Словник РА ВОДКА – "алкогольный напиток, смесь очищенного спирта". (Ожегов). ♦ От ар. وضوء ваду:' "вода", производное от корня вд' "быть чистым, ясным", сложенного с пейоративным (отрицательным) аффиксом Х, что дает значение "нечисть", или прямо от ар. وضخ вдх "быть грязным, нечистым". См. на эту тему Вакх, Дионис, вино, виски, джин, ром, самогон. Жаргонное название напитка водяра соотносится с ар. وضر вадар "грязь". Общеизвестно, какой вред наносит водка обществу, семье и почти каждому человеку, сравните с арабским ضر дарр "быть вредным", "наносить ущерб". Одной из причин широкого распространения водки на Руси является ее созвучие в обратном прочтении арабскому корню кдв (قدوة кидва – "образец для подражания"), что пагубно влияет на молодежь. Источник АЛКОГОЛЬ – "одноатомный спирт (спец.)", "вообще вино, спиртные напитки". (Ожегов). "То же, что спирт", от нем. alkohol < араб. al-kuhl сурьма < kuhūl спирт. (Крысин). ♦ Арабское название сурьмы كحل кухл, что означает также "чернение", откуда كحل каххала "подводить сурьмой глаза", "кокетничать", к алкоголю никакого отношения не имеет. Арабское الكهول ал-куху:л "алкоголь" – заимствование из европейских языков. В европейских языках термин происходит от ар. هالك халака "погибать", "умирать", откуда шестая порода: تهالك таха:лака "страстно желать, домогаться", "доходить до смерти в своих желаниях", сравните трудоголик. Источник
Які "байки"? Ті байки можна подивитись, якщо пошукаєте в Гуглі "тривалість життя". По країнам. На голку, між іншим, сіли тоді, коли заборонили в США алкоголь.... ---------- Додано в 13:50 ---------- Попередній допис був написаний в 13:36 ---------- Рівень життя високий і в других країнах, але там люди стільки не живуть І споживають крепке, а не лише вино і пиво. Україна потерпіла СТРАШНО від алкоголю, коли стала часткою СРСР. Між іншим, перед революциєю там був сухий закон.... До того в селах наших не так тих піяк багато і було. Стидно було п"яним бути. Якщо школяр і школярка вміють читати, то вони після того, що сказала "цьоця" не будуть пити горілку, або просто самогон, як п"ють батьки (була ж я у Львові перед святами, купа народу гнала самогон, мовляв, "треба зустріти свято!".....) Не куплять ту фігню в банках, ягуар чи як воно там. Не будуть вважати, що ті пєльмєні, що продають в магазинах, то є їжа. І будуть вважати, що людина, яка сп"яніла - то щось таке ж, як і людина, яка не може втриматися і їсть цілий торт, а потім вонітує. Так що ви не на те звертаєте увагу.....
Коли людина сидить на "голці", то прагне "обманути" РАзУМ і шукає виправдання пиятиці (в т.ч. культурній). ---------- Додано в 15:04 ---------- Попередній допис був написаний в 14:54 ---------- І стидно повинно бути рекламувати алкоголь (легальний наркотик).
Як би я сиділа на голці, то я б без неї обійтися не могла. Але можу і дуже спокійно. Тільки треба відмовитися від де-якої їжі. А от без інтернета - не можу.....
А я 30 євро тільки за вчора витратила - треба було до Франції, а в мене там інтернет обмежений.... А я не змогла обмежитись.....
Для чого вам той бокал на забаві, якщо ви його й так не п"єте, а тільки спокушаєте людей, тільки хизуєтеся тим, що вмієте стриматися перед тими, хто цього не може зробити і напивається? Я вважаю, що це підло по відношенні до тих, людей... Чи не краще було б бути категоричним в питанні алкоголю щоб принаймні не бути спокусою для когось?
Для чого вам та їда на забаві, якщо ви її й так не їсьте, а тільки спокушаєте людей, тільки хизуєтеся тим, що вмієте стриматися перед тими, хто цього не може зробити і переїдає? Я вважаю, що це підло по відношенні до тих, людей... Чи не краще було б бути категоричним в питанні їди щоб принаймні не бути спокусою для когось?
Набагато краще бути схимником і з'їдати 1 просфору в тиждень. ---------- Додано в 20:28 ---------- Попередній допис був написаний в 20:25 ---------- І то йому на Пасху можна випити вина з водою.
Ви далі порівнюєте непорівнюване- наркотик з їжею? Я не вірю, що ви не розумієте цього, просто граєте вар"ята собі...
А я вірю у те, що 100 грам вина - такий же наркотик, як півлітра кефіру, який має алкоголь. А ще мені цікаво дивитись, як ви порівнюєте 100 грам вина з алкоголем останньої стадії спяніння і цирозом печінки.
Ага, розказуйте байки собі- 100г вина = півлітри кефіру... До речі, Миху, я ще ні разу в житті не був п"яним і ніколи не бачив, щоб хтось був п"яним від кефіру. Я також не бачив, щоб кефірні п"яниці валялися під парканами. Я також ще не бачив ні одної зруйнованої сім"ї від того, що хтось в сім"ї зловживав кефіром. А ви бачили, Миху?
Левко, ви неуважні. Повторюю: 100 грам вина, як наркотику = півлітри кефіру, як алкоголю. Я теж. я теж. більше того, я не бачив пяного від 100 вина. Я теж не бачив ні одної зруйнованої сімї від 100 грам вина. Слава Україні!
І давно...? Але кожен пияк це людина, котра починала зі ста грам вина. Правда? Скажіть, чи ви бачили людину, котра починала з півлітри кефіру і дійшла до такого стану, що виносила би останню копійку з хати і купувала на це кефір? Чи ви бачили людину, котру би починала з півлітри кефіру і дійшла до того, що її знаходили під парканом, через передозування кефіру? Чи ви бачили людину, котра би починала з півлітри кефіру і дійшла би до того, що приходила додому в дошку п"яною від кефіру і била би жінку, дітей...? А ви кажете, що вино=кефір...