Водка краде людей. Он Ромко пив без стриму, зараз не п"є. Мій охоронець не п"є. Бо по суті такий же, як Ромко. Достатньо стакан вина і він, зі своєю вагою в 130 кг, стає диким і неконтрольованим. І теж помогли мєнти. Правда платити прийшлось не ниркою, а грішми і роками неволи. А взагалі-то я щодня дивлюсь на отих пияків. На різних... Тому Ромко правий. Тільки сам... Голосувати не буду. Не бачу сенсу. Доня не п"ють. Можуть пінку з пива сьорбнути, а син п"є... Чи вони мене питатимуть?
Неправда! Миху, я два рази вам чітко задавав питання! Перечитайте дописи. Для чого третій раз питати те саме, якщо я бачу, що ви не хочете відповідати прямо, а викручуєтеся і перекручуєте мої слова? Але маєте не те право...
Неправда, що мені хотілося вилити вам помиї на голову... ок. Спитаю вас втретє. Скажіть, будь-ласка, чому ви проголосували за те, що хочете, щоб ваші діти взагалі не пили алкоголю, в той час як на форумі уже давно виступаєте і захищаєте т.зв. культурне, чи помірковане вживання алкоголю?
Проголосувала за другий пункт, хоча б хотілось, що діти до алкоголю і близько не підходили, але ж це в нашому суспільстві неможливо. Спиртне повсюди куди б ти не пішов і молодь повинна розуміти що це таке, щоб потім не було ефекту, що вони з ланцюга зірвалися.
Все в тому що раніше межа між культурним і некультурним вживанням була на межі вживання, а тепер її активно сунуть в сторону збільшення об"єму алкоголю. Якщо і дальше будуть такі темпи то ті діти яхих вчать що "50 гр до борщу не завадить" будуть вчити своїх дітей що 250гр доборщу незавадить" Перекладу на Українську мову:Алкоголь потрібен. Він робить з Українця ремигаючу худобу. Якби не алкоголь, тверезомислячий Українець вже би давно побудував розвинуту державу в якій влада належала б Українцям. Ось бачите у нас з "москалями" багато спільного, можна сказати одна доля. Залишилось знайти відповідь на перше речення : кому потрібний такий алкоголь? Ось це і є одні з головних цілей ідеї "культурного вживання". По-перше: виробити в суспільстві толерантність до алкоголю, і подруге: забезпечити масову безкоштовну рекламу, коли "культурно вживаючі" показують приклад вживання. а те скільки поцентів з "культурних" буде переходити в розряд "хронічних" вже залежить від "намальованої" нам "культурної" межі в 50гр чи 250гр(на добу)
Якщо Ви про мене говорите, то я дітей цього не вчу і не пропоную. А діти, котрих вчать, що 250 до борщу не завадить, вже є давно.
Знову вдаєте, що не розумієте слова "взагалі". Якраз другий варіант і передбачає: А третій варіант є без всяких там "50гр. вина чи келихів пива"... Так ви не пропонуєте дітям і не вчите, але своїм прикладом вчите, це має найбільший вплив на дітей... ---------- Додано в 09:35 ---------- Попередній допис був написаний в 09:31 ---------- Чогось треба, але точно, що не треба вчити пити.
Саме так, тому діти знають, що до борщу вистачить 50, а не 250, а при зустрічі з п'яною людиною слухають нотацію, чому та людина до такого стану дійшла і чому не варто до такого стану доходити. Про те, що мої діти не бачать своїх батьків п'яними, вже навіть розказувати не буду. А перекрутити все можна, якщо захотіти.
А звідки ви знаєте чому та людина до такого стану дійшла. Можливо, вона також починала з 50гр. до борщу? Живий приклад. Знайома недавно прийшла до нас з дружиною і каже моліться за мою маму. Ми питаємо- що трапилось? Вона розповіла історію про свою маму. Каже, що хтось порадив мамі для підняття тиску вживати до їжі по стаканчику вина. Мама спробувала. Їй сподобалося. Почала робити це кожен день. Знайома каже, що спочатку не надала цьому якогось значення, але через деякий час(може півроку, чи рік, не пам"ятаю точно), побачила що мама уже стала не по стаканчику вживати, а по більше і уже без вина не може. З"явилася залежність. А все починалося з невинного стаканчика вина до їжі...
Звичайно, з чогось почати мусила. Тільки треба вміти перестати, або вміти обмежитись - про це і мова йде. Саме це і називається культурою вживання (ніяк не культурним вживанням, як в заголовку, бо в мене в голові відразу лавочки в парку культури з алкоголіками виринають в уяві). Стаканчик і далі невинний, між іншим.
Я говорю про тендецію. Мій дід ще пам"ятав часи коли на весілля виставляли літру горілки(самогону) на село а села тоді були значно більшими, і часто з тої літри ще залишалось. (це ще не більше 100 років тому) а тепер по селах беруть розрахунок по 0,5-1 літрі "на душу" і більшість вважають себе "культурно випиваючими"
Бачите, а в мене з точністю до навпаки досвід. На моєму весіллі двадцять років тому було 12 ящиків горілки (на 160 чоловік), а недавно на сестриному обійшлись трьома пляшками (!) і трьома бочками пива на 70. Ну і ще декілька пляшок вина було для дам.