Купуй Українське! (чи "Романтично пахне ковбаса..?)

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем VasMT, 24 лют 2009.

1. iso

iso Well-Known Member

З молока роблять порошок, а з порошка - молоко. Але молока мало-корівок поїли - з порошком емульгують пальмове масло.

• Подобається Подобається x 1
  2. Полковник

Полковник миється в бані

Опять НЕ ТАК!
    Блин.

• Подобається Подобається x 3
  3. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Мені не треба знати особисто вас (але не відмовився б ;) ), бо я знаю як одягається жінка та чим вона керується коли купує собі речі. :)

+1000
    Шкода що у промисловості теж саме - можна придбати щось "вітчизняне" та потім сушити собі голову що з цім робити, бо виробник не зацікавлений у тому, щоб воно завжди працювало. Він продав - його справа зроблена.:ireful1:

• Подобається Подобається x 4
  4. Summer

Summer Well-Known Member

продукти купую українські (вже перевірені), багато чого на базарі -м'ясо, масло, овочі, фрукти і т.д
    але знову щодо наших виробників, вони коли завойовують ринок, то роблять хороший товар, а потім... хімічать. ну люблять в нас дурити людей, вже є таке ....:pardon:
    от наприклад на сметані: береш добра, а десь на 4-й раз вже не те ,якийсь порошок, навіть не прокисає....хліб, що на наступний день пахне плісінню і т.д.
    Парфумерія та поб хімія - імпортні, бо від наших рідин до посуди руки сохнуть, з чого вона аж страшно подумати, бо погано змивається, а шо ж тоді йде в шлунок о_О ???
    Може би і більше купувала б товарів свого виробника, але наш той виробник не думає про потенційних покупців, про якість товарів, їх сертифікацію, а тільки як набити кишені прибутками......сумно....

• Подобається Подобається x 9
  5. NIK

NIK Well-Known Member

Шановні формуляни! А Ви впевнені що все що Ви думаєте що воно українське воно українське? Я мав нагоду бути вхожий до багатьох виробничих підприємств харчової промисловості, так я Вам скажу там майже всі інгрідієнти у виробництві іноземного виробництва. Трохи докладніше: Росинка - виробник лімонадів використовує у своємо виробництві концентрати фірми "Дьолер" Німеччина, при чому напої називаються ситро, лимонад... Йдемо далі6 майже усі м'ясокомбінати використовують яловичину з Аргентини (закупівельна вартість 1-2 доллари 1 кг) також майже всі молочні вироби теж робляться з американського порошку, іноді виробництва США (йому може бути 5 років), майже всі овочі вирощуються с закорднного посівкового генномодифікованого матеріалу - тому воно все велике. красие і не портиться. Відповідно до висновків наших науковців - рослинна генномодифікована продукція не шкідлива для організму, але повністю вплив її на організм людини ще не вивчениий. Кури вирощуються на бразильській сої :)
    Якщо кому цікаво можу детально розповісти про решту іноземних комплектуючих в нашому українському житті :)
    Наприклад мені все одно хто виробник:)
    Мені головне знайти щось хоч трохи якісне. Але в рівнозначних умовах я завжди оберу вітчизняне :)

6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Власне про це я і говорив. А сьогодня по ТВ передачка була дуже пізнавальна.
    Ведуча показала як із Е221, Е 123, ще зо п"ять тих Е і риб"ячих бебехів зробити крабові палички. Більше того. Як з крейди, гіпсу і тих самих Е... збовтати йогурт. При цьому від номера Е залежить який саме смак буде на етикетці. І САМЕ СТРАШНЕ, що вона це все таки зробила перед камерою.

• Подобається Подобається x 8
  7. Summer

Summer Well-Known Member

жах о_О
    знаю, що з нашими продуктами хімічать, трутка для організму, а шо ж тоді їсти......

8. Lika20

Lika20 Well-Known Member

Купила сьогодні сік Садочок,ну так спортився:bad:не сік а якийсь дешевий сироп.Краще вже добавлю2-3 гривні і куплю Сандору!З мякоттю і цукром віддавати не буде...

9. Summer

Summer Well-Known Member

так то теж трохи хімія....
    Я вже давно такі соки не купую -не думаю, що вони натуральні...., або свої роблю, або вода з медом або вже просто мінералька (хоч не зі свердловини, але профільтрована добряче)

• Подобається Подобається x 6
  10. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Люди ви шо серйозно? Садочок - то поганий сiк? Я як iду в етнiчнi магазини то тiльки Садочок беру, ще й дитинi даю :sad: I продукцiю Верес купую.

11. Summer

Summer Well-Known Member

ми не кажемо, що поганий...просто раніше він був кращий...

12. Lika20

Lika20 Well-Known Member

думаю багато чого ще залежить де вироблений,в якій області

13. NIK

NIK Well-Known Member

Ні. Це зовсім не залежить. Все залежить від виробника. Майже всі купують концентрати і їх розводять. А більшість купують хімічний порошок що дає смак "ідентичний натуральному" Про це свідчить навіть однакова ціна. Вартість якісного концентрату ананасу, апельсину та винограду зовсім різна - а вартість соку однаково. Впершмй раз у 1999 році - з'явився напиток слабоалкогольний Yo. І в мого кращого інститутського друга мама там була головним бухгалтер - і я був на виробництві і бачив як спирт цукор вода та білий порошок перетворюються у різнокольорові слабоалкогольні напої.
    Хочеш соку - купи моркву, яблук, апельсинів та вичав через соковижималку. Наївно думати що при вартості ананасу на літр соку 50 гривень - отримати за 8-9 гривень літр натурального , навіть відновленого соку....о_О

14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А я був на молокозаводі. [​IMG]

• Подобається Подобається x 7
  15. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Они кстати и сахар используют немецкий, хотя наш рынок не знает куда свой девать.
    Детям до 8 лет лучше вобще не давать таких соков (а всякие "сладкие воды" тем более). У нас все фасованные соки не только состоят из концентратов но и содержат посторонние добавки. Лучше самим выжимать, но конечно дорого выходит.

• Подобається Подобається x 7
  16. Summer

Summer Well-Known Member

дуже хімічать?
    мого брата бабця працювала ще за радянських часів на м'ясокомбінаті, вона і тоді ковбаси і всякого такого не вживала, розказувала просто жахи... уявляю як зараз роблять ту ковбасу о_Оо_О

17. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Знакомый работал на Киевском молокозаводе. Я вам не буду пересказывать, что он мне рассказал о_О чтоб не портить вам настроение :) Но он теперь перестал покупать продукты с того завода :)
    Еще один рассказывал как на юге на сборе помидоров работал студентом в конце 80-х. Их проинструктировали гнилые, мятые и т.п. помидоры собирать в отдельный контейнер. Их потом отправляли не на утилизацию или удобрения, а на производство соусов и паст :)

18. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

о_О
    Дуже цікаво... не запам*ятали як це зробити? Крейда та гіпс - є... :scratch_one-s_head:

19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Не партеся!
    зайдіть у Єлісєєфскій і купіть готову суміш. :mocking:

20. Max_

Max_ кл. москаль

Можна додати 5 коп. ? )
    Про украинскую продукцию, которая боле мене широко представлена в России.
    Итак, пиво "Оболонь", светлое и темное. Сами украинцы его ругают, а по мне - вполне нормальное )
    Далее, кетчуп "Торчин", который "До шашлику" - вообще без претензий, остальные сорта тоже ничего.
    Конфеты ЗАТ Львiвська кондитерська фiрма "Свiточ". Ничего плохого, кроме хорошего сказать не могу. ))
    Обувь "Valex". Зимняя обутка имеет приличный дизайн и хорошо носится 2 сезона, далее начинаются проблемы типа отставания подошвы (ну при наших вечно просоленных дорогах-тротуарах это в общем то понятно).
    Холодильники "Норд". Вполне нормальная штука, хотя после 5 лет эксплуатации блок регулировки температуры потребовал замены. 800 руб. между прочим ))
    Самолет Ан 24. )) Ну это еще моя детская любовь )). На самом деле хорошая штука для местных линий, хотя сейчас конечно морально устарел.
    Самолет Ан 225. Сам не пользовался ни разу, но говорят что классная вещь ))
    Изделия "ЗАЗ", по крайней мере советского образца. Обошли стороной и слава Богу ! ))

а де твій аватар? :)