Купівля авто

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем demetris, 31 жов 2007.

1. a.ilchenko

a.ilchenko Well-Known Member

Відповідь: Купівля авто

А Ви спробуйте перевернути Форестер :) Низький центр ваг )

А, ще згадав, про корейців
    "Корейцы - это робин гуд авторынка - отбирают дизайн у богатых и отдают бедным" (С) не моя

Додано через 2 хвилини
    @Boris_Kiev
    "На вкус и цвет колбаса разная" (С)
    Вітара мені теж подобається. Але Субару - більше

До речі, рівно рік тому я забрав свого Форестера з салону.
    Приймаємо поздоровлення!

• Подобається Подобається x 2
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Хм... я не кажу, що мені Форестер не подобається. Але вже ... занадто "специфічний". Тільки поміняти ГРМ - розбірка 1/2 двигуна = 1k$. А в деяких версіях (чи то турбо, чи то DOHS) його довжина - 3 метри ! А Вітара має класичний двигун "вздовж" і ланцюговий ГРМ. Саме специфіка і вартість сервісу Субару відлякує.

Вітаю ! І буду вдячний за інфу про всі бяки (я розумію, що гарантія) і приблизну вартість їх усунення в разі закінчення гарантії. Можна в ПП, щоби не псувати імідж Вашої улюбленой марки. :)
    Яка у Вас комплектація (словесний опис) ? Скільки їсть ?
    Удачі на дорогах !

3. a.ilchenko

a.ilchenko Well-Known Member

Дякую! Вип"ємо сьогодні сімволічно саке - не горілкою ж японську машину поздоровляти :)

От діждемося скінчення гарантії (3 годи або 100 000 км)...

Їздив лише на планове ТО. Скрипунців було цілих два (в дверях - різинка в районі замка), все вчасно ліквідували.
    А, ще подрав пластиковий захист двигуна - залізний не ставив, а по полям поплигав. Думаю все ж поставити залізний, тим паче, що з українського форестер клаба рекомендували.

Три тижні тому в мене в'їхав ара на "хачмобилі". Петросян прізвище - насмішив, на пустій дорозі в'їхав в бампер, який тріснув. Бампер по КАСКО на заміну (але можна відремонтувати), жду виплати...

Черги на ТО немає, все роблять якісно (показували мені фотографії всіх стадій ТО - вони обовїязково відправляють їх в представництво Субару в Москву).

Нічого не ставив (ні сигналки, ні музики - штатної хватає (СД чернджер + ФМ). Планую ставити комп"ютер, вже підібрав платформу - адвантек промисловий ПС/104, екран в козирьок - 7", на нього лінукс і навігацію)

Комплектація: АТ WM, коштувала $34000. Від дорожчих відрізняє: відсутність люка, ксенона та кожсалона. В Україні є дешевші комплектації, я дивився...
    Іздив багато до Харкова на йому, враження самі найкращі - по розбитим дорогам Лугащини і Донеччини - 150 норма :)

ЗІ Ще на дромі (auto.vl.ru) є відгуки щодо японців

• Подобається Подобається x 3
  4. Patrick

Patrick Well-Known Member

Кіа і Deewoo почали відразу , як філіали GM.
    На Північноамериканському ринку Кіа , ще щось сіпається і більш-менш "тримається на плаву" - за рахунок 0% при фінансуванні , 5ти річної /100тис. км гарантії -100% "bumper to bumper" абсолютно на все , навіть на перегорілі лампочки.
    Deewoo , різко почала десь коло 7-8 років тому і так само різко скінчили.Зараз цих авт тут майже не видно.Де-не-де якесь проїде.
    А от Hyundai - то йому зараз в рот палець не клади , відкусить по самий лікоть.
    Почала ця компанія десь 20 - 22 роки тому з невдалої моделі Pony.Ця модель була настільки не вдала , що зробилася афоризмом.Потім вони деякий час співпрацювали з Mitsubishi.Теж їм не пішло.А потім , якось знайшли в собі сили , відкрилося друге дихання і на очах вони почали рости.
    Зараз з 6 чи 7 моделей , яких випускає компанія не має ні одної поганої.Всі в в своєму класі мають 4 ; 4,5 а то і 5 *.
    Santa Fe вже 2 роки підряд отримує призи за найкраще продаваємий автомобіль.Фабрика не встигає випускати авта і люди по місяцю часу чекають на нього.

...деколи історія повертається в зворотній бік.
    Індійська Тата відкупила від Форда повністю Land Rover і Jaguar.Тепер вони є власники гордості Британії.Це коли колишня колонія купляє метрополію.

5. Boris_Kiev

В Україні серед кросоверів початкового класу, за співвідношенням ціна/якість, кращим вважається "Тушкан" (Tuscon).
    Як дотепно висловився у форумі один "тушкановод"- "пластикові накладки по колу дозволяють їхати лісом і не дряпати гілками свою ЖАБУ"
    Форик у нас починається з 34 317 USD
    Вітара - з 32 535
    Тушкан - з 27 284

Подивимося, як вплине вступ до ВТО.

• Подобається Подобається x 1
  6. bora

bora Well-Known Member

Хто може підсказати - гідропідсилювач керма для жінки необхідна річ чи просто додаткова зручність?

7. Boris_Kiev

Це корисна річ.
    Залежить від Вашого водійського досвіду і фізичної підготовки. А також від конкретної моделі.
    Все треба спробувати і тоді робити вибір.

8. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Абсолютно.
    На Гольфику 2му, приміром, без підсилювача без проблем. А от вже Мерсом навіть хлопові було би важко керувати...

9. demetris

demetris Well-Known Member

якщо буде вступ і якщо буде сот. :)

10. bora

bora Well-Known Member

Ваші б слова...)) Наразі мене цікавить хіба Ланос Деу.

11. Boris_Kiev

Приглідять учбовий "Ланос" і домовтеся з інструктором про 1 годину зайнять.
    Порозпитуйте про машинку, помацайте все, що дозволять.
    Так би мовити, випробуйте ергономіку машини: де Ваші руки, ноги, чи зручно крутити головою і т.п.
    Якщо вчилися на Жигулях-класиці, попросіть інструктора пояснити Вам прийоми керування машиною з переднім приводом. Може і з правил щось Вам неясно, він прокоментує на практиці. Покаже, на які бордюри можна залізти на Ланосі, я на які краще не лізти. На якій вуличці можна розвернутися, а на якій треба "в три прийоми".

12. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Як ми мені купували авто.
    Мій чоловік знайшов мені моє перше авто яке я хотіла аж в Одесі. Ми його купили і я наступного дня сама з коліжанкою поїхала додому, чоловік полетів звідти у відрядження. Коліжанка сиділа з картою і час від часу питала - а чому тут лінія посередині дороги суцільна а там нє, і шо то за знак з червоною і чорною машинкою :) До того самостійного досвіду водіння авто в мене небуло, тільки 10 годин водіння на курсах і час від часу з чоловіком.

• Подобається Подобається x 4
  13. Kaff

Kaff Well-Known Member

Колись у пору юності далекої керував ЗІЛом 132. Ось там треба було силоньки... А Ви кажете мерсом... :)

14. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

А знаєте як виявилося Ланос продати прощє-простого.... Ми вже чекаємо на свою Короллу....

15. Tony

Tony Well-Known Member

Так їх же на таксі скуповують чутлі не оптом )))

Вітаю, гарний вибір!

• Подобається Подобається x 4
  16. mavka

mavka Well-Known Member

+ за "чутлі"... розвеселили.. а Зоряназірка, бачу, ще та амазонка! - люблю таких.

17. Patrick

Patrick Well-Known Member

Для порівняння в нас ( теж початкова ціна )
    - Santa Fe - $21 150
    - Тucson - $17 420
    - Grand Vitara - $19 350

Додайте до ціни ще 5% з вартості авта-це державний податок , яки платять всі, крім корінного населення - індіанів і ескімосів.
    І відніміть $500 - це найменше що можна вторгувати в ділера, коли будете думати під час торгів.
    Якщо є досвід , добре підвішаний язик і трохи наглості ( тільки трошки , коли забагато-то можна все зіпсувати) , то можна вторгувати більше.
    Ну і всі дістають щось від фірми в подарок - затемнені вікна , безплатна зміна масла на 3 роки і т.д.

Додано через 11 хвилин
    І мені колись гідропідсилювач полетів в старому Вольво траку , коли я , новоприбулий емігрант працював тракдрайвером (дальнєбойщиком)

18. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

або для дружин.... як в нашому випадку
    Дякую! Я в тій машині не їздила тому ній не знаю, стараюся вірити чоловікові.

19. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Тепер мене трошки приземлило, малеча все ж таки росте. А колись мене піймали на швидкості 174 км за годину, а я вилажу з машини з пузом. Відпустили безплатно.

20. Boris_Kiev

Перше, що мене шокувало в USA (1989) - це кладовища пресованих автомобілів. Такі собі багатошарові сендвичі - чорний, червоний, синій, білий...

А потім господиня дражнила - "тут за рогом вже 3 місяці стоїть покинуте авто. Не старе. Забирай!" :)
    І що дивно - ніхто не розтягує на запчастини.
    У нас біля Голосіївського озера років 9 тому безхозну "дев'ятку" розкрутили за тиждень. Шкодую, що передні сидушки не зняв - вони там були явно фірмові.

а де твій аватар? :)