Купуй Українське! (чи "Романтично пахне ковбаса..?)

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем VasMT, 24 лют 2009.

1. mavka

mavka Well-Known Member

у нас вдома в ковбас якийсь дивний присмак - металевий. купувала спочатку трошки на канапки в різних крамничках й щось там композиція смакова дикувата :). ще вода питтєва в пляшках якась затхла. це гостре враження перших днів, потім воно притупляється й далі все смачне й їстівне. а ще від обгорток кольорових й коробок з пакетиками спочатку якийсь шок був - такий величезний вибір. :) в Метро ж, в основному, вітчизняні виробники.
    приємно вражена асортиментом й цінами на рибу ! анчоусів не бачила, ну і фіг з ними, зате окунів як насмажила на цілу родину - з тарілками поїли, такі добрячі були.

• Подобається Подобається x 2
  2. Gron

Gron тафгай

А у нас, можливо купити смачні(як на мене) ковбаси кіровоградські ,чи кременчугскі,
    і тверді, і варени. За радянськіх часів, дуже подобалась ковбаса з Ковеля .
    Згадав:) дуже смачна ковбаса та м ясні вироби в Житомірі.

• Подобається Подобається x 1
  3. Игорь

Игорь Well-Known Member

Попробую съездить в Шацьк ( а то я думал, что это тот , что в Рязанской области -Шацк,) мне нравится ездить по Украине с российским номерами. Волынь больна национализмом. Нездоровым несколько.
    А я люблю национализм славянский , но здоровый.

4. mavka

mavka Well-Known Member

О! Беріть зі собою в дорогу "халву с миндалем" (инновационная упаковка! источник витаминов!) московської фабрики РотФронт і вгощайте усіх - зараз з кавою хрумаю - дуже смачна. :)

• Подобається Подобається x 3
  5. Полковник

Полковник миється в бані

Извините, но ВДРУГ вспомнилось:"Сегодня с нами он не выпил - а завтра Родину продаст!"
    Вы с РотФронтом поаккуратнее там....

6. Salata

Salata Well-Known Member

Сырокопченные/вяленные - луганские очень и очень :)

7. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

у світлі останніх публікацій у ЗМІ та окремих фільмів-розслідувань (н.п. серія "правила життя") з приводу складу ковбас і взагалі технологій виготовлення м"ясної продукції, дійшли з дружиною до висновку, що краще купити на базарі шматок м"яса "з рук" (без целофану і не заморожене)...
    Просто смак - штука ненадійна. Його смаковими хімікаліями можна обманути, що успішно й робиться на вітчизняному ринку у зв"язку з відсутністю наявності :) дотримання стандартів (колись був ГОСТ, тепер ДСТУ, але, де-факто, у кожного виробника свої "рецепти"). А з рівнем сучасних технологій у ковбасу запросто можна пустити навіть кістки, як мені здається...
    я розумію, що цю ситуацію поки що майже нереально виправити...
    але варіантів небагато, якщо бажаєш з"їсти не просто смачне, а й поживне:
    - ставати вегетаріанцем
    - їсти м"ясо, яке ще недавно коло тебе рохкало :) і ти точно знаєш, звідки воно
    - самому робити ковбасу / шинку (інші м"ясопродукти) опирачись на попередній пункт

ну... власне останній пункт - це суцільний позитив :) що б там не казали про луганські, дрогобицькі, стрийські чи кіоровоградські, а мій тато все одно на свята робить ліпше :) правда, не завжди люксово вдається, але то брак постійної практики протягом року :)

• Подобається Подобається x 5
  8. Summer

Summer Well-Known Member

я теж після всіх передач боюсь купувати ковбасу, дуууже рідко..... хто зна шо там кидають???

9. Полковник

Полковник миється в бані

После ВСЕХ передачь можно ВООБЩЕ от голода умереть.

• Подобається Подобається x 4
  10. mavka

mavka Well-Known Member

:) в Москві й нємудрєно.... а в нас у Львові альтернатива є - сісти з родиною в машину (друзів підбити можна, коли своєї нема) проїхати максимум 30 хв у вибраний районний центр чи село - на БАЗАР. думаю, так багато львів"ян робить, а тим, хто не робить, можна подивуватись. недільні базари починаються рано, скокнув туди-назад й до церкви ще встиг на утренню, як порядний галичанин.

11. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

вовка боятися - в ліс не ходити :)
    але альтернатива завжди є, просто не завжди є можливість її побачити :)

мої знайомі кілька років тому взагалі робили таким чином: збиралися в складчину 3-4 сім"ї, їхали на терноільщину і там у селі купували свиню, або замовляли попередньо по телефону, щоб приготували тушу до їх приїзду. Частину м"яса продавали по родині, частину залишали собі. Всі були у виграші.

12. Gron

Gron тафгай

Головне, щоб не від жажди, нє;)

13. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Овочіфрукти на базарі щонайменше не корисні... Просте питання - скільки ябко в саді у вашої бабусі зберігає свій товарний вигляд???
    Батькові РЕСПЕКТ!!!
    Люба Мавочка!!! Зараз здохну від сміху.... Купу літ ніхто, Ви чуєте, НІХТО, вже не робить в селах ковбасу на продаж.... За нею їдуть півтора км в бік Тернополя... Там в цеху з отої здохлої Юлькиної корови і свині ліплять яку хоч "кобасу" і навіть "шинку"...
    100% правильно...

14. Summer

Summer Well-Known Member

мені нині розказали, як на одній ковбасній фірмі роблять ковбасу.... насипають м'ясо в великий казан і зверху посипають якоюсь добавкою-приправою залишають на ніч. Зранку м'ясо розбухає, збільшується і вже тоді все йде на перемолку... я в шоці о_О

15. syavych

syavych копач

Вам неправильно розказали. Ну немає м'яса в ковбасах... хіба в рубленій, і то максимум 5%.

16. Summer

Summer Well-Known Member

ну то я вже написала так -шось подібне на м'ясо , ну принцип сам зрозуміло :)

17. Andzhej

Andzhej Well-Known Member

Ковбаса - ковбасою. Але ми залишилися без альтернативи. Законодавчо закріплена норма, яка забороняє продаж молока, мяса на ринках. Це до речі вимога євросоюзу. Цікаво, що нам запропонує уряд в такій ситуації. Селяни втрачають можливість збути свою продукцію, покупці - відповідно не будуть мати що споживати.

18. iso

iso Well-Known Member

Вимога абсолютно справедлива.
    Думаю, що цікаво не буде ні для нас, ні для виробників:cry:

19. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А ви забули як Йуля репетувала, що завалить нас дешевою свинятиною...
    Згадайте наше вляпання в СОТ. Експерти прогнозували повне знищення рідного сільського господарства... Не давши субсидій, умов і економічно обгрунтованих законів в підтримку с/г, кинули свого селянина в нерівний бій з світовою сільськогосподарською індустрією... Вона й по ночах працює... :sad:

20. night

night Well-Known Member

А що в тому не правильного? Невже ви хочете купувати і надалі молоко з сумнівних пластикових пляшок (невідомо чим і чи взагалі їх мили) , сметану і сир який літом без відповідних умов псуються дуже швидко, мясо яке не пройшло перевірок і без належних умов зберігання (вразі чого шукай потім цього продавця на ринку і доказуй що саме там купвали). А про торгівлю в невідповідних для цього місцях (на вулицях, прямо на землі) взагалі нема що говорити.

а де твій аватар? :)