Купуй Українське! (чи "Романтично пахне ковбаса..?)

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем VasMT, 24 лют 2009.

1. Малесенька

Малесенька Well-Known Member

добре шо в мене є знайомі які можуть мясо українське дістати і дешевше. скромності мені не бракує:blush:
    на привокзадьному ринку є 2 лотки де можна купити свіже українське мясо, а ще краще по близьких селах спитатись, може хто свиню зарізав і в крайньому випадку на бойні завжди договоритись можна

• Подобається Подобається x 5
  2. Varvar

Varvar Well-Known Member

В Україні у Львівській області (за інші не знаю) 99% свинини, що вирощується на продаж є зовсім не кращою, ніж у сусідній Польщі. Технології вирощування ті ж самі - "Премікси і вода наши лучшіє друзья".
    Тому порівняння "польське-наше" м"ясо (не готовий виріб) вже багато років як втратило актуальність, а порівняння "польська-наша" шинка частково втратило, бо в нас також навчились робити на 3/4 водяну шинку, але ще не всі. Ну і в будь-якому разі кращим буде варіантом взяти сире м"ясо (польське чи наше) і самому запекти або завудити.
    Більш-менш впевненим можна бути у вітчизняній яловичині, теляток преміксами вроді ще не шпігують, вони вроді того просто не витримають і здохнуть раніше, ніж наберуть м"ясну масу.

• Подобається Подобається x 7
  3. Summer

Summer Well-Known Member

вчора купила хліб, гарно запакований, порізаний з висівками. Дома відкриваю і мої кажуть, що він пахне дустом о_О, сама нюхаю і таки дустом....
    більше від приватників хліба купувати не бути, тільки хлібзавод!

• Подобається Подобається x 1
  4. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Я вчора купила кріп на базарі....а він пахне ядохімікатами.Мабуть картоплю травили від колорадського. а потім кріп вирвали і на базар.:ireful1:

5. Summer

Summer Well-Known Member

мені розказували, що люди в селах мають по дві грядки (наприклад той же кріп) одну для себе, одну на продаж, та й ще кажуть "пани все з'їдять"..... сумно, але то воно є...:sad:

6. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Вірю, що мають різні грядки, але не вірю, що вони навмисно їх дустом поливають, мов "пани все х*їдять" - навіщо їм це? :dntknw:

7. Alias

Навмисно не поливають, звичайно.Просто той травлений кріп вони рвуть серед картоплі яку травлять.

8. borkhes

Натякаєте, що свою картоплю вони не травлять чи їх кріп росте окремо? :)

9. bora

bora Well-Known Member

Навіть не сумнівайтесь - мають окремі городи.
    В людей у нашому селі, яких найняла одна сім"я минулого року збирати картоплю - з рук страшно шкіра злазила. В мене тітка працювала медиком в тому селі - вони до неї прибігали перепитували - чи то гірше не буде? Конкретне щось додають деякі "господарі" до городнини.

А навіщо? Щоб жуки не їли, а Ви для чого думали? Жуки дохнуть від того... а як там люди..

10. Alias

Зовсім ні.І картоплю вони травлять і кріп їхній серед неї росте.А тільки ж на городі ще багато ділянок де кріп росте не поміж картоплю і там він не травлений

Я все забуваю, що у вас там картоплю вирощують на великих площах у нас же немає стільки багато землі під городи.

11. borkhes

Ну-у-у-у... Це залежить від того про кого ми говоримо... У моєї бабці була маленька дача з маленьким городом і на неї все було як у всіх, наприклад часник поміж полуниці, але кріпа поміж картоплі не мап*ятаю. :)
    Але було приємно почути що в Росії городи більше ніж в Україні. ;)

12. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

так в нас в селі сусіди вирощують городину на продажу, то ті грядки рясно посипають селітрою щоб і швидше росло, і гарне на вигляд було....
    ось так.. все заради грошиків

13. ГаЛоЧкА

Залежно де,
    мої родичі понабирали городів... що ледве їм раду дають.

Останнє редагування: 25 тра 2009
  14. Summer

Summer Well-Known Member

та я ж про то і кажу :), от недавно купили редиску, так мене на другий день обсипало червоними цятками від тої редисочки, а тітонька, що продавала казала нє не підсипана, обманюють навіть не моргнувши....
    ше би хотіла написати постаратись не купувати всіляких газованих напоїв типу коли, нашої різнокольорової водички, бо це страшна хімія, нічого натурального :sad:

15. ГаЛоЧкА

що дивно, люди які продають зеленину , вони ж всі з сіл, при чому всі ходять до церкви, побожні.. і так чинять!

А на рахунок кольорових водичок, я взагалі стараюсь уникати покупок продуктів з емульгаторами)

16. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А всі з міст такі ж самі побожні....
    Прикладів безліч. І ковбаска свіженька(з собачками), і оселедець дууужже смачний і свіжий....
    Ну чого всі завжди штампують один одного....
    Горбачов був правий - ПОЧНІТЬ З СЕБЕ!

17. Ой, думаєте, за кордоном менше кроплять? Дякуйте, що в нас продукти хоч більш-менш природні ще є. Мені розповідали, що їдять в Англії і Німеччині, то я була в шоці. Потім докладніше розкажу.

18. bora

bora Well-Known Member

За кордоном є таке поняття як органік-продукти... Щоб назвати так свій продукт потрібно мати сертифікати, що земля на якій вирощують чиста і завжди такою була, що продукти не поливають хімікатами, що вони не містять ГМО. І це Вам не наш рівень контролю - хабарів нема кому давати. Там є вибір - хочеш - їсиш хімію, не хочеш - платиш більше, але знаєш що дитина тим ТОЧНО не отруїться.

19. ГаЛоЧкА

ггггггггггг....на злодієві шапка горить?:)

:nea:мова тут про інше ...люди з міст переважно є споживачами продуктів, які продаються на базарах сільськими жителями..

а при чому тут почніть з себе, я не продукую харчі:mocking:

20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Зате роздаєте клейма.
    Ходять вони в церкву..., набожні,... так непохристиянські чинять..., обдурюють людей...
    Озирніться довкола себе... Але це вже в гілку про набожність і чесність.
    У кожного з нас є право вибору. Правда не в кожного є можливість... Не подобається бабка на розкладці, вьйо до Фуршету, Сільпа чи Метра. А ні - грядочку на Сихові, фермочку в Городку, пасіку в Бузьку, заводик в Комарно...

а де твій аватар? :)