Купуй Українське! (чи "Романтично пахне ковбаса..?)

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем VasMT, 24 лют 2009.

  1. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

     
  2. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Ми теж колись частенько їли тільки польські сири,а зараз розпробували Добряну,я вам скажу негірші..............
    Дуже,ще любимо йогурти Галичина,але,як дивишся на складиники,то шось страхи збирають,то там всього напічкано..........Нерозумію,а шо діткам тоді давати?
     
    • Подобається Подобається x 5
  3. good

    good Well-Known Member

    що правда, то правда..
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Діткам йогурти краще не давати. Від них користі менше, ніж шкоди, бо зараз їх напихують наповнювачами і консервантами. Берете звичайний кефір і додаєте варення, сироп чи шматочки фруктів. Буде натуральніше і корисніше.
     
    • Подобається Подобається x 4
  5. KARABIN

    KARABIN ukropenFuhrer

    перепрошую за :off:

    Что такое Актимель?
    Это умение продать 100 граммов обычного кефира по цене литра.
     
    • Подобається Подобається x 10
  6. Summer

    Summer Well-Known Member

    ага, тому я їх і перестала купувати.... та й багато разів мені дуже кислі попадались...
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. maldivjanka

    maldivjanka New Member

    А ще до молока додають аміак і соду, щоб воно повільніше скисало (моя родичка, приймальниця молока одного з південноукраїнських заводів, розповідала).
    А що ж до того, що додавання соди, а тим більше аміаку, є грубим порушенням державних норм... то розповідала, що комісія, яка прийшла на завод із перевіркою в очі не побачила величезні цистерни аміаку, які стояли на території заводу... напевне, вочі їм позасліплювало...
    Зрозуміло ж, із якою метою ті комісії ходять на всілякі перевірки - ясно що не перевіряти

    ---------- Додано в 17:59 ---------- Попередній допис був написаний в 17:11 ----------

    Мені недавно ДУЖЕ :preved:сподобалися копчені сосики з ТЕМПу, що на Єфремова/Коновальця у Львові. Вони, щоправда, не з дешевих-біля 60грн/кг, та й я не спевнена, що вони зроблені з тої сировини, з якої треба (бо не знаю), але направду дуже смачно (давно таких не їла). І ковбаси в них теж смачні (хоча й ціни досить вищі від Родинної ковбаски)
     
  8. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Купую від недавна сардельки в одному магазинчику на Науковій,смачні,не те слово....дуже смачні , і ціна відповідно під 60 грн. і це зрештою нормально,якщо взяти до уваги вартість м"яса.... ну і робота, якщо ціна нижча за ціну м"яса,то які то сардельки?
     
  9. maldivjanka

    maldivjanka New Member

    Магазини одягу нашого виробництва в центрі: Zhyva, Rimit, Rolada, LvivFashionWeek (ціни в ньому, до речі, не вищі від Південного), Крокус, в Декольте і в Магнусі є відділи із одягом українських дизайнерів.
    На Південному ще є магазин київської фабрики Pektoral (там, до речі, і сумки дуже пристойної ціни і якості є)

    ---------- Додано в 20:22 ---------- Попередній допис був написаний в 20:13 ----------

    А де саме на Науковій? Я живу недалеко від тої вулиці
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Tarasyk

    Tarasyk Well-Known Member

    Не дивуйтесь, зара у 8 з 10 продуктів буде обов'язково пальмове молоко і соя, останньою вже ДУЖЕ масово засіюють простори України. Навіть у мінералку додають антибіотики, шоб не протухло.
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. nikolas

    nikolas Well-Known Member

    Вже років 10,принципово по можливості та наявності,купую товари вироблені в Україні.Продукти,ті що вироблені в З.У.,а промислові товари вже як прийдеться.Зробив висновок,що в Україні є товари високої якості,але вони дорожчі за Китай чи Турцію.Особисто мене це не відштовхує.
     
    • Подобається Подобається x 3
  12. Полковник

    Полковник миється в бані

    У Вас автомобиль или велосипед в качестве транспорта?

    ---------- Додано в 23:05 ---------- Попередній допис був написаний в 23:04 ----------

    Чем минералку заменили?
     
  13. nikolas

    nikolas Well-Known Member

    Нє,віслюк Толік.Подивіться гілку "Хто на чому їздить":)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Tarasyk

    Tarasyk Well-Known Member

    Компотом із сухофруктів :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  15. Summer

    Summer Well-Known Member

    а де на Південному, приблизно хоч в якому з центрів?
     
  16. DIDIO

    DIDIO Well-Known Member

    Вирішив відповісти на цей давній пост, бо випадково знайшов інфу:

    Польща виробляє понад 2 млн тон яблук на рік!!!

    Причому, якщо голандці використовують на 1 га 261 кг міндобрив, німці - 169 кг, то поляки - 80 кг міндобрив. Все буже просто - хімія коштує дуже дорого. Якщо її сипати на "повну котушку" - яблуко буде гарне, велике, але просто дороге.

    Польща хоче конкурувати за нові ринки, тому економить на хімії, і тому польські яблука хоч і не мають "шикарного" вигляду, але вони дешеві.

    Чому тоді смак яблука з супермаркету відрізняється від смаку яблука з бабціної яблуні?

    Також все просто: покладіть бабціне яблуко в холодильник на місяць-два-три. А потім розповідайте, яке воно "класне". :)))

    Вся справа в тому, що яблуко треба зберігати не 1-2 місяці. А 3-5-7 місяців!

    Зберігають їх у холодильниках, при одній і тій самій, ледь плюсовій, температурі. Звичайно, що від довгого зберігання частково втрачається і смак, і аромат. Але зате люди мають дешеві фрукти, що б там хто не говорив, і можуть купити їх упродовж року.

    Що стосується українських садів... То вони приблизно такі, як і українські дороги - доживають віку. На жаль. Бо і Україна могла б мати мільйони тон яблук...
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. Honda

    Honda Well-Known Member

    Самі придумали? Дуже влучне порівняння:haha:
     
  18. Summer

    Summer Well-Known Member

    вчора попав мені в руки один журнал і там статейка , що їдять наші vipи....в ресторани тільки перевірені, в супермаркетах -тільки крупи, мука, цукор, зелень, овочі, фрукти -кожен має якусь точку в селах в перевірених господарів. В магазині молочне категорично не купують , а ковбасу, це вразило...купують в одного олігарха який має м'ясний цех приватний і робить для своїх ту ковбасу без хімікалії, стоїть тиждень, правда в 2 рази дорожча, ну ніж для звиклих, тобто нас....о_О
    І от думаю, ну нащо таке писати, розділяти людей на види, одні їдять органік, замовляють по нету, супер найкраще, а ви їжте молоко, сметану з порошку, хліб з всякими розпушувачами, гмо картоплю єгипетську-бо наша не вродила і купуйте ту підсипану ковбасу, іжте, труйтеся....аж розстроїлась :sad:
     
    • Подобається Подобається x 6
  19. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Не розстраюйтесь!Пора вже й звикнути, що ми розділені на НИХ і НАС.По ТБ , ЗМІ і т.д тільки й бачиш , читаєш як ВОНИ розважаються, що їдять, де відпочивають...в той час коли життя дитини коштує посидіти в ресторані якомусь мажору.Світ несправедливий..так було і так буде..Нажаль..
     
    • Подобається Подобається x 7
  20. kitana

    kitana Banned

    Смішно таке читати.
    Одні гроші заробляють та витрачають, а інші тільки ниють, що світ несправедливий. Ось і все розділення. Чи Ви комуністка?

    Щодо харчів - вони мають бути різної якості та по різних цінах, і з чесною інфою про зміст, щоб людина знала, що купує і за що платить. А не так, щоб шукати "в селах в перевірених господарів" смітану не з порошку, бо в магазині біля дому її купити не можна.
     
    • Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)