Купуй Українське! (чи "Романтично пахне ковбаса..?)

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем VasMT, 24 лют 2009.

1. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

пан VasM, який Ви агресивний,:dntknw: мій допис - це не осудження, а розмірковування, КОЖЕН має ПРАВО вибору і кожен чинить по своїй ВОЛІ і БАЖАННЮ!!!

п.с. я виросла в селі , знаю і маю з чим порівнювати... :mocking:

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Уважно прочитайте...
    Всі вони "глибоковіруючі"...

3. Угу, а ви спробуйте його знайти. Розкуповують швидко, а тих органік мало. То краще я у бабці куплю наші яблука з саду, ніж якісь польські, в яких навіть черв'яків нема (показник ненатуральності). Тому й не хочу я в ті Європи і Америки, їжа - запорука здоров'я.

4. Та до чого тут набожність?

5. bora

bora Well-Known Member

Це добре якщо у Вас в Києві продають ті бабці, що вирощують. У нас давно майже всіх їх витурили з ринків звичайні перекупки.

6. ГаЛоЧкА

Люди!!!!ви чьо все перекручуєте!!! при чому тут влада...
    ПОЧНІТЬ З СЕБЕ! правильно казав Горбачов,
    Чому ми живемо за принципом якщо нас дурять, то і ми маємо дурити? всі такі, а я що гірший? Може варто кинути це осудження, і змінити своє ставлення до оточуючих!
    ХАЙ КОЖЕН ПОЧНЕ З СЕБЕ!

називається почали ми за здравіє, а закінчили за упокій:pardon:

7. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Влада ні при чому.Совість треба мати.І якщо у тої баби з базару її немає і у неї вистачає совісті продавати аби продати, то яка влада в тому винна?.

8. VasMT

А у баби 47 років колгоспного стажу і пенсія 550 грн, хворий дід, комунальні послуги, хліб по 3 грн і :cesored: влада, яка в тої бабки ще не всі відібрала!

9. ГаЛоЧкА

мій дядько живе в селі, він безробітний, життя так склалось, що і неодружений. Для того щоб мати за що жити- тримає господарку, вирощує городину, і протягом літа їздить це продавати на базар, і скажу я вам, що в нього є свої постійні покупці, бо продає він нерозбавлене і чисте молоко, городину з грядки, яку садить для себе, яблука з дерева, які їсть сам! а поряд живе сімя, вони вирощують зеленину окремо для себе, окремо на продаж!
    відчуваєте різницю?
    вони в майже рівних умовах, ну хіба що ця сімя ще отримує пенсію, а мій дядько ще ні:)

10. Alias

Це дає право на таке відношення до інших?У мепне теж баба з дідом живуть на пенсію, і на ліки витрачається досить велика частка її, але НІКОЛИ вони такого б не зробили.Справа в людях , а не в умовах.

11. VasMT

А вони і не зможуть зробити... Селітра теж гроші коштує... Ось і приходиться чесним трударям вимирати. А нахаби з от-такими мордами торгують всяким гімном і жиріють... А в неділю до церкви, і стояти коло отця, і в засос...,і лоба розбити...

12. Alias

та не тільки через гроші.Бо вони і самі з того городу їдять та й совість не дасть продати якусь каку людям

13. illia

illia Well-Known Member

"хочеш змінити світ, зміни себе" (с)... різні версії - Сократ, можливо Конфуцій... ну але це як кому зручніше.. хай буде Горбачов )

на рахунок - "не подобається - не їж, не подобається - не пий, не дихай і т.д." не погоджуюсь. бувають випадки - попробував, не сподобалось, а другого шансу пробувати може вже і не бути. тому аргументи, типу: я бідний, мені треба за шось жити, влада мене кинула, хай інші труяться - "не канає". а якщо я теж бідний і мене теж влада кинула, але до того ж нема городу на якому можна було б виростити отруйні харчі, то я тоді маю повне право грабувати, щоб вижити. так получається? боротися треба з причинами того чому у бабусі, чи дідуся пенсія, якої не вистачає для того щоб вижити і чому їм доводиться посипати продуктами всілякою "байдою", а не виправдовувати їх вчинки собі ж на шкоду. імхо.

14. VasMT

Це кричати "Ганьба!" і "Геть!"?
    Та не буде бабка на 6-ти сотках сипати, лити, кропити і труїти...
    А от хто з півтора гектара WV Т-5 городинку привозить свіженьку тому не Бог суддя, а Суддя бог. І не плутайте, картопельку і бурячок він везти не буде, не вигідно. Напрацюєшся коло них, а зиску сльози. А ось молоденьку капусточку, салатик, цибульку, кріпчик по ...грн за жменьку... Оце діло!
    Починаючи цю гілку хотілось почути про наших "годувальників і напувальників", які з легкої руки оточуючих і влади геноцидять нас з дня на день, і ще зиск непоганий мають.

15. illia

illia Well-Known Member

...ну це вже "кто на что гаразд".

по суті.. був присутній при неофіційній розмові з ген. директором "Олімпії":
    -Ви п"єте свою воду?
    -Я шо дурак!? о_О (нмд, не зовсім це питання і риторичне)

16. dama66682

dama66682 Active Member

З одного боку,так правда-оці бабки фігню продають,але вже не настільки "хімічні"як у супермаркетах.Там з х..рні роблять "дорогі,чисті продукти,головне що без хімікатів"а там напхано стільки хімії,що страшно тільки подумати
    :girl_feminist:Ху....мене це вбиває.Думаєте щось зміниться?ні.Нас ще спасає,що є городи,і грядки,на яких треба пахати

17. Люди, ну що ви до тих бабок вчепилися? Бачили, як наші емігранти кидаються на рідну їжу, коли сюди в гості приїжджають? Ще й із собою назад беруть. З почуття патріотизму, чи що? У них навіть ТАКОГО нема. Як то кажуть: коли маємо, не цінуємо... :sad:

Є й перекупки. Але у тих бабок, які самі вирощують, дешевше, беру в них, поки вони ще залишилися.

18. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

От, Рибко, не в образу, перечитую тут ваші дописи про закордон, ви там були? Їжу їли? Чи знову "мені розказували"
    Усюди повно і недобросовісних фермерів, і магазинів, і неякісних продуктів.
    Інше питання, як це регламентується і контролюється. А у нас власне майже ніяк не контролюється.

П.С. Два тижні, то небагато (як то кажуть, не плутайте туризм з еміграцією :))) ), але після повернення з-за клятого закордону :))) на нашу їжу не накидалась, ібо і там файненько наїдалась :blush:

19. Якщо ви з категорії людей "а я не вірю", то...

Так РОЗКАЗУВАЛИ! А що тут такого? Обов'язково самому полапати треба? Були багато моїх хороших знайомих. Я не кажу, що там взагалі нічого не можна їсти. Але овочі і фрукти, приміром, жахливі - трава травою. Американський шоколад взагалі несмачний. Знайомий з Англії приїжджає і борщ пробує, як делікатес. Я сама дивувалася: невже там нема такого? Виходить, що так. В одній передачі, пам'ятаю, актор розказував, як його знайомих з Голландії спробував нашу полуницю. Був шокований, бо їхня була зовсім не така смачна.

Якщо ви не пам'ятаєте, то подібне і Коза-Дереза писала.

20. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Я в "розказували" уже не вірю, бо кожен розказує "суб'єктивно думку", ви її суб'єктивно сприймаєте і пішло-поїхало....
    Не знаю нічого про Америку, була в Іспанії і Німеччині (не довго). Так є купа напівфабрикатів, так, цілком можливо є і несмачна їжа (мені, скажімо наш шоколад теж більше подобається), але от з овочами і фруктами (по смаку) усе було ок. При чому різноманіття овочів-фруктів величезне.
    Плюс є можливість купити у фермерів на господарствах, або на тому ж ринку.

Питання в іншому, питання в контролі чи його відсутності, і у відповідальності.

Так що теза "у нас добре, у них зле" не канає.:pardon:

а де твій аватар? :)