Купівля авто

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем demetris, 31 жов 2007.

1. Princess

Princess Well-Known Member

Відповідь: Хочу машину!

спробуйте знайти Спарк на http://www.chevrolet.kiev.ua/

2. Linda

Linda Member

А хто що скаже про Ніссан Мурано? А його нову модель 2009 бачив хтось ??(в нас ще нема..)

3. Tony

Tony Well-Known Member

Потужна мафинка... але за таку ціну певно вже можна Мерса МЛ-ку взяти.

4. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Якщо питання кредиту ще актуальне - непогані умови в Ощадбанку. Принаймі були минулої весни, коли взнавали.
    А відносно зниження цін на авто при вступі в СОТ - не вірю, хоче це тільки мої песимістичні думки :sad:

5. Kaff

Kaff Well-Known Member

Наступне - "хто в курсі"
    Якщо машину купуєш не з салону, а "на вторинному ринку", то який порядок дій.
    Припустімо, що машину вже поглядів, повіз на СТО, перевірив....
    Тоді куди? У МРЕВ?
    А гроші коли платити? І де?

А якщо купити машину у Києві, наприклад.
    То тоді як авто реєструвати? Чи на "знятій з обліку" їхати без нумерів?

6. Капітан

Капітан Well-Known Member

Відповідь: Хто в Курсі???

Якщо вона вже знята з обліку - то туди. Якщо нє - можна оформити генеральне доручення і їздити скільки влізе, розраховуючи на принциповість і порядність попереднього власника. Або також тягнути кальоші в МРЕВ і самостійно знімати її з обліку, представляти на огляд експертам, платити за реєстрацію.
    Якщо купили в Києві - знімається з обліку там і ставиться на оболік по місцю проживання.

7. Kaff

Kaff Well-Known Member

на "знятій з обліку" їхати без нумерів?

8. Ірена

Ірена Well-Known Member

дуже хочу авто. хто що порадить для пані, що має посвідчення водія, а водити - так собі. треба вчитися ще. а для того, щоб вчитися - треба машину -замкнуте коло...

• Подобається Подобається x 1
  9. Капітан

Капітан Well-Known Member

чому без номерів? на тимчасових звичайно, червоного кольору.

10. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

При купівлі авто рекомендую не зажимати кілька сотень доларів на перереєстрацію на себе. Не оформляйте ніяке доручення. При цьому ви будете заручником порядності чи непорядності власника машини. Фактично він матиме повне юридичне право відібрати у вас машину, за яку ви заплатили гроші. Вам той менінгіт треба?

Тому йдете на автобіржу, яка є скажімо біля МРЕВ ДАІ або біля автобазару, і оформляєте договір купівлі-продажу щоб бути єдиним і повноправним власником авта. Тут є нюанс. Договір пишуть зазвичай на 100 гривень (нотаріуси вкурсі) , а розраховуєтеся чорним налом, скільки домовилися. Це, звичайно ж, для уникнення сплати податків.

Коли авто знято з обліку (при цьому видають червоні номери) і укладено договір купівлі-продажу, то ви маєте 10 днів на те, щоб знову поставити авто на облік вже на себе. Після 10 днів будете платити даішникам на дорогах, щоб не забрали авто на штрафмайданчик. Я так колись їздив 3 місяці бо не знав про 10 днів :) І в останній день, коли я вже домовився про оформлення машини, мене даішники впіймали і здерли 50 гривень.

Постановка на облік в МРЕВ коштує в районі 250-300 або більше доларів, залежно від об"єму мотора.

Займає процедура щонайменше цілий день, якщо самому ходити по всіх віконечках, платити всі квитанції в касу, стояти в чергах і тд. Правда є там чувачок один, який робить все за 2 години, і бере за це 100-200 грн (як домовишся). Даєш йому червоні номери, гроші і потрібні документи і він тобі за пару годин віддає техпаспорт і нові номери.

Ньюанс ще один. Якщо машину куплено в іншому місті, тобто вона стояла на обліку в іншій області, то на руки отримаєте тимчасовий техпаспорт на 3 місяці. Через 3 місяці приходите в МРЕВ і міняєте його на постійний, заплативши ще близько 200 гривень в касу.

Успіхів

• Подобається Подобається x 7
  11. Kaff

Kaff Well-Known Member

Відповідь: Купівля авто

Дякую за вичерпну інформацію. Сподіваюся, що невдовзі скористаюся.

Додано через 1 хвилину
    Ну і, звісно, перереєструю відразу на себе. Про доручення мова не йтиме!
    Ще раз спасибі!

• Подобається Подобається x 1
  12. Patrick

Patrick Well-Known Member

Прочитав допис Мартіні , про куплю-продажу авта і маю питання.
    Як би я привіз до Львова авто (я як громадянин Канади можу це зробити), на час мого перебування їздив на канадських номерах і зробив би на батька довіреність , щоби він теж їздив? Авто залишив би в Львові. Реально це ?

13. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Довіреність на батька Ви зробити не можете. Згідно з українським законодавством, їздити за кермом авто із закордонними номерами може тільки його власник-іноземець. Щоб власником став українець, треба авто розмитнити і поставити на облік в МРЕВ ДАІ.

Ви можете на цій машині їздити по Україні, здається, три місяці. Хочете довше - їдете на кордон, виїжджаєте в іншу державу, за митницею розвертаєтеся і їдете назад. Знову 3 місяці можете їздити (але цей термін точно не пам"ятаю).

• Подобається Подобається x 4
  14. Patrick

Ясно , дякую.

15. Kaff

Kaff Well-Known Member

А хто знає СТО, де можна було би якісно авто перед купівлею продіагностувати?
    І вартість цієї процедури.
    На "Шкоді" неподалік від Янівського минулого року це коштувало 250-300 грн.
    Хочу заглянути на СТО на Ярослава Мудрого - мені зручно біля гаража. Хто має відгук про спеціалістів. Або порекомендує.

Додано через 1 годину 41 хвилину
    MARTINI міг би й лінк кинути.
    Ну але сам знайшов, то викладаю.
    http://www.volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=670

16. Kaff

Kaff Well-Known Member

Блукаючи нетрями інтернету надибав цікаву тему на сайті Опель-клубу "Хто скільки влив після покупки".
    У тій темі власники вживаних автівок діляться інформацією про видатки, які їх чекали після придбання вживаного, або й нового авта!
    Настіливо рекомендую відвідати сторіночку й гілку, відповідно
    http://www.opel-club.com.ua/forum/index.php?showtopic=14612
    Я з великим задоволенням прочитав від початку до кінця...

17. Patrick

Уявляю собі , як би чіпалися мєнти за мій номерний знак.Не через це що він іноземний -ні.А через це що він один.В Альберті один номерний знак -тільки ззаді.А спереді немає нічого , або ставлять якісь жартівливі/національні/професійні таблички.

18. mavka

mavka Well-Known Member

:) А у Вас номерочки, чи Ваше ім"я ?

а щодо теми, то в мене теж було сильне бажання татові привезти машину. а коли розібралась, що до чого, то трохи пригальмувала..

19. Patrick

Звичайні номери.
    Я не є Flamboyant. Мав би я якийсь антік кар , чи щось дуже дороге , то може би і поставив.А так звичайний трак- то ні.

• Подобається Подобається x 2
  20. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

В Росію дозвіл на тимчасовий ввіз видавався на 6 місяців (у 1999 р.)

а де твій аватар? :)