Дивно,чим може насторожувати невживання якогось продукту..........Хіба ти тіпа не наш...ти нас не уВАжаєш, пива не п'єш
А ви не чули про наркоманів, які з дози вже злізти не можуть, але беруть участь у акціях проти наркотиків?
Зазвичай на початку процесу голова цілком нормальна, але з часом справді стає бракованою... ---------- Додано в 21:22 ---------- Попередній допис був написаний в 21:21 ---------- Ні...не цікавлюсь цим.
Що точно? Ви кажете, що не підтримуєте п"янство, і в той час виступаєте за те, що вживати алкоголь то нормально... Дивно воно якось...
Згоден. Але з першим воно аж ніяк не порівнюється, бо горівка то не їжа, а наркотик... Якщо вживаєш алкоголь для того, щоб сп"яніти значить п"янствуєш..., в якій мірі п"янствуєш то уже інше питання, але ж п"янствуєш. Чи ні?
Там десь була фраза про міру, Левку. То не інше питання. Можна пити, та не напиватись. ---------- Додано в 23:26 ---------- Попередній допис був написаний в 23:25 ---------- Зовсім не буду. Але спочатку голова, потім алкоголь.
Нема в чоловіка мірки. Як почав пити - не спинити. І ще одне виправлення "тре" зробити у Письмі: Ісус воду перетворив не на вино, а на компот.
Ісус перетворював воду на вино. (Івана 2:1-11) Виглядає, що Він навіть деколи пив вино (Матвія 26:29). Кажу ж вам, що віднині не питиму Я від оцього плоду виноградного аж до дня, коли з вами його новим питиму в Царстві Мого Отця. (Від Матвія 26:29) У новозавітні часи вода була не достатньо чистою і без сучасних санітарних засобів, вона була переповнена бактеріями, вірусами та іншими інфекціями. Ця ж ситуація існує навіть сьогодні у більшості країн третього світу. У зв’язку з цим, люди часто пили вино, тому що там було набагато менше інфекцій. У 1 посланні до Тимофія 5:23 Павло радить йому припинити вживання води (що, імовірно, призвело до проблем зі шлунком), а замість цього пити вино. Води більше не пий, але трохи вина заживай ради шлунка твого та частих недугів твоїх. (1 Тимофію 5:23) Святе Письмо категорично не забороняє християнам уживати пиво, вино та інші алкогольні напитки. Сам алкоголь не містить гріха. Від чого ж християнинові слід цілковито утримуватися, то це від сп’яніння або алкогольної залежності.
Ви серйозно?...Хотів би я подивитись на людину яка замість води постійно почне пити вино, та він за тиждень дуба вріже, думаю всім відомо з власного досвіду що алкоголь і вино в тому числі викликає зневоднення, а не втамовує спрагу.....без води ні сюди і ні туди
Угу... Випити в міру- трохи сп"яніти. Випити понад міру- дуже сп"яніти. П"янство що одне що друге... Моя думка.
Гроші на вітер А якщо серйозно, то то вже називається не "випити" а "пригубити". І практикується в тих випадках, коли через якісь соціальні умовності відмовитись буде неввічливо...
В ті часи пили не чорнило, не шмурдяк і не кріплене спиртом вино, приготоване без додавання цукру. А таке натуральне виноградне вино за міцністю було не міцніше пива. Медициною встановлено, що кисле середовище сухого вина вбиває шлункові бактерії і рекомендують людям влітку в спеку, особливо на відпочинку на півдні при великому скупченні людей, вживати сухе вино розбавлене водою в пропорції 1 частина вина і 2 частини води. Такий напій чудово втамовує спрагу і з 20 хвилин вбиває в шлунково-кишковому тракті кишкову інфекцію, в тому числі дизентерійну паличку і мікроби тифу. Не думаю, що після вживання склянки такого напою хтось сп"яніє і його потягне на подвиги.