Апять і снова.... А чому? Чому на протязі десь з 5 тисяч років ми спокійно вживали алкоголь (тобто вино і пиво), а тепер нам треба поміняти наші звички? Тому, що якийсь "Народ" не вміє вживати алкоголю? Може, треба відмовитися від тістечок, тому що де-хто вмирає від діабета і ожиріння? Заборонити їх, закрити цукровні?
"Народу" вбили в голову, що алкоголь - це НОРМА життя. Але не сказали, що алкоголь відноситься до сильнодіючих наркотиків. Розумна людина (homo sapiens) - не буде вживати наркотики, бо це нищить її мозок. І це веде до деградації особистості.
Європа так деградірувала 5 століть. Заодно науку, техніку посунувши далеко вперед, чого не зробили ті народи, яким алкоголь був заборонений (хоча, якщо правду говорити, заборонен він був далеко не всі 5 століть ). Вища якість життя і тривалість життя - теж в Європі.
Що аж ніяк не міняє того, що народи, які п"ють вино, мають менші відсотки алкоголиків, то, що в Європі саме досі самий високий розвиток і якість життя, та і живуть там довше, ніж в других країнах (тільки Японія може з нею, Європою, сперечатися.
Особую опасность представляет чрезмерное потребление алкоголя. В Европе от последствий такого злоупотребления ежегодно умирает около 195 тысяч человек, а ущерб, который это наносит экономике, оценивается в 125 миллиардов евро. Чрезмерная выпивка больше характерна для молодых европейцев, что также очень негативно скажется на их потомстве и состоянии здоровья в будущем. В среднем по Европе выпить за один раз более 10 порций спиртного готовы примерно 43% молодежи, причем растет количество девушек, подверженных этой опасности. Джерело http://www.youtube.com/watch?v=jnqA6Y1Pxfc[/QUOTE]
Ваша правда 6000 до Христа, неоліт. Пиво трохи молодше - з 3500 до Христа. ---------- Додано в 22:58 ---------- Попередній допис був написаний в 22:57 ---------- Не тільки гуглу, а ще і археології [
Звичайно. Після такого тесту на виживання, всі думки людини в шлунку, а алкоголь в печінці. Тому більшість українців на роботу виходять із гострим отруєнням надлишком їжі, сюди ж додається й недосипання. Є в нас у менталітеті таке — забивати себе продуктами харчування, наче після голоду. Люди не вміють відчувати вишуканий смак спожитої їжі, вони відчувають лише її кількість. Така ж ситуація і з спиртними напоями, українці переважно п’ють не вишукані вина, а розбавлений спирт. З http://www.poltava.pl.ua/news/25949/