Взагалі то так, але ви не правильно розумієте що таке гріх ---------- Додано в 21:48 ---------- Попередній допис був написаний в 21:47 ---------- людина і є церква (теж у вас нема розуміння що таке церква).
Це не питання церковних заборон, Педро, це питання здорового глузду! І якщо людина ще й народжена згори, то питання про алкоголь взагалі само собою є зрозумілим. Я, наприклад, ще до того як стати християнином мав негативне ставлення до алкоголю, але ще також як ви думав, що якщо пити в міру, то можна. Але коли спасся, то яка може бути горівка? Все це відпало само собою, просто бажання пити відпало, як і бажання до інших поганих речей. А ви кажете, що в церкві керівники забороняють там щось...
А чого саме горілка? А не вино чи пиво. Чи той глінтвейн, що мене вилікував від перестуди в Відні на Новій Рік? Вином і причащають (інформація для спасшихся ). Погано?
Я не проти, коли алкоголь вживають в лікуванні, чи в причасті, як ви кажете... Я проти, коли його вживають для того, щоб відчути кайф і при тому кажуть, що це нормально, що це не гріх...
Ви, коли споживаєте смачну їжу, відчуваєте кайф? Ваші смакові рецептори якось реагують? Мої таким чином реагують і на хороше вино, і на пиво під печене м’ясо, і на горілку під борщ. І це точно не гріх. )
Левку, Ви якщо хотіли сказати "люди споживають алкоголь, щоб бути п’яними" то так і треба було написати. Я реагую на написане так, як воно написане, а моя епікурейська натура від кайфу не відмовиться, якщо кайфу не надміра, бо всьому свій час. Але людей, котрі хочуть запити біль, поразку чи випити на радість також не осуджую - не у всіх натура сильна, не всім дано, та й не завжди треба чи добре бути сильним. Головне межу не переступити.
А я цього й не стверджую. Але в чаї з цитриною також нема добродійства, а кайф отримую. От тільки про чай з цитриною нема теми. )
Спорити про алкоголь річ практично безнадійна Тут в 99% населення переконання ще твердіші ніж релігійні і політичні, єдина можливість "просвітлення" то коли людина пробує зав'язати, а ніфіга не виходить....
А коли бачите Саграду Фамілью чи Мону Лізу, кайф не отримуєте, а яка різниця між Шато Мутон 68 и Мона Лізою ?
Що ви маєте на увазі, коли кажете "кайф"? Може і м"яса не треба їсти, картоплі вистарче? А то як я кайф відчую, бо мені м"ясо подобаєтся? (тільки не таке сухе, як в Криївці .
А от чи не залежиш можна дізнатись тільки при спробі зав'язати...Чи буде смакувати борщ без горілки, а печене м'ясо без пива
Добродійство - їсти несмачно? ---------- Додано в 19:13 ---------- Попередній допис був написаний в 19:11 ---------- Взагалі кайф отримуєтся і від Сагради Фамілії. Це погано? Може, ії слід би звалити, і замість ії там побудувати якусь таку собі панельку, від якої кайфа точно не получиш?