Купуй Українське! (чи "Романтично пахне ковбаса..?)

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем VasMT, 24 лют 2009.

1. Не знаю, я відпочивала в Одесі багато разів, і мені нормально. Я людина невибаглива, мені джакузі і ноутбук у номері не потрібні. А щодо Туреччини чи інших країн - навіть не уявляю, як би я туди поїхала. І мову нашу там погано розуміють, і люди не ті, культура інша. А в Одесі хоч люди наші.

• Подобається Подобається x 2
  2. bora

bora Well-Known Member

Чому Туреччина... Бо менше хамства (хоча ньюанси і там бувають - але рідше і не ВСЮДИ як то на наших теренах, на жаль), менше бруду на порядок (даруйте, наші пляжі а не рідко і море більше схожі на смітники, навіть платні того не уникають), менше ризиків залишитись без грошей на третій день відпочинку, і відповідно - дешевше! (оплачуєш наперед путівку де все включено, а в Крим коли не приїдеш зрозумієш, що грошей взяв все одно замало і не вистарчає:) ).
    Які ноути. я Вас просю - це вид відпочинку - цілий день засмагати і купатись. І це хочеться робити хоча б чистоті. І переспати на чистій білизні. І щоб апетит не псули радянською котлетою і брудним столом - чи розмовами - "за ТАКІ гроші готуйте собі самі";). Потрошки в нас вчаться, але то дуже поволі..От коли самі своїх не будемо ображати на відпочинку - тоді і захищати один одного легше буде. Патріотизм має бути і в приймаючої сторони, яка б не вибірково прогиналась під московських приміром, але й наших людей не сприймала як другий сорт і не тулила їм як відповідному сорту гірші умови.

А щоб не ідеалізувати зовсім Туреччину скажу - білявкам там самим краще ніде не виходити, особливо у відкритому вбранні (замкнутий периметр готелю якщо не хочете щоб десь вивезли), на пляжі в нас вкрали рушники і змусили заплатити немалий штраф (схоже це бізнес адміністрації такий), наші турагенції другорядного штибу можуть Вас заслати в готель з навколишніми будівництвами (відповідальність на обох сторонах вважаю в таких випадках, часом готелі не попереджають про такі ньюанси), іноді можна приїхати - а в готелі нема номерів і Вас починають никати де ще вільно на пару днів (навіть в дорогих готелях), їжу можуть перекочовувати зранку до вечора на столи, ба, навіть згрібати з тарілок назад (але це в рівня тризіркових не вище), страховка і медобслуговування - там звичного нам поганого рівня, всілякі спортивні розваги - не страхуються і нерідко спорядження в поганому стані (як і у нас). Дикіше ніж в Європі, слів нема, але за 700 доларів для декого це найкраще про що він все життя згадує (маю таких старших знайомих), направду, турки ВМІЮТЬ ЗАРОБЛЯТИ ГРОШІ на позитивних емоціях туристів.

Останнє редагування: 7 кві 2009
    • Подобається Подобається x 10
  3. Kasia

Kasia Well-Known Member

думаю ви помиляєтесь, там стільки туристів, щол російську мову точно знають.

• Подобається Подобається x 7
  4. bora

bora Well-Known Member

Та, враховуючи вал наших людей, її скоро оголосять в Туреччині наступною державною)))

Додам про ціни на продукти. Вони вже давно вищі за європейські. Чому? Бо деінде хімдомішки та консерванти сильно зменшують вартість цих продуктів - а в нас хімічні продукти продаються під шумок як елітні-натуральні..Хоча натуральних чи без ГМО одиниці - бо не конкурентно - виробники натурпродуктів не мають переваги. Ми не можемо обирати..може закон про вміст продуктів щось і дасть..але з таким рівнем корупції..далі писатимуть що захочуть на етикетках... заплатять кому треба і напишуть.
    Особисто я вже пару років купленої ковбаси не їм...Тільки в селі коли свою роблять..а там я теперка рідко буваю.

• Подобається Подобається x 8
  5. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Наші курорти є екологічно небезпечними. Та й в Криму і Одесі, наприклад, раді російськомовним, але з західних областей туристів не дуже полюбляють. Скільки наших друзів попсуло собі через це відпочинок! Кажуть, що суцільне хамство, при тому за чималі гроші!
    Крім того, сервіс залишає бажати кращого, це всі, думаю, визнають. А в тій же Туреччині тобі будуть все вилизувати! Крім того, там існує практика ALL INCLUSIVE, чого нашим курортам ой як бракує! От народ і їде по халяву! Візи штампують прямо по прильоті, ніяких тобі проблем з посольствами...
    Чорногорія дорожча, бо все ж таки Європа...Єгипет-також мекка для наших туристів, але комусь занадто спекотно, а хтось боїться підхопити якусь екзотичну хворобу (лікарі кажуть, що багато туристів привозять якісь "специфічні" віруси), когось відлякує антисанітарія за межами готельних комплексів.
    Я востаннє побувала в Криму по роботі (у турфірмі тоді працювала, най їй грець!), їздили у відрядження по всіх готелях/базах, з якими мали бізнес. Чого я тільки не надивилася! Тоді поклялася собі більше туди ані ногою! і взагалі на море мене після того довго не тягнуло...
    Минулого літа були в Греції. Оце сервіс, скажу я вам! 4* тягнули на всі 5* + ALL INCLUSIVE, не маєш проблем з харчуванням, поїсти можна буквально цілодобово в готельному ресторані, біля басейну, в барах готелю...Все чистенько, персонал привітний, зроблять для тебе все, при чому без отої нав"язливості, як в турків. Дядько один навіть лазив на дах мою футболку діставати:) І з дитиною 100% не страшно їхати, бо знаєш, шо все культурно і безпечно.

• Подобається Подобається x 7
  6. illia

illia Well-Known Member

... ну йоли-пали. шо турецькі жінки про фарбу для волосся не чули? хай пофарбуються на блондинок і буде їм всім повний "сатісфекшн" )

• Подобається Подобається x 5
  7. bora

bora Well-Known Member

Даруйте за оффтоп..але Туреччина мені коштувала вдвічі дрожче. Чорногія на два тижні - 450 доларів потягнула. Якби з авіаперельотом, то вийшло б 600. Все одно дешевше! Там є ньюанс - немає змісту брати в готелях номер просто - а краще на великих вілах - і умови і відношення буде кращим в результаті, там віли мають свої ресторани і т.д. Такий парадокс.
    Класний (слов"янський ж ніби?) нарід - так, сервіс гарний - так, майже всі англомовні - так, чисто-гарно - так. Але хіба то заслуга Європи?;)

То вони так вирізняють наших, бо в наших інакший темперамент (таке турки говорять:))

Якщо не забувати давати чайові...Ато куди вони плюнуть і як нашкодять врешті ще, залишиться тільки здогадуватись)

8. Kasia

Kasia Well-Known Member

минулого року? щось дешево дуже...

9. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Уявляєте, жодного разу чайові не давали! А все тому, що персонал, як я казала, ненав"язливий і взагалі непомітний. Постіль міняли і в номері прибирали, поки ми були на пляжі, робилося це щодня незалежно від наявності чайових. Всі питання вирішувалися на рецепції, а там ніхто нікому нічого не дає...

10. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Офтоп. Але другий тег даної теми вважаю недоречним.

• Подобається Подобається x 6
  11. bora

bora Well-Known Member

Уточнюю - з 1 особи.

12. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Бывал в Белоруси, колбаса отличная, из местного сырья.

Вот Андрей Тычина недавно был в Белоруси:
    Экскурсия в мотальскую колбасную глухомань была явно лишней, но очень уж хотелось запастись вкусными белорусскими «сувенирами». Их скромный выбор обнаружили в одном из маленьких продуктовых магазинчиков в центре. Никаких мясных «выкрутасов», которые нам со смаком расписывали накануне. Несколько видов копчёных и вяленных колбас, пару видов других копчёностей, и всё. Цены киевские. Взяли всего понемножку, справедливо рассчитывая на традиционную белорусскую приверженность ГОСТам (не просчитались – колбаса действительно качественная).

Мы всего-то 15 лет порознь, а уже ощущается большая разница. Там чистота и порядок, но не хватает свободы выбора. Тут – разбитые дороги и грязь на улицах, но у каждого есть много возможностей. Что лучше – решать нам, хоть Родину и не выбирают.
    http://tychyna.kiev.ua/autotours/belarus.html

13. OldMan

OldMan Well-Known Member

:) :)

• Подобається Подобається x 1
  14. Скільки раз відпочивала, хамства не зустрічала (я про Одесу). Люди хороші, цікаві, люб'язні.

Не знаю, якщо і було пару папірців на пляжі, то мені все одно - я лежу на рушнику. А море було чисте.

Номери і їдальня були чисті, годували добре, ставилися добре, не хамили.

15. Varvar

Varvar Well-Known Member

то хіба проблема вирішується надписом "ГОСТ..." ?

п.с. про якість білоруських товарів маю уявлення, знайомі там близьких родичів мають

16. Полковник

Полковник миється в бані

Так кто детям-то хамить будет?
    Никакого прикола в этом не вижу.

• Подобається Подобається x 3
  17. bora

bora Well-Known Member

А моїй мамі на прохання продати цукорки, які були прямо перед нею на стелажі сказали, що ТАКОГО В ПРОДАЖЕ НЕТ))) Якби людина не хтіла хамити й дійсно не знала, то просто спитала б - а що це?:)

Маю колег одеситів. Про море чисте - спробуйте їм розкажіть:) Чи Кертіс проконсультує.
    А пляжі...Ой, я мало не щороку туди заїзджаю ненадовго.. Є пару точок-пляжів в Кароліні де не валяється купами сміття. Риб"ячі голови, окурки, заколупані рештки іншої їжі в піску. Я спочатку фотографувала ті жахи, а потім стерла, вирішила, що прибирати від того ніхто краще не стане, а подумають, що спеціально погане про Одесу хочу сказати. Не хочу! Бо так би часто туди не їздила) Але ж бачу погані дороги коханого Львова, то чому про брудні пляжі вітчизняного курорту просто не сказати. :) Тільки я їду на дачу знайомих або біля них шукаю хто здає. Завжди в одному місці - інше бачу як гуляю повздовж берегової лінії потім.
    Є і нормальні, не все гузом погане, звісно. Але коли хочеш не просто добре, а ще й гарне - то вже ціни вищі, ніж за кордоном. А так - треба сто разів знайомих перепитати наперед, бо це радше щастить, ніж стандарт. Знайомі минулого року обрали вілу в Криму по фото:))) Довго "в себе" по приїзду приходили:). А - крім "естетичного" задоволення виявилось, що пляж як такий за 5 км від будинку, а не за 500 м:)

18. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Я море не люблю. і річку не люблю.Чому? Бо бридко у воду заходити.Чого там тільки не побачиш, і хамства у нас предостатньо з обох сторін.Треба нам вчитися культури спілкування, поваги до особистості.А ми...ех, звикли у нас до того всього.

19. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Конечно нет, проблема решается выполнением ГОСТа и контролем, т.е. отсутствием бардака

20. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Хорошо что она тистечка не попросила.....о_О , а то знаете,что с нею было бы...:8::8::8:
    (Блинн...восьмидисятый раз читаю подобную историю....токо раньше почемуто все происходило в Крыму...:))) )

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)