Купуй Українське! (чи "Романтично пахне ковбаса..?)

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем VasMT, 24 лют 2009.

  1. night

    night Well-Known Member

    а де ви бачили натуральний кефір в місті? чи ви ніколи не пєте кефір який купили в супермаркеті? Не фабричний кефір я бачила лише в селі у родичів у вигляді молока яке "скислось" не другий день. Якщо його збовтати в дорозі то виходить молоко яке підійшло рідиною. Тобто міська людина його не в стані попробувати. Хіба варіант привезти з села і щоб воно скиснуло на кефір дома.
     
  2. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    І буде називатись - квасне молоко ;) .
     
    • Подобається Подобається x 3
  3. Ірпінські колготки "La scala" - супер! :good: От тільки бачила їх лише на виставках.
     
  4. Lugaru

    Lugaru Member

    на жаль немаю можливості купувати усе українське - у нас не настільки вибір великий. Звісно це не стосуеться харчів - тут вже треба постаратися, щоб знайти щось ненаше)) А от ковбаси тепер усі українські - у нас збудували соевий завод, тож мабуть уся ковбаса тепер наша :)))
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. А "Снікерси"? :ninja:
     
  6. Lugaru

    Lugaru Member

    а хіба вони на наші? о_О
     
  7. Ні, російські. :pardon:
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Lugaru

    Lugaru Member

    Російське точно не споживаю :)
     
  9. "Імідж" і "Alloton" - хороша лікувальна косметика.
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. Andzhej

    Andzhej Well-Known Member

    Лозунг "купуй українське" не одна партія УНП повинна експлуатувати, а всі - починаючи комуністами і закінчуючи свободівцями. В тому наш добробут і сила. А так тільки на бігбордах і згадуєм про це.
     
  11. Kalinka

    Kalinka Active Member

    Угу, взагалі, на мій погляд, це повинно стати способом життя...
     
  12. Svjato

    Svjato Well-Known Member

    Я би краще написав - Виготовляйте усе українське найкраще в світі. Тоді ніякого протекціонізму і не треба буде. І піаритись нікому не вийде на цьому...
     
    • Подобається Подобається x 4
  13. Letunka

    Letunka Well-Known Member

    Правильно кажите. Коли усі наші товари будуть якісними та доступними, то українці залюбки будуть підтримувати вітчизняного виробника. :good:
    Але останнім для виготовлення таких необхідно не дуже багато від держави - це прийняття адекватних законів та врегульованої фіскальної політики
     
    • Подобається Подобається x 5
  14. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Дуже прикро що саме так і є!!!!!!

    Але ж навіть,якщо станеться,...приймуть закони,то повірте, "ковбаса" кращою вже не буде, наші ж бо бізнесмени ще такі сміливці і вигадники....що ого-го!!!!!!
    Набадяжити набадяжать,а потім голову в корчі...........тай попривикали всюди пхати халявське,а ціни виставляти далеко невідповідні до якості.........
    В тому, той наша біда,що думаємо,як тільки копійку відбити,а все інше....... хай люди їдять....
     
    Останнє редагування модератором: 31 січ 2010
    • Подобається Подобається x 1
  15. Summer

    Summer Well-Known Member

    певно нашій державі то не вигідно....на жаль
     
  16. menkaur

    menkaur Active Member

    нема чого.
    якщо хтось здатен щось виробляти з вищою якістю і нищою ціною (в іншому випадку таке питання би просто не постало), ніж те, що в україні, вибирати українське тільки тому, що воно з україни є актом чистої тупості.
    єдиним результатом цього є те, що ринок отримує спотворений сигнал, і українські ресурси, які могли би бути використаними більш продуктивно затримуються на виготовленні низькоякісної дорогої продукції.
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. volk

    volk Well-Known Member

    Так це не кефір, це просто кисле молоко. Я десь читав, що кефіру зараз в Україні взагалі ніхто не робить, бо немає справжньої кефірної закваски. За союзу її, до речі, привезли з Киргизії, здається, і зберігалася вона у Москві в інституті молока і молокопродуктів, (якщо не переплутав).
    А тезу "купуй українське" непогано доповнити "і натуральне". Плавленого сирка не купиш - "продукт сирний плавлений" одне борошно і соя.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Alex Kulko

    Alex Kulko Well-Known Member

    Зараз все кисломолочне готується на штучних технологіях, але ж їсти щось треба. Жити теж шкідливо - від цього вмирають ;)
    Крім того, якщо шлунок не підтравлювати час від часу, то з"ївши згодом щось "ненатуральне" можна траванутися неслабо. Наприклад, противники м"яса дуже тяжко повертаються до цього продукту...
     
  19. DIDIO

    DIDIO Well-Known Member

    Гасло "Купуйте українське" видається мені штучним і рекламно-спекулятивним. Бо виявляється, якщо виробник з України виробляє перепрошую..., самі знаєто що.., то ми мусимо це споживати? Але ж він тоді НІКОЛИ не зробить кращого - а для чого? І так купують!

    Від часу проголошення Незалежності пройшло майже 20 років. Цього часу було недостаньо, щоб продукувати добрі речі, продукти тощо???

    А ось вам невигадана історія, яку мені особисто розповів сам її учасник. Мій знайомий, польський мільйонер, колись їздив на велосипеді з причепом, купляв поросят, колов їх і переробляв. Почав він у 1993 році, у нього працювало 2 людей. За м"ясними виробами до нього стояли в черзі, бо якість була найвища!... Як бачимо - йому часу вистачило, а Україні - ні! А зараз він має бойні, м"ясопереробні підприємства, десятки (!!!) власних магазинів, і відомий на всю Польщу, і за її межами... Знаю, що допомагає українському дитячому притулку, польським дітям, звісно, також.

    Так ось... Після Помаранчевої революції він приїхав на Львівщину з наміром започаткувати тут бізнес з українськими партнерами. Влада запропонувала йому якогось підприємця, який мав справу з м"ясом, підтримував революцію тощо...

    Коли він поїхав до нього - то вжахнувся - від закладу смерділо за кілометр! Він зайшов до цього пана і побачив, що в ковбасному цеху, який працював, обладнання і підлога чи не роками або, принаймні, багато місяців вкрите на 2 пальці засохлим смердючим "фаршем", жиром тощо... Він стримався і запитав - а як ваша санітарна інспекція? Підприємець гордо посміхнувся і сказав, що там всі свої...
    Поляк був просто шокований і запитав - невже вам важко купити ящик миючого засобу і відшкребти все і прибрати??? Адже ви робите для людей! Сів на свого джипа та й поїхав у Польщу.
    І повернувся за 2 місяці, і знову заїхав туди ж. А там нічого не змінилося. Він спромігся лише запитати: - "як ви можете жити в бруді??"
    А українець відповів - "але ж ми думали, що ви більше не приїдете...".

    То чи маємо ми купувати ТАКЕ "українське" :bad: тільки тому, що воно "українське"?? А де українська гідність купляти ТАКЕ :bad: і продавати людям ТАКЕ???

    Не загортайте гувно в державний прапор!
     
    • Подобається Подобається x 4
  20. nirvanka

    nirvanka просто фотограф

    Знаєте, в чомусь Ви маєте рацію. Але з другої сторони - польське яйко з неприродньо помаранчевим жовтком таки поступається яйку з засохшими залишками гівна від справжньої сільської курочки ;)
    Про польських корів, які від народження не бачили зеленої справжньої трави і не виходили на пасовиська, промовчу, бо не знаю чи і на Україні вже так само виробляється молоко.
     
    • Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)