Купуй Українське! (чи "Романтично пахне ковбаса..?)

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем VasMT, 24 лют 2009.

1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я завжди згоджусь із Вами, коли ви скажете, що домашня продукція краща від індустріальної. Але ми повинні дивитись на речі реально - немає і ніколи вже не буде можливості вільно пасти череди корів в сотні тисяч голів ні в Польщі, ні в Україні. Немає і не буде можливості утримувати сотні мільйонів голів птиці під сонечком - тому що її вартість буде в 10 раз вищою. Допоки вона приїде на ваш стіл - вона стане в 20 раз дорожчою. Звичайно, якщо ви погодитесь, щоб ваша бабця вирощувала для своєї і вашої родини 100-200 курей на рік, і виснажувалась важкою працею, то можна споживати тільки домашнє.

Яйко має жовток яскравого кольору, бо містить каротин (провітамін А) з дріжджів, що містяться в комбікормі для птиці. Дріжджі мають багато білку, тому бройлери швидко ростуть. Бабціна курка вщипне травички, побігає під сонечком, а курка з фабрики з"їсть комбікорм і перебуватиме під лампами штучного освітлення. Звісно, "сільська" курочка поживніша! Але хто міг би пасти надворі мільйон курей? :))) А хто погодився б жити поруч з такою фабрикою, коли б там смерділо на 3 км?
    Сучасні технології просто вимушені утримувати баланс між необхідністю мати здорову їжу, доступної для всіх вартості, і не псувати екологію.

Але ж ми говоримо не про це, а про якість взагалі, коли навіть погана якість маскується значком "супер, бо українське/польське/німецьке"! Але це - профанація і реклама, не більше. Добра продукція носить ім"я не держави, а людини чи фірми, яка багато років продукує на совість, і не соромиться вказувати своє ім"я, і береже це ім"я.

• Подобається Подобається x 5
  2. Divcha

Divcha Well-Known Member

Особливо турбує відсутність українських побутових приладів. Зараз стільки непотребу розвелося у цій категорії товарів, що хочеш не хочеш, а починаєш добрим словом згадувати громіздкі, гучні, проте надійні пристрої часів застою. Так от, звернула увагу, що такі аналоги російського та білоруського виробництва все ще присутні на ринку, вдосконалюються і користуються попитом, а от українських -обмаль. Такі висновки зробила в процесі пошуку потужної, ефективної соковитискачки, бо з тих філіпсів хіба склянку за півгодини начавиш. Прикро, що не знайшла такого українського агрегату, а колись, кажуть, був, "Росток" називався.

• Подобається Подобається x 1
  3. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Міксером "Росток" збиваю тісто на тортики, всі креми, медівники та шарлотки.. страшно сказати, вже 15 років. Єдине що трохи тріснув корпус в районі пригвинчування - але прозорий скотч самому процесу не шкодить. Звір - не міксер. :)
    І агрегат той є, теж 15-річного стажу: перемелювання і сокодавлення. Трохи незручно мити - але який зручно, коли не хочеться. Змінні ножі використовую для того щоб з цукру зробити цукрову пудру або для перемелювання корінців чи перцю - рідко. Реве страшно, звичайно, як ракета що злітає - але і "сильний" звір теж.
    І мені цікаво: чи виробляється ще він зараз чи ні.

• Подобається Подобається x 4
  4. Divcha

Divcha Well-Known Member

На продовження теми кухні. Якщо кому набридли тефлони з тефалями, то у Дніпропетровську на підприємстві "Ситон" виробляють чавунний посуд. Правда, асортимент дещо екзотичний - азіатські казани, воки - широченькі такі. Ні тобі гусятниці класичної, чи казана. Але пательні є. Тож можна сміливо підтримувати і стимулювати :blush: вітчизняного виробника пательнею :)

• Подобається Подобається x 4
  5. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Але ціни кусаються .А посуд . правда. класний.Моя мама загорілася хоч щось купити:)

6. Divcha

Divcha Well-Known Member

Може комусь потрапляла на очі українська іграшка? Ляльки там, чи конструктори? Здавалося б, що тут складного - шматок пластику переплавити. Вигода очевидна. А ні, і тут мусимо травитися китайським ширпотребом, або спонсорувати Польщу-Італію. Лишається повертатися до народної іграшки з дерева за прикладом форумлянина Dimokl :)

• Подобається Подобається x 2
  7. Neitiri

Neitiri Member

Моя подружка купила собі соковитискач фірми живинка, задоволена:), я правда не знаю де, але по=моєму він український!

---------- Додано в 16:59 ---------- Попередній допис був написаний в 16:55 ----------

А ще я собі особисто купила недавно- в ті лютущі холоди, обігрівач (український), більше того, made in Lviv. Ціна супер, а якість:), а головне-споживання мінімальне!

• Подобається Подобається x 9
  8. Divcha

Divcha Well-Known Member

Є білоруська "Журавинка" - переробляє 25 кг за годину . А про Живинку нічого, нажаль, не чула :sad:

9. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

А я повідомлю те, що мало хто з Вас знає! У Львові спроектовано і виготовлено головні вузли для єгипетського супутника! Це був перший єгипетський космічний апарат, Єгиптсат-1! Він був повністю спроектований і виготовлений в Україні! І запущений українською ракетою! Спецобладнання спроектувала, виготовила та випробувала невелика державна фірма Конекс, що знаходиться за адресою м.Львів, вул. Наукова, 7! Був виграний тендер у Росії, Англії та інших країн.

Тому якщо вам потрібне проектування та виготовлення складної електроніки - це до них! :)

• Подобається Подобається x 2
  10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А супутники наведення БГ вони роблять? ;)

11. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

БГ, ФСБ - я в цьому не розуміюсь. Це ви до своїх колег зверніться. А КОНЕКС зробили супутник для моніторингу земної поверхні в видимому і інфрачервоному діапазоні - читайте в Інтернеті.

12. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Только Конекс не один же спутник создавал

"„Конекс” виступатиме співвиконавцем проекту разом з АТ „Науково-дослідний інститут радіовимірювань” (Харків), НВП „Хартрон-Консат” та НВП „Хартрон-Юком” (обидва — Запоріжжя) та КП „ЦКБ „Арсенал” (Київ). Головний виконавець робіт щодо створення єгипетського супутника — КБ „Південне” (Дніпропетровськ).

13. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Перечитайте внимательно первый мой пост о спутнике, вот что я написал:

У Львові спроектовано і виготовлено головні вузли для єгипетського супутника

14. Тим22

Из-за постоянного повышения цен жители западных регионов страны все чаще стали скупаться в близлежащих европейских странах.

По данным Госпогранслужбы Украины,за последние две недели количество случаев ввоза продуктов питания через западные границы увеличилось втрое.

Через границу пытаются провезти мясо, сахар, кофе, овощи и фрукты, вино и водку. Причиной такого частного импорта стали цены, которые в Европе на порядок ниже, чем в Украине. Не последнюю роль играет и приближение пасхальных праздников, отмечает Немецкая волна.

Пограничники отмечают, что больше всего ввозят мяса. На его долю выпадает 74% от всех купленных в Европе продуктов. Мясо пытаются ввезти небольшими партиями до 300 килограмм, как правило, из Польши. Оттуда также везут и сахар, а спиртные напитки покупают в Румынии, Молдове и Венгрии и везут в малом количестве до 5 литров. Кофе, овощи и фрукты чаще всего привозят из Венгрии.

На таможне прогнозируют, что предметами гастрономического импорта украинцев вскоре станут твердые сыры, цитрусовые и подсолнечное масло.
    http://ubr.ua/finances/macroeconomics-ukraine/ukraincy-skupaut-produkty-v-evrope-tam-deshevle-38170

15. night

night Well-Known Member

не тільки підвищення цін але і якість продукції відіграє важливу роль.
    Купувати алкоголь за кордоном значно вигідніше. В наших супермаркетах такі ціни ставлять що і доступитись не можна. І немає гарантії що купиш оригінал а не черговий фальсифікат. І не стільки грошей шкода як свого здоров'я.

16. redfox

redfox Well-Known Member

вот я по роду своей работы была на молоко заводе под москвой. все понравилось и делают все без консервантов, все натуральное, но срок хранения не больше 3 дней!!! то есть купил - и сразы съел! да и продается продукция только в дорогих магазинах(((

17. Тим22

У нас такие молопродукты производят молокозавод комбината Ильича (Мариуполь) и фирма Звягильского (ш. Засядько), кефир я беру только этих марок, тем более что молоко они производят на своих фермах, а не собирают по дворам

18. Угу, овочі вони менше хімією поливають? Консервантів менше дають? Взагалі краще у бабок купувати, а не в супермаркетах. Он ті польські яблука я взагалі їсти не можу, якийсь неприємний присмак у них. Їм наші з дачі. Хороші овочі і фрукти не повинні бути ідеальної форми чи дуже великі - це означає, що їх не кропили або менше кропили. Добре, коли є червоточинка. А країна тут значення не має.

Високі ціни на алкоголь є у багатьох країнах. І я вважаю, що це правильно. Це допоможе зменшити алкоголізм, особливо серед молоді і підлітків, у яких грошей небагато.

19. night

night Well-Known Member

Як не дивно але виходить що менше. Випробовувала на собі. В мене від овочів які продають у нас алергія на обличчі жахлива. Приходиться або йти до косметолога або ж відмовитись від овочів. Що я і зробила. Коли ж беру овочі для прикладу в Жешуві в супермаркеті в Польщі алергії нема. Хоча на вигляд овочі такі самі. Містика якась напевне :)
    Згідна з вами. Цю пластмасу важко уявити в своєму шлунку. Я яблука перевіряю єдиним способом. Відріжу кусочок і залишаю на деякий час. Якщо потемніє то їсти можна :) А бо жя кщо хробачок там живе то теж їсти можна :)
    Високі а не занебесні. І якість.
    В цивілізованих країнах світу алкоголь без посвідчення що повнолітній не продадуть. І це дуже правильно.

20. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А я пахучу нерафіновану олію везу завжди з України...

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)