Культурне вживання алкоголю?

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Mykola Lviv, 12 лип 2013.

?

Алкоголь і наші діти (теперішні і майбутні)

1. Я хочу щоб мої діти пили алкоголь

2,8%
  2. Я хочу щоб мої діти пили алкоголь, але "культурно"

33,3%
  3. Я хочу щоб мої діти взагалі не пили алкоголю

63,9%
  1. vov66

vov66 Well-Known Member

Словник РА

ВОДКА – "алкогольный напиток, смесь очищенного спирта". (Ожегов).

♦ От ар. وضوء ваду:' "вода", производное от корня вд' "быть чистым, ясным", сложенного с пейоративным (отрицательным) аффиксом Х, что дает значение "нечисть", или прямо от ар. وضخ вдх "быть грязным, нечистым". См. на эту тему Вакх, Дионис, вино, виски, джин, ром, самогон. Жаргонное название напитка водяра соотносится с ар. وضر вадар "грязь". Общеизвестно, какой вред наносит водка обществу, семье и почти каждому человеку, сравните с арабским ضر дарр "быть вредным", "наносить ущерб". Одной из причин широкого распространения водки на Руси является ее созвучие в обратном прочтении арабскому корню кдв (قدوة кидва – "образец для подражания"), что пагубно влияет на молодежь.
    Источник

АЛКОГОЛЬ – "одноатомный спирт (спец.)", "вообще вино, спиртные напитки". (Ожегов). "То же, что спирт", от нем. alkohol < араб. al-kuhl сурьма < kuhūl спирт. (Крысин).

♦ Арабское название сурьмы كحل кухл, что означает также "чернение", откуда كحل каххала "подводить сурьмой глаза", "кокетничать", к алкоголю никакого отношения не имеет. Арабское الكهول ал-куху:л "алкоголь" – заимствование из европейских языков. В европейских языках термин происходит от ар. هالك халака "погибать", "умирать", откуда шестая порода: تهالك таха:лака "страстно желать, домогаться", "доходить до смерти в своих желаниях", сравните трудоголик.
    Источник

• Подобається Подобається x 1
  2. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Які "байки"? Ті байки можна подивитись, якщо пошукаєте в Гуглі "тривалість життя". По країнам. На голку, між іншим, сіли тоді, коли заборонили в США алкоголь....

---------- Додано в 13:50 ---------- Попередній допис був написаний в 13:36 ----------

Рівень життя високий і в других країнах, але там люди стільки не живуть :) І споживають крепке, а не лише вино і пиво.

Україна потерпіла СТРАШНО від алкоголю, коли стала часткою СРСР. Між іншим, перед революциєю там був сухий закон.... До того в селах наших не так тих піяк багато і було. Стидно було п"яним бути.

Якщо школяр і школярка вміють читати, то вони після того, що сказала "цьоця" не будуть пити горілку, або просто самогон, як п"ють батьки (була ж я у Львові перед святами, купа народу гнала самогон, мовляв, "треба зустріти свято!".....) Не куплять ту фігню в банках, ягуар чи як воно там. Не будуть вважати, що ті пєльмєні, що продають в магазинах, то є їжа. І будуть вважати, що людина, яка сп"яніла - то щось таке ж, як і людина, яка не може втриматися і їсть цілий торт, а потім вонітує.

Так що ви не на те звертаєте увагу.....

3. vov66

vov66 Well-Known Member

Коли людина сидить на "голці", то прагне "обманути" РАзУМ і шукає виправдання пиятиці (в т.ч. культурній).

---------- Додано в 15:04 ---------- Попередній допис був написаний в 14:54 ----------

І стидно повинно бути рекламувати алкоголь (легальний наркотик).

4. morze

morze Well-Known Member

Дуже впали пияки по кількості, але ще живі ...

5. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Як би я сиділа на голці, то я б без неї обійтися не могла. Але можу і дуже спокійно. Тільки треба відмовитися від де-якої їжі. А от без інтернета - не можу..... :sad:

6. yasam

yasam Well-Known Member

а я можу

7. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

А я 30 євро тільки за вчора витратила - треба було до Франції, а в мене там інтернет обмежений.... А я не змогла обмежитись.....

8. yasam

yasam Well-Known Member

мозок закипів, ніц не зрозумів

9. Levko

Levko Well-Known Member

Для чого вам той бокал на забаві, якщо ви його й так не п"єте, а тільки спокушаєте людей, тільки хизуєтеся тим, що вмієте стриматися перед тими, хто цього не може зробити і напивається?
    Я вважаю, що це підло по відношенні до тих, людей... Чи не краще було б бути категоричним в питанні алкоголю щоб принаймні не бути спокусою для когось?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Для чого вам та їда на забаві, якщо ви її й так не їсьте, а тільки спокушаєте людей, тільки хизуєтеся тим, що вмієте стриматися перед тими, хто цього не може зробити і переїдає?
    Я вважаю, що це підло по відношенні до тих, людей... Чи не краще було б бути категоричним в питанні їди щоб принаймні не бути спокусою для когось?

• Подобається Подобається x 4
  11. yasam

yasam Well-Known Member

Набагато краще бути схимником і з'їдати 1 просфору в тиждень.

---------- Додано в 20:28 ---------- Попередній допис був написаний в 20:25 ----------

І то йому на Пасху можна випити вина з водою.

• Подобається Подобається x 2
  12. Levko

Levko Well-Known Member

Ви далі порівнюєте непорівнюване- наркотик з їжею?
    Я не вірю, що ви не розумієте цього, просто граєте вар"ята собі...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я вірю у те, що 100 грам вина - такий же наркотик, як півлітра кефіру, який має алкоголь.

А ще мені цікаво дивитись, як ви порівнюєте 100 грам вина з алкоголем останньої стадії спяніння і цирозом печінки.

:haha:

• Подобається Подобається x 2
  14. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Хто кращий чоловік - добрий п’яниця чи непитуща сволоч? (Це не оффтоп).

15. yasam

yasam Well-Known Member

Крім білого і чорного існують інші кольори.

16. Levko

Levko Well-Known Member

Ага, розказуйте байки собі- 100г вина = півлітри кефіру...:mocking:

До речі, Миху, я ще ні разу в житті не був п"яним і ніколи не бачив, щоб хтось був п"яним від кефіру.
    Я також не бачив, щоб кефірні п"яниці валялися під парканами.
    Я також ще не бачив ні одної зруйнованої сім"ї від того, що хтось в сім"ї зловживав кефіром.
    А ви бачили, Миху?

17. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

На мене мають однаковий вплив. А що?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, ви неуважні.

Повторюю:

100 грам вина, як наркотику = півлітри кефіру, як алкоголю.

Я теж.

я теж. більше того, я не бачив пяного від 100 вина.

Я теж не бачив ні одної зруйнованої сімї від 100 грам вина.

Слава Україні!

19. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Кефір не водка... Багато не вип'єш...

20. Levko

Levko Well-Known Member

І давно...?
    Але кожен пияк це людина, котра починала зі ста грам вина. Правда?

Скажіть, чи ви бачили людину, котра починала з півлітри кефіру і дійшла до такого стану, що виносила би останню копійку з хати і купувала на це кефір?
    Чи ви бачили людину, котру би починала з півлітри кефіру і дійшла до того, що її знаходили під парканом, через передозування кефіру?
    Чи ви бачили людину, котра би починала з півлітри кефіру і дійшла би до того, що приходила додому в дошку п"яною від кефіру і била би жінку, дітей...?
    А ви кажете, що вино=кефір...

а де твій аватар? :)