Звичайно, поради комусь давати невдячна справа, але ... не спішіть, навколо багато порядних чоловіків, і непитущих... Але далеко не кожна людина, що починала із 100 гр вина - є пияком. Чи не так?
А ви бачили людину, яка випивала б лише 100 грам дійшла до такого стану, що виносила б останню копіку з хати? Левко, мяко кажучи, ваші приклади якісь дивакуваті, ви постійно зїжджаєте з 100 грам - до півлітри, або літри. Ні, Левко. Вино=кефір показує, що справа не в алкоголі, бо він є і тут і там, а в тому що людина або алкоголік, або ні.
Ви так і не відповіли, Миху. Так ви бачили колись кефірного пияка? Ви бачили людину, котра би була залежна від вживання кефіру?
Я ж відповів - не бачив, як і не бачив пияка від 100 грам вина. Не бачив також пияка, який десь там колись на забаві випив 100 грам вина. Тому що я вважаю і вважав, що така мізерна доза ніколи не зашкодить людині: ні в плані здоровя, ні в духовному плані.
Не бачили людини залежної від кефіру. Не бачили, бо кефір не викликає залежності. Я веду до того, що горівка, чи вино не є одне й те саме, що їжа і не потрібно порівнювати такі речі!
У вас не викликає, а в когось викликає і то дуже часто... А кефір взагалі ні в кого не викликає залежності. Тому я і кажу, що не можна ніколи порівнювати спиртні напої з простою їжею. Не можна казати, що зловживати алкоголем- це те саме, що зловживати їжею.
Левко, будь-яка їжа може викликати залежність. Наприклад, залежність від солодкого, залежність від соленого (моя мама), а батько був залежний від кави. Він, як не мав часу, міг ложку кави просто зїсти, без води. кожне зловживання характерне своїми ознаками. ---------- Додано в 10:49 ---------- Попередній допис був написаний в 10:47 ---------- харчові добавки, харчові спеції також не можна порівнювати з простою їжею.
Ну, як не те саме? Знаю людей, за 100 кіля мають. З супермаркета пруть кравчуківки на колещатах з їжєю - мені на місячь вистарчить. Поснідали, годинки не пройшло: ой, что-то кушать хочєтся.... І знов бутербродик вперли. Вийшли на вулицю, ідуть коло макдональдса: ой, как вкусно паааахнет, что-то кушать хочєтся! Пообідали, не пройшло годинки - знов бутербродик, знов кушать хочєтся. І все те під розмову: як схуднути, і як мені вдаєтся не бути товстою. Кажу, що їсти треба менш, відповідь: Ну, надо же кушать! Ну.... кушайте, кушайте, що ж я вам зроблю А інтернет?! Скільки людей від нього залежить?! Псіхологи вже не знають, що робити..... ---------- Додано в 14:21 ---------- Попередній допис був написаний в 14:18 ---------- О, почалося.... Тобто кока-кола - то нездорова. Мак Дональдс - теж нездорова? Я ії в неділю, між іншим, з великим задоволенням вперла А тістечка? Нездорова? М"ясо? Попробуйте в мене забрати м"ясо.... Ліпше заберить вино, я хоча б не повбиваю нікого
Левко, при всем уважении, если все в жизни измерять исключительно полезностью - жить будет исключительно скучно. я не вижу ничего плохого в том, чтобы придя с работы выпить бокальчик правильного вина под хороший сыр и приятную беседу
Дай Бог, щоб і не бачили нічого поганого у своєму житті від цього... Але, погодьтеся, що кожен, без винятку, алкозалежний починав з "бокальчику вина після роботи", чи зі "сто грамів за компанію", а далі уже йшло по наростаючій... Ніхто ж з них не починав, з щоденного запою до втрати пам"яті, правда? Ви скажете, що це був їх вибір. Так, звичайно- це був їх вибір, але, я вважаю, що цей міф, котрий побутує в суспільстві, на рахунок "культурного вживання", чи "випивання в міру" мав величезне, якщо не вирішальние значення на рішення тих людей почати пити... То моя думка...
Левко, запамятайте: кожна найздоровіша їжа є шкідлива, якщо нею зловживати і наслідки можуть бути гірші за алкоголь і швидше. ---------- Додано в 20:13 ---------- Попередній допис був написаний в 20:08 ---------- Тут ви говорите, як фарисей, бо не все говорите, а лише те, що вам потрібно. А я скажу так: не кожен, хто починав з 100 грам ставав алкоголіком.