Купуй Українське! (чи "Романтично пахне ковбаса..?)

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем VasMT, 24 лют 2009.

1. sem41

sem41 Well-Known Member

І хочеться,і колеться і мама не велить.
    Один простий приклад. Купую вже давно масло яке "Львівхолод" фасує,зберігає, продає.Так от воно коли $ був по 5 коштувало 5-5,50 грн. Підріс доляр до 8-9, і масло чомусь коштує 9.5-10 гривень. От сиджу тепер і міркую. Чи то його за кордоном купують? Ніби ні. Чи може електроенергія в два рази зросла в ціні за останні 3-4 місяці? Теж ні. Доставка? Ні.
    Випускається в Україні і з української сировини? -Безперечно так.
    От і думаю, чи то поміняти його на інше яке (тему спреїв не обговорюємо),чи то у всіх сферах в нас так.Під шумок.

• Подобається Подобається x 6
  2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Тому що це - дешевше.
    Це ознака того, що виробника немає, бо завжди можна було придбати щось вітчизняне, потім переробити його за певну купу грошей та користуватися все життя... :))
    Це тільки приклад того, що якість дуже різна. Те що роблять тут завжди можна "вирахувати" по якості та як воно виглядає.

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та є в нас фабрики, але зараз я задалеко, аби таку інформацію подати. :)
    Та що вам сказати. Я вже нераз казала, що тутешній "китай", а український - різні речі. :pardon:

• Подобається Подобається x 1
  4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ну, виходить що так. :sad:

Шиють у нас з відомих причин - дешева робоча сила. При тому сама швачка купити одяг бренду, для котрого шиє, не має змоги...

А знаєте, мені здається, що то якась українська хвороба. Не у всіх, звичайно, але поширена.

В нас просто тяга до шику дуже сильна. А якщо не до нього, то хоча б до підробок шику.

Такої концентрації дівчаток, юних леді і дам у футболках з написами Дольче і Ґаббана, Версаче і Діор ні в одній європейській столиці не знайдеш!

А щодо чобіт... Пригадую, свого часу шили дуже багато взуття в львівських взуттєвих майстернях. І з якістю дуже пристойною.

Останнє редагування модератором: 25 лют 2009
    • Подобається Подобається x 5
  5. Багіра

Багіра Well-Known Member

як ще памятаю з курсу культурології, що українському народу притаманне почутття меншовартості... хай простять мене націоналісти, але так книжка пише і я з нею згідна... через це наші люди так тягнуться до шику і не тільки в одязі... щоб якось отой комплекс компенсувати...:sad:
    закордоном людям часто всерівно, головне щоб комфортно, тому носять те що їм подобається... навіть саме дешеве..

• Подобається Подобається x 11
  6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Вони ще й інших судять по тому, як вбраний.
    Не хотіла писати, але скільки разів на цю тему заходжу, стільки разів думка проскакує...
    У нас тяжко довіряти тим, хто продає товари власного виробництва на продуктовому базарі наприклад, бо характерною є не думка про сусіда, а про те, як його надурити.

• Подобається Подобається x 6
  7. iso

iso Well-Known Member

Якщо пальмове масло українська сировина (я про молокопродукти) - то безперечно так;)

8. Patrick

Patrick Well-Known Member

Так само.
    А ще ми любимо купляти овочі і фрукти (в літі звичайно) від місцевих фермерів .Коли жили в Торонто , то дивилися щоб продукти були з Онтаріо.Коли в Ванкувері з Бритійської Колумбії.
    По сезону фрукти і овочі таки найсмачніші.Особливо ті що куплені з кузова грузовика , де ціна написана від руки фламастером на картоні . Ці пахнуть і смакують ..., магазинні до них не прирівняються.

• Подобається Подобається x 3
  9. Agaton

Agaton Well-Known Member

Напевно теж по-різному биває.
    На базарах Словаччині торгують польськими картоплями, цибулькою, яблуками... :pardon:

10. borkhes

Уууууу... Я мав на увазі зовсім інше і уж зовсім не дівчаток з одягом на якому великими буквами написано "D&G" який виробляють у Туреччині. Одяг, взуття які намагаються виробляти тут навіть позичив технології - вони відрiзняються якістю, а ціна дуже схожа. Наприклад намагаються тут шити костюми, але гарний костюм стоїть не дешевше іноземного, а зшитий гірше. :dntknw:
    Пробачте, дуже цікаво, а особисто ви згодні носити "саме дешеве"? Як ви зараз купуєте собі одяг?

11. sem41

sem41 Well-Known Member

Я не технолог,але давайте логічно подумаємо.Не заперечую що існують якісь добавки,які купують за валюту.І що вони складають 100%?
    Склад продукту:
    Вершки пастеризовані натуральні.
    Масло селянське солодковершкове несолене.
    Я ж не заперечую,що ціна буде зростати не тільки на імпорт, але перепрошую на відсотки (10-20) за місяць, а не в два рази. А то виходить як в живій байці про хрін. А чого ж він в Вас так подорожчав? -О,пане, а Ви знаєте як то його посадити і виростити, скільки наробитися треба:)

Веду до того,що українського виробника потрібно підтримати купуючи насамперед його продукції, але при умові що і виробник старається підтримувати високу якість свого продукту і не шельмувати "під шумок" накручуючи ціни.

12. iso

iso Well-Known Member

"ПАЛЬМОВОЕ МАСЛО используется при производстве маргариновой продукции, жиров кулинарных, кондитерских, в молочной промышленности / сметанный продукт, сырный продукт, сырный плавленый продукт, сгущенный продукт и др./ и для производства других пищевых продуктов"
    Що це масло додають до вершкового і інших молочних продуктів, про це відомо давно. Але новиною для мене стала інформація з однієї з передач під егідою Держспоживстандарту, що пальмове масло додають і до молока. Технолог молокозаводу пояснював, що в іншому випадку молока б на усіх не стало.

13. illia

illia Well-Known Member

я б не проти, але це, думаю, не реально (на практиці)...
    ринок сам диктує, що купувати. єдиний варіант спочатку виготовити конкурентний вітчизняний продукт, а потім вже купувати його. навпаки не получиться :)

14. Iriska

Iriska Well-Known Member

Ну як сказати... Залежить що.
    Наприклад ті самі памперси - то нереально. Був період коли наші пробували щось таке створити, так я потім малого витягувала з таких ран і пітничок, що плюнула на то діло і знову брала звиклі.
    Продукти харчування - звісно купую наші, причому стараюсь купувати ті, з якими сама працювала (або навпаки, не купувати після того), де знайомі чи хтось з родини. Принаймні тоді добре знаєш, що варто купувати, а що ні. І звісно можливість купити зі складу дешевше.
    Одяг - був певний період часу Сенсус... а толку. А підвал-інтернешнл по ціні Відівана не хочу. Або шию сама, або купую на секонді (толкове), а зараз замовляю через каталог, звісно чекати місяць, але і якість і ціна хороші (мається на увазі не елітка).
    Меблі - щось є варто уваги, але також, лише ті де є знайомі, бо не люблю коли лишається кришка від тумбочки в руках.
    Хімія (марфюмерія і т.д.) - дещо беру нашого виробника, по госп товарам, це фірма з якою працювала раніше. Решта - нажаль після наших шампунів я потім заглядаюсь на дротяні щітки і перуки.
    Склопродукція - наше, тим більше працюю з нашим заводом.
    Техніка - в жодному разі.

Воно то супер підтримувати національного виробника, якби ж вони думали про своїх споживачів так само, а не продавали нам непотріб і відбраковку.

• Подобається Подобається x 7
  15. borkhes

Це як? о_О

16. Lika20

Lika20 Well-Known Member

Недавно на Добробуті в бабулі питалась кіко яйця коштують?Bона мені 2 гривня.Я - за десяток?!!
    Ось називаеться давно продуктів некупляла.....мене до сих пір гризе за 1 яйце-2 гривня

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Як, як...
    Масляним ножем акуратно зрізають з пальм і додають. :cool:

18. Полковник

Полковник миється в бані

Купил 100 граммовочку "Немирова"!
    Помог Украие?

19. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А чого так мало?

20. Багіра

Багіра Well-Known Member

ви ж мене зовсім не знаєте, щоб так впевнено задавати навідні питання...

ну я не живу закордоном, де більшості всерівно як вони виглядають і що про них інші подумають...
    мені важливо!
    але не марка.. країна виробника..чи ціна.. найголовніше, щоб я в тому виглядала на мільйон, почувалася комфортно і була "феб'юлес":) а решта не має абсолютного значення...:)

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)