Купуй Українське! (чи "Романтично пахне ковбаса..?)

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем VasMT, 24 лют 2009.

1. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

... поясніть будь- ласка, чому при наявності такої інформації в нашій державі виробляються і реалізуються шкідливі для життя і здоров)я продукти ?:cry:куди дивиться санстанція? все настільки корумповане?:sad:

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

3. illia

illia Well-Known Member

принцип дій держави можна пояснити на схемі з азартним бізнесом: спочатку вони видають дозвола і лінцезії ($), потім вони кажуть: "альо ви чьо тіпа.. це ж хвороба, розвалюються сім"ї і т.д. і т.п. Всіх закрити і кудись за місто". І громадськість і я разом зі всіма кажу "так. гральні автомати на кожному кроці - це маразм. і так не повинно бути", але.. винести азартний бізнес за межі - нові дозвола і ліцензії ($). В результаті громадськість задоволена, держава збриває $ ДВА рази.. єдине, що власники азартного бізнесу в "попадалові"... ну але ж вони "не бідні", хай платять, а ні - прийдуть інші. ця ніша пустувати не буде. Тільки тут є один нюанс... така гра в подвійні стандарти рано чи пізно може зачіпити, практично, любий бізнес.. і тоді ніхто Вам не допоможе...

тут же можна провести аналогію і з харчовою промисловість і тими всіма "Е". і держава знову ж таки тепер з "чистою совістю" може забороняти використання додатків, так як свої $ за дозвіл на право використання вона вже колись рубанула. ;)

4. Agaton

Agaton Well-Known Member

Та ні - це загальносвітова проблема.
    Кажуть - роэумний компроміс що співвідношення якости до ціни :crazy:

5. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Это просто бизнес. Сертификаты соответствия давно уже покупаются.

6. ГаЛоЧкА

трохи не в тему, але тут мені згадався епізод з мультика сучасного
    "Илья Муромец и Соловей Разбойник"

- Что ж это за скотина, такая ... ?
    - .... Да Бизнесом кличут...:)))

7. Summer

Summer Well-Known Member

але на упаковках товару рідко пишуть весь повний склад тих Е добавок, ми вже писали в даній темці то.... от недавно кетчуп сільпошної марки мої купили, а там пише (цитую з упаковки) крохмал модифікований (який? -не пише), оцтова, лимонна, сорбінова кислоти - ніяких Е не має..., далі дивимось томатна паста скільки її там частка - не пише :scratch_one-s_head: так і стоїть в холодильнику....
    якщо вже так дивитись, то наше законодавство поки ше не передбачає повної розшифровки складу продукту, от і виробники цим і користаються.....:sad:

8. NIK

NIK Well-Known Member

Не скажите - очень многие заведомо ложную информацию дают, все равно никакой ответственности....
    Типа наша ряба 72% выращена на кукурузе. А остальные 28 гормоны роста...... И та же кукуруза генно модифицированная
    А колбаса вообще одна брехня - из тестируемых 12 вареных колбас - правда на этикетке оказалась у 2-х. И чтоже это 10 сняли с продажи? Нет так и продаются, соевые колбасы по 56 гн за кг. Это при том что там по рецептуре 40% льда, то есть воды....

9. Полковник

Полковник миється в бані

А шо делать?
    Раз покупают - значит продаётся...
    Что покупать-то тогда?
    Как вражину вычислить????

10. Summer

Summer Well-Known Member

а шо робити, шось ж треба їсти....

11. - детям если так уж любят покупать немного качественной, а самим от вареной колбасы отказаться совсем (и от любой колбасы в качестве повседневной пищи, в т.ч. сосисок и сарделек). Я так давно сделал :)

• Подобається Подобається x 2
  12. illia

illia Well-Known Member

теж ковбаси намагаюсь не вживати. краще м"ясо.. хоч і з грипами ))

• Подобається Подобається x 1
  13. Я теж. Тим більше, що буженина не набагато дорожча від московської чи салямі.

14. Agaton

Agaton Well-Known Member

QUOTE=borkhes;509011]Это просто бизнес. Сертификаты соответствия давно уже покупаются.[/QUOTE]

Це б ще буво пів-біди.
    Якщо хтось дызнається (нп конкуренція) - це просто перевірити, існують системи перевірки та зберігання якості як н.п. HACCP, режими реєстрації ітд.

Проблем – принаймій на заході – на троха вищому рівні – та і складніще дещо на це порадити.
    Справа ІМХО поголовне в лоббингу при твореннії законодавства, в силі переконання великих харчових і хімічних концернів.

Та кінець- кіньця усе ніби легально... :dntknw:

15. Summer

Summer Well-Known Member

нині прочитала статейку, що тепер не вигідно закуповувати молоко в населення, бо не має дотацій від держави, закриваються в різних регіонах молочні ферми і будемо закуповувати сухе о_О молоко в Білорусїї, Польщі. то всі ті сири, сметани, кефіри зовсім будуть штучні.....

16. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Зараз і так в багатьох виробників кисломолочка робиться на сухому молоці.

П.С. Я теж читала статтю про закупівлю молока в населення, так проблема ще й у тому, що те молоко ні по яких стандартах не проходить, ні по бактеорології, ні по хімічному складу :sad:

17. ГаЛоЧкА

А мож стандарти тре поміняти...

18. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

- Діду, а що Ви палите?
    - "Пріму"!
    - А як нема "Пріми"?
    - "Ватру"!
    - А як нема ні "Пріми" ні "Ватри"?
    - Тоді сільраду!

• Подобається Подобається x 2
  19. ГаЛоЧкА

Ну так, не проходить, але люди його купляють на базарах частіше ніж в магазинах,
    ага і порошкове молоко відповідає всім вимогам і стандартам,
    упс !

пс. цитата не моя

20. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Ні, Галочко, зі стандартами усе гаразд. Людей тре міняти.
    Знали би ви, яке молоко певні господині здають - ви б так не казали.
    А потім спробуй його сквасити, як вона туди соди насипала.
    І т.д., і т.п.

а де твій аватар? :)