Купуй Українське! (чи "Романтично пахне ковбаса..?)

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем VasMT, 24 лют 2009.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

В Криму за турецькі гроші отримаєш радянський сервіс (навіть якщо в "зірковому" готелі живеш). Одесса... море то воно Чорне, але пляжі не ті, наприклад. І знову ж, нікуди не дітись від постсоціалістичних роздягалок і туалетів...

В Болгарії не була, але думаю над нею.

Тих хто їде до Туреччини - не бороню, сама там також не була. От Чорногорія - ммм...

Я чогось думаю, що в Затоку, наприклад, їздять ті, в кого ще грошей не досить на щось інше. А той, хто раз спробує якісного, комфортного відпочинку - іншого не схоче.

• Подобається Подобається x 6
  2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Ну не знаю, особисто я б з принципу не їхала.

3. Varvar

Varvar Well-Known Member

Хто нас тільки не гнобив ..... і не тільки нас ..... як згадати усі війни хоча б 19-20 століття, то ого-го який список гнобителів і жертв гноблення складеться, прийдетья всім замкнутись у собі ;)
    а кримські татари не гнобили ? чи то не ті були ?

п.с. хоча сам не був у Туреччині, але й не проти туди поїхати

• Подобається Подобається x 4
  4. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Так iронiя судьби з татарами вийшла... а з турками як було так i є. Грошi тодi брали i тепер. Просто менi здається що дуже однобоко дивитись i ганити Китайське ге, американiзми, русизми, i решта "не нашого", а з другого боку вихваляти туркiв i їздити туди як по свячену воду.

Я цього не розумiю, так само як i не розумiю армян якi туди їздять на екскурсiї i ходять там табуном i з охоронцями аби турки їх камiнням не закидали. Зато це iсторiчєская родiна для них. Хоча 1915й був не так то i давно... I не розумiю чому у євреїв така любов до Германiї, поспiлкуватись з вихiдцями звiдти то всьо в Гамерицi зле i не добре, а в Германiї було так чудово пречудово. А якже принцип? Гордiсть? Особисто для мене є мiсця у цьому свiтi куди я нi за безплатно нi навiть якщо менi доплатять не поїду! Є такi речi/продукти якi я не купую з подiбних мiркувань. Ну i шо що я одна... може сьогоднi я одна а завтра таких як я бiльше.

П.С. гидкi туалети всюди є теж. Я була в Маямi на публiчному пляжi не було нi паперу, нi води, нi дзеркала, добре що хоч дверi були, i добре що був день, бо сумнiваюсь що там було свiтло. Їхала до сусiднього мiста в Iллiнойсi (3 год їхати) приперло до пана Едзя, побачили знак зупинились... лiпше було в кущi, клянусь. Дверi тримала руками. На землi дiрка в дiрцi догатайтесь самi що... i в стiнi дiрка (невже для пiдглядання). Я ще з такою швидкiстю свої справи нiколи не робила...
    П.П.С папiр теж свiй...

Останнє редагування: 31 бер 2009
    • Подобається Подобається x 5
  5. NIK

NIK Well-Known Member

Більше ніж 2 раза ніж турецькі - Ви злітайте у Крим на літаку та оселіться у 5 зірковому Готелі з олл інклюзів на берегу моря і тоді відчуєте справжню Вартість. :mocking:

• Подобається Подобається x 2
  6. NIK

NIK Well-Known Member

Турція - це Європейський сервіс за не великі гроші. Там чисто, привітний персонал. яКІСНИЙ ВІДПОЧИНОК.

7. Patrick

Patrick Well-Known Member

Якщо тема зайшла про море, то я теж скажу.
    Люблю Мексику. Східне , або Західне узбережжя.
    Хочете більше відчути мексиканської аутентичності - тоді західне.Пуерто Ваярта , Акапулько , Мазатлан.Ціни там дешевші ніж на східньому , але і вода в океані деколи після шторму майже коричнева і великі хвилі.
    Східне узбережжя - Канкун ,Козумел або Майя Рівєра - пісок білий і море (Карібське) голубе , як на рекламах.
    Там дорожче.Канкун - типічне американське місто , немає ніякого мексиканського почерку , крім еспаньйол (мови)...
    Мексика добра тим , що вона на різні гаманці.
    Є дуже дорогі резорти...а є і демократичні.Є море ...і є історія.
    Десь на "Подорожі і відпочинок" є мої фото з Мексики.

• Подобається Подобається x 4
  8. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Я минулого літа відпочивав у Болгарії, так там продукти, якість (приблизно за ті ж гроші що і в нас) - на порядок вище... для прикладу, візьмемо кетчуп - продається в пластиковій упаковці (як ото колись в нас на базарах продавали польські - неякісні протерміновані) - якість - найвищий клас (по грошах виходить дешевше ніж у нас)!!!
    ----------
    А ковбаси? Сосиски?
    От у мене питання:
    Де у Львові купити якісні сосиски (щоби дійсно з м"яса були вироблені) можна купити??? Нє, ну я розумію, що піст, але свята вже "на носі"!!!
    "Родинна ковбаска"?
    По-моєму і та вже "зіпсувалася" :sad:
    --------------
    Це, щодо продуктів....
    Щодо всього решта, ну не знаю, ніколи не розумів того гасла "купуйте українське"
    Ви робіть якісно - тоді чому б не купувати!
    Наразі якість 99% наших товарів, нажаль, залишилася на рівні "совка"
    :sad:

9. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Ми, якщо купляємо, то дитячі від ятрань, принаймні по ДСТУ зроблені. :dntknw:

10. Kasia

Kasia Well-Known Member

я не була в Турції, але скажу вам і не тяне. більше до Європи тяне.

але напишу про Одесу і т.д.
    Козулько, це дійсно бюджетний варіант просто, але там так брудно... що просто капець при чому самі люди це роблять.
    в Затоці бачила єдиний пляж обгороджений і з прибиранням , лежаками і т.д. він належав до готелю приватного де номер був 600 грн. 2 роки тому. І ЦЕ ЗАТОКА!!!!
    море ж не почистять...
    в Коблево те саме - багато відпочивають за профкомівськими путівками, там є такі АРХІВНІ бази, шо просто жах. є краші пансіонати - ціна відповідна.

Була в Болгарії - пляжи прибирають, міні готелі - 9 -11 євро з особи - супер умови, ми жили за 30 євро апартаменти - то взагалі бомба.
    їжа смачна. окрім того в апартаментах можна готувати самостійно , є все для цього. навітьб мясо було в таку ціну як в нас. а фрукти в серпні - то нема слів.

Чорногорія то взагалі краса. на рівень вище і дорожче . але то того вартує.

вже хтось писав, згідна з думкою, цього року Болгарія буде фаворитом, за дешевизною і ціни вони точно піднумуть, як буде наплив.

от так. останій раз в Коблево помахала ручкою Чорному морю і сказала, що з українського боку я його не побачу більше...

• Подобається Подобається x 8
  11. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Як я Вас розумію.не бачили б мої очі того Коблева:ireful:

12. Веда

Веда Well-Known Member

Дівчата, як я вас розумію... Ми завжди відпочивали у Гаграх або Алушті (після 1995 - у Алушті)... Полюбляємо активний відпочинок: велосипед, гори, екскурсії... Але те, що зробили з Криму за останні роки... :ireful1:
    Сервіс, то діло десяте для мене, о от бескінечні смітники, поневічені дерева, спалені ліси, автомобільні траси по всіх горах...:ireful1: І сміття, всюди сміття...:ireful1:
    І що ми за люди...:dntknw:

13. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Для мене - також, але коли їдеш з дітьми, то хочеться хоча б елементарної гігієни...

Ми з сестрою захотіли позаторік звозити і батьків на море, аби побули і з онуками... Коли приїхали, і нас завели з рецепції в "номер", ми цілий день не могли розмовляти. Бруд, запліснявілі шпалери... але панянка з рецепції, при презентації усіх тих "зручностей" ще й торкнулась нігтиком рулончику туалетного паперу і сказала:"Це вам подарунок від фірми" :) :sad:

Ще гірше було вночі, коли почали вилазити з-поза плінтусів жуки (що за вид - ми так і не розпізнали). Виявилось, що туалетний бачок мабуть налаштований на обмежену кількість відвідувань туалету - вода натікала приблизно годину (!)

Просто зауваження рецепції не подіяло. Тоді ми вирішили привести на місце власника. Той знизав плечима і дивився на нас, ніби від нього ми хочемо марципані кожного ранку. Найбільше мене вбив коментар сусідки:"Ну ви подивіться на них! Всі живуть, а вони не можуть!"

Тільки після скандалу з обіцянками викласти фото в інтернет нас перевели в інший корпус. Думаєте, аби провести якісь роботи? Аякже! На другий день там вже жили люди, котрим жуки і сморід не так заважали, як нам.

А ще довелось спостерігати "ремонт" каналізації". Прийшов до одного з каналізаційних отворів якийсь пан, засунув у нього "кішку", в дірі забулькало, вивалився гейзер води з фекаліями і пан пішов.

Думаєте, повернувся з відром води, аби бодай злити? Ая. На гарячому південному сонці все висохло за десять хвилин, і по тому самому місці протупотіли босі дитячі ноженята.

Патріотичність моя заникає чогось при тих згадках.

• Подобається Подобається x 11
  14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Якби ж то на рівні ГОСТів. У нас зараз кожен "бодяжить" що може, аби втовкти монету. Передача "Знак якості" розповіла що в шинці, котру випускають наші підприємства до 75 ВІДСОТКІВ ВОДИ!!!. Я уявляю скільки в польській....

• Подобається Подобається x 1
  15. Summer

Summer Well-Known Member

та і не тільки вода, шкідливі Е, шось типу спецій і морожене польське мясо .... я все дивуюсь звідки стільки м'яса в ковбасних кіосках....

• Подобається Подобається x 3
  16. Ома

Ома Дуже важлива персона

А четверть товаров, содержащих ГМО, и никаких обознавательных признаков на упаковке? В основном это - колбасы.

• Подобається Подобається x 2
  17. Не так страшні ГМО, як добавки і барвники, які зараз майже скрізь. Підсмажуєш хліб з ковбасою, а на ньому залишається рожева пляма.

18. Ома

Ома Дуже важлива персона

Колбасу нельзя покупать. Ничего съедобного в ней нет. Я работала на предприятии, которое поставляло на колбасные цеха различную продукцию. Номенклатура была следующая: сампросоя, загуститель, аромат сервелат русский и пр. Начальник, который бывал на всех цехах, колбасную продукцию вообще не употреблял. И еще - большая часть цехов была подпольная. Т.е. ни о каких санитарных нормах речь не идет вообще.
    Выход, конечно есть. Мясо и только у проверенного продавца.

19. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Лучше бы по ГОСТу, как в Белоруссии

20. Varvar

Varvar Well-Known Member

"на заборе тоже пишут" (с)
    в Україні написи такі ж бувають, а толку ....

а де твій аватар? :)