Купуй Українське! (чи "Романтично пахне ковбаса..?)

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем VasMT, 24 лют 2009.

  1. А я щодо Англії.

    Ну, як сказати. Якщо багато людей розказують одне й те саме... Тоді як ви поясните факт щодо наших, коли вони приїжджають за їжею в Україну?

    Є плюси і мінуси скрізь. От я, наприклад, люблю чорний хліб. А його в Америці з вогнем не знайдеш.
     
  2. Summer

    Summer Well-Known Member

    то так, але є любітелі пообривати то все, позривати....
    абсолютно згідна, в нас вже навчились хімічити.....

    щодо шоколаду десь вище допис читала - так наш найкращий (люблю Світоч :good:), але пам'ятаю в 90-х на прилавках з'явились турецькі батончики шоколадні з горішками, на смак то нагадувало глину (тепер я розумію яке то було "добре"), а тоді яке воно було смачнюще.... тепер в нас теж є глиняні шоколадки :sad: свої....
     
  3. Summer

    Summer Well-Known Member

    чому, в мене коліжанка купує в рос магазинах, де печуть з литовської муки, і чорний купує, ну так мені розказувала, хоча каже наш найсмачніший, могла кілька хвилин його нюхати......
     
  4. Для своїх же і печуть, бо люди сумують за рідною їжею.
     
  5. Summer

    Summer Well-Known Member

    не зовсім, там і американці купують, ну там мені вона розказувала.....
     
  6. Теж розпробували. Але в звичайних магазинах того хлібу нема.
     
  7. Chortenia

    Chortenia Маленьке файне вредне

    Слухайте, як нема, то може воно їм і не тре, га?
    Айяйяй, в ГАмериці нема борщу і чорного хліба. Так то ж не їх страви.
    А в нас нормальних морепродуктів не знайдеш.
    Порівнювати національні кухні - марна справа.

    По темі - якщо я бачу в магазині "вироблено в Україні" - продукт матиме перевагу, але лише ДО того, як прочитаю етикетку (хоча і з тим тут проблеми), якщо там щось не те, то звиняйте моє здоров'я (комфорт) мені дорожче за патріотизм.

    П.С. Для Рибки - чув я ваші Бітлз..... ;)
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    За бітелз України + 1000 :)))
    "Я їдю дьо дьому...!
     
  9. Яких? Восьминоги, кальмари, лобстери, креветки є. Морська капуста є. Хіба що деяких екзотичних сортів риби нема.

    Ви про їжу? Так у нас більша частина їжі вітчизняна.
     
  10. Chortenia

    Chortenia Маленьке файне вредне

    Хліб теж є всюди, от тільки який. Те ж саме і з морепродуктами. ;)

    Стосовно другого - хто сказав (с)

    П.С. Той самий світоч, який став нестле, як на мене не є український, бо окрім людської праці і електроенергії українського в ньому нуль.
    Ех, а такий шоколад колись був.

    І мова не лише про продукти харчування.
     
  11. Якщо воно по сто разів заморожується, то втрачає якості.

    Який був раніше, не пам'ятаю, але зараз він мені не подобається. Якийсь дуже солодкий. Більше люблю "Корону".

    Щодо нашого одягу: відкрили у нас магазинчик фірми "Анжеліка", здається, Кременчук. Дуже гарні шиють спідниці і брюки!
     
  12. Chortenia

    Chortenia Маленьке файне вредне

    Так отож

    Раніше це був шоколад, а тепер пластмаса. Плюс позакривали усі фірмові магазинчики від фабрики, деякі з них були дуууже давні.

    Супер :good:, але це ж не означає, що десь шиють гірше.

    Просто не люблю категоричності з серії у нас все добре, у них все зле чи навпаки. ;)
     
  13. Summer

    Summer Well-Known Member

    а от мені він як пластилін, я навіть на торт терла його так потім не могла терку відмити, пластилін одним словом.......
     
  14. NIK

    NIK Well-Known Member

    Я був у 33 країнах світу, і нічого. Їжа скрізь є якісною. Да в Азіїі не їдять картоплі, в Ізраїлі та мусульманських країнах не їдять сала, то це зовсім не значить що решта їхньої їжі не якісна. Проблеми були зі спеціями... В Гонконгу наприклад.... Там я їв переважно морепродукти....
    А в Києві до речі, м'ясо все генетично модифікованих свиней, бабусі перекупниці продають все з таким вмістом нітратів, що в Європі її вже б посадили за грати.
    До речі під Києвом майже нема городів (я їзжу постійно до батьків дружини 35 км від Києва) - поля пусті, люди садять 4-6 соток виключно для себе і кажуть що картопля по 2-3 гривні за кило це все фігня... Бідних людей в межах 50 км від Києва майже нема.
    Всі бабусі і дідусі отримали паї і продали їх по 3-5 тис. дол. за сотку...
    А ті бабусі і дідусі що моглиб забезпечити Київ своєю якісною продукцією не мають змоги добратися до Києва за 100-200км.....

    А моїх два знайомих забезпечують майже весь Київ огірками помидорами та зеленню. За селищем Калиновка Броварського району вони все вирощують із значним застосуванням хімікатів, щоб воно не псувалось та швидко росло... І урожайність там шалена.....:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. NIK

    NIK Well-Known Member


    Корона марка концерну Крафт Фудс, штаб квартира которого находится в США.

    http://ru.wikipedia.org/wiki/Kraft_Foods :)

    Тому слово українське до шоколаду Корона не дуже підходить.
    Транснаціональне.:)
     
  16. NIK

    NIK Well-Known Member

     
  17. Тим22

    Тим22 Дуже важлива персона

    Но процент ее уменьшается. Так экспорт сливочного масла в 1-м кв-ле 2008 г. сооставлял 0,5%, в этом году 40 %. А фрукты и овощи, причем сейчас на рынке продают турецкие помидоры под маркой Мелитопольские.
    А то что иностранные фирмы работают в Украине не всегда плохо. Например, когда Ахметов владел Сарматом пиво было отвратное, а когда купил Миллер вполне нормальное
     
  18. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

    а я люблю рошенівський шоколад, правда не весь, а ой що самий гіркий і чорний.... і цукорки в них файні... маргарити
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    Пищевые добавки, оказывающие мутагенные, канцерогенные и токсические эффекты
    Официально запрещены: красители Е-121 (цитрусовый красный) и Е-123 (амарант), консервант Е-240 (формальдегид).
    Опасные красители: Е102, Е110, Е120, Е124.
    Канцерогены: Е103, Е105, Е110, Е121, Е123, Е125, Е126, Е130, Е131, Е142, Е152, Е153, Е210, Е211, Е213 – Е217, Е231, Е232, Е240, Е251, Е252, Е321, Е330, Е431, Е447, Е900, Е905, Е907, Е952, Аспартам.
    Мутагенные и генотоксичные: Е104, Е124, Е128, Е230 – Е233, Аспартам.
    Аллергены: Е131, Е132, Е160b, Е210, Е214, Е217, Е230, Е231, Е232, Е239, Е311 – Е313, Аспартам.
    Нежелательно астматикам: Е102, Е107, Е122 – Е124, Е155, Е211 – Е214, Е217, Е221 – Е227.
    Нежелательно людям, чувствительным к аспирину: Е107, Е110, Е122 – Е124, Е155, Е214, Е217.
    Влияют на печень и почки: Е171 – Е173, Е220, Е302, Е320 – Е322, Е510, Е518.
    Нарушение функции щитовидной железы: Е127.
    Приводят к заболеваниям кожи: Е230 – Е233.
    Раздражение кишечника: Е220 – Е224.
    Расстройство пищеварения: Е338 – Е341, Е407, Е450, Е461, Е463, Е465, Е466.
    Неправильное развитие плода: Е233.
    Запрещено грудным, нежелательно маленьким детям: Е249, Е262, Е310 – Е312, Е320, Е514, Е623, Е626 – Е635.
    Влияет на уровень холестерина в крови: Е320.
    Разрушают витамины в организме: В1 – Е220, В12 – Е222 – Е227, D – Е320, Е – Е925.
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. NIK

    NIK Well-Known Member

    «К такой еде вообще прикасаться нельзя!»
    Главный санитарный врач запретил использование пищевых добавок
    кольку многие добавки из списка «Е» до сих пор не прошли должных исследований.

    Пополнение в черном списке

    Пищевые добавки — простой и дешевый способ, позволяющий производителям придать продукту привлекательный вид и цвет, а также продлить срок его хранения. ‘Многие из добавок были разрешены в России при лоббировании со стороны коммерческих структур. Сейчас отечественные врачи пересматривают принятые решения и запрещают эти добавки‘, — рассказала ГАЗЕТЕ диетолог Елена Соломатина.

    До недавнего времени в черном списке значились Е103, Е105, Е111, Е121, Е123, Е125, Е126, Е127, Е130, Е152, Е211, Е240, Е924а, Е924b и Е952. На этой неделе список пополнился еще двумя консервантами — Е216 (пара-оксибензойной кислоты пропиловый эфир) и Е217 (пара-оксибензойной кислоты пропиловый эфир, натриевая соль), которые использовались при производстве кондитерских и мясных изделий. Во вторник главный санитарный врач России Геннадий Онищенко вслед за Еврокомиссией подписал постановление о запрещении их ввоза на территорию РФ. В документе говорится, что такое решение принято в целях ‘предупреждения угрозы возникновения массовых неинфекционных заболеваний (отравлений) населения‘.

    ‘Крахмал со вкусом, цветом и запахом колбасы‘

    В странах Евросоюза все пищевые добавки собраны в единый реестр, который носит название Codex Alimentarius. Составители реестра утверждают, что в него попадают только неопасные добавки. Между тем российское законодательство является более жестким. В Гигиенических правилах безопасности и пищевой ценности пищевых продуктов, которые действуют в России с 1 июля 2002 года, вcе добавки из реестра ЕС разделены на три категории: безвредные, подозрительные и запрещенные. ‘Безусловно, есть пищевые добавки, которые не оказывают вредного воздействия на организм человека, - рассказала ГАЗЕТЕ диетолог Елена Соломатина. - Однако мне кажется, что большинство из этих добавок можно причислить к категории безвредных с большой натяжкой, поскольку они встраиваются в биохимические связи человека‘. По ее словам, если есть возможность обойтись без продуктов, произведенных с помощью добавок, лучше это сделать. ‘Многие скоропортящиеся продукты везут издалека, без этих веществ они попросту бы испортились. Но сейчас их используют все в большем количестве продуктов. Шутка ли — появились торты со сроком годности три месяца! А еще можно вполне купить крахмал со вкусом, запахом и цветом колбасы!‘ — сетует Елена Соломатина. Ее точку зрения разделяет диетолог Инна Мединская: ‘Строго говоря, к такой еде вообще нельзя прикасаться. По всему миру люди ищут экологически чистые продукты, а нас кормят неизвестно чем‘.

    Какую роль выполняют пищевые добавки

    Пищевые добавки Е100-Е199 (красители) — вещества, придающие продукту новый цвет или скрывающие его природный оттенок

    Пищевые добавки Е200-Е299 (консерванты) предохраняют продукт от гниения, брожения и остальных процессов распада

    Пищевые добавки Е300-Е399 (антиоксиданты) предотвращают окисление продукта (например, прогоркание содержащихся в нем жиров или разложение светочувствительных естественных красителей)

    Пищевые добавки Е400-Е499 (стабилизаторы/загустители) поддерживают нужную консистенцию продукта или обеспечивают продукту определенную вязкость

    Пищевые добавки Е500-Е599 (эмульгаторы) обеспечивают однородный вид продукта

    Пищевые добавки Е600-Е699 усиливают естественные вкус и запах продукта

    Пищевые добавки Е900 (и далее) разрыхляют продукт до воздушного состояния, практически не оставляют следов

    Опасные, очень опасные и подозрительные пищевые добавки

    Специалисты Роспотребнадзора считают опасными следующие пищевые добавки: Е102, Е110, Е120, Е124, Е127, Е129, Е155, Е180, Е201, Е220, Е222, Е223, Е224, Е228, Е233, Е242, Е270, Е400, Е401, Е402, Е403, Е404, Е405, Е501, Е502, Е503, Е620, Е636 и Е637. В список очень опасных пищевых добавок занесены Е123, Е510, Е513 и Е527, однако по неизвестным причинам эти пищевые добавки до сих пор не запрещены. Подозрительными названы пищевые добавки Е104, Е122, Е141, Е150, Е171, Е173, Е241 и Е477.
     
а де твій аватар? :)