колеса погризуть:D? можете водієві про це нагадати - дуже дієво!;))
    - прошу не курити, ви не бачите, що тут дитина? (це, коли вже малий народився, на дітей увагу теж звертають, на щастя)
    - у мене алергія на сигаретний дим, ви хочете, щоби я померла вам у маршрутці? (це вже на крайняк ;), коли і не вагітна і дитини поруч немає:D)

• Подобається Подобається x 2
  3. dvin

dvin Well-Known Member

Ще б заборонити пасажирам курити в таксі, як то в Угорщині зроблено. Хоч я сам і курю, але розумію, як себе буде почувати наступний пасажир.

• Подобається Подобається x 1
  4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а у вас?.. ;)

до речі, якщо їздити людським транспортом, наприклад, трамваєм - ніхто не курить... (це для гілки про велосипедне місто)...

5. dvin

dvin Well-Known Member

В наших теж курять :ireful1: І в міжміських автобусах - легко.

6. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Не довго вже. На днях закон в Німеції прийняли, про заборону куріння в громадських місцях. З вересня цього року, в деяких бундес-землях будуть вийнятки лише для окремих кнайп. А так - тотальна заборона, штраф до 1,000€. Думаю, для некурців настане довгоочікуване полегшенння, закони тут не лише на папері діють. Та й правильно, нехай "курники" шукають місце, де покурити, а не я шукаю місце, де сховатися від сигаретного диму.

7. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

У нас - нi. Серьозно.

8. duncan

заздрю!

9. Оля

Оля Старожилка форуму

Ну і слава Богу! :) Так що вибачайте, пальонци, але то буде таки справедливо. Чого я маю з примусу дихати тим,чим хтось травиться? :)

10. Полковник

Полковник миється в бані

Нет! Ну что за человек? Откуда столько негатива? Никак не пойму!:rolleyes:

11. duncan

абсолютно правильно!..
    якщо людина псує своє здоров’я — його право...
    але примушувати нас гидотою дихати — неправильно...

12. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Дуже дякую за підказки!
    Тепер буду себе впевненіше почувати :)

13. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Ніколи не думала, що у нас це директ "заборонено", гадаю, не курити в таксі (нехай і приватному)- елементарна етика. Невже десь може бути інакше?
    Щоправда, одного разу довелось зробити різке зауваження водієві тролейбуса, на що той відразу відкинув цигарку...Ще би- у загальноміському транспорті обовязкові таблички із забороною палити!...

14. Я бы везде курить запретила. Раз портишь своё здоровье, не порть его другим.

• Подобається Подобається x 4
  15. kitana

kitana Banned

Зміни в законодавстві щодо обмеження місць куріння

24 травня ВР прийняла зміни до Закону "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення"

Зміни вступають у силу через 6 місяців після опублікування.

Нова редакція Закону після внесення змін (зміни виділено курсивом):

Стаття 13.

Забороняється куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів:

1) у ліфтах і таксофонах;
    2) у приміщеннях та на території закладів охорони здоров’я;
    3) у приміщеннях та на території навчальних закладів;
    4) на дитячих майданчиках;
    5) у приміщеннях та на території спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд та закладів фізичної культури і спорту;
    6) у під’їздах житлових будинків;
    7) у підземних переходах;
    8) у транспорті загального користування, що використовується для перевезення пасажирів;
    9) у приміщеннях закладів ресторанного господарства;
    10) у приміщеннях об‘єктів культурного призначення;
    11) у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ;
    12) на стаціонарно обладнаних зупинках маршрутних транспортних засобів.

Забороняється, крім спеціально відведених для цього місць, куріння тютюнових виробів:

1) у приміщеннях підприємств, установ та організацій всіх форм власності;
    2) у приміщеннях готелів та аналогічних засобів розміщення громадян;
    3) у приміщеннях гуртожитків;
    4) в аеропортах та на вокзалах».

Штраф за розміщення попільничок або куріння у приміщеннях закладів ресторанного господарства - від однієї тисячі гривень до десяти тисяч гривень.

Штраф за невідведення спеціальних місць для куріння, необладнання їх витяжною вентиляцією чи іншими засобами для видалення тютюнового диму, нерозміщення інформації про шкоду куріння здоров'ю – від однієї до десяти тисяч гривень.

• Подобається Подобається x 3
  16. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Питання риторичне. Чому такий розліт? Чому не чітко визначена сума? Який мудєнь пластіліновий буде визначати на скільки накурено в ліфті на тисячу чи на десять? Чергова дірка для меновського хабарництва...

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Не зовсім зрозуміла мова єкась.

18. kitana

kitana Banned

Штрафні санкції ліфтів не стосуються. І взагалі штрафи з громадян цим законом не передбачено, тільки з суб'єктів господарювання.

Щодо цього конкретного штрафу, то я Вам більше скажу, він стосується закладів ресторанного господарства, і у першому варіанті законопроекту формулювання було - за розміщення попільничок або невживання заходів з припинення куріння.

А в остаточній редакції - за розміщення попільничок або куріння.

Тобто, якщо хтось закурить, то на заклад вже можна накладати штраф, навіть якщо цього курця вигнати з закладу або облити водою, щоб загасити сигарету.

Штрафувати буде не міліція, а держспоживстандарт. Мабуть, вже набирають штат "контрольних" курців. ))

19. Volha

Volha Member

я от до куріння в барах-ресторанах якоь досить спокійно ставлюя. А в транпорті сигаретний дим не переношу аболютно - нудити одразу починає. Але в нас я й не помічала, щоби водіі палили.
    Зате пісеньки з матюками вмикають:sad: Якось я навіть шкандаль з цього приводу спровокувала:)))

20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Але все ж таки, чому в штрафах створюють виделку. 170-340 грн, 1000-10000 грн. Прямий шлях до корупції та хабарництва...

а де твій аватар? :)