Миху, ви скажіть як розуміти вас, коли ви кажете, що не коректно порівнювати горівку з їжею, а самі порівнюєте?
Я не осуджую людей, які абсолютно не вживають алкоголь і навіть не пють кефір, бо там є алкоголь. Це не гріх і навіть нічого поганого у тому нема. А борюся з сектантським невіглаством.
Левку, а де ви взяли постулат, що не можна пити вина. Добре, в Новому заповіті є дві перестороги: не впиватися. Друга, не пити вина або не їсти мяса, щоб не зваблювати слабовольних. А щодо Старого Заповіту... Так головна їжа для ізраїльтян був хліб. А за ним?... Вино... На другому місці. Не мясо, навіть не риба. А вино. Звичайно, якщо хто рахує, що вино йому лишнє... це його воля. За горілку в мене інша думка. Це вже до деякої міри наркотик. А в Україні цей ритуал поволі перетворюється в ідолослужіння.
Миху, якщо ви подивитесь навкруги себе то побачите що в кожній сім'ї є проблеми з алкоголем, хтось бухає, когось п'яні на вулиці відлупили, хтось по п'яні попав в аварію, або навпаки був збитим пяним водієм, а ще діти по пяні роблені, побутовий травматизм......... Кількість бід завданих алкоголем навіть приблизно не порівняєш з кількістю бід завданих наприклад героїном....І не заборонений алкоголь тільки тому що це просто грандіозне джерело прибутку, думаю кожен з нас має кілька десятків знайомих які з хати останню копійку несуть на горілку...
І що, воно як було з точки зору органолептіки ? Ми тут вживання обговорюємо, нє ? Хіба вина ніхто до того разу не вживав ? А котлети чи яйця з ними як ?
Особисто знаю двох людей які відмовились від горілки принципово, і успішно спились один вином, а інший пивом...
Це можна порівняти з війною. Це коли по дурості протилежній стороні підносять снаряди, ще й купують їх за свої гроші. Алкоголь - це інструмент геноциду націй. (Для прикладу - індіанці в Америці)
Просто прикриваєтеся Святим Письмом і вдаєте що алкоголь- це ніякий не наркотик, а просто собі їжа... Оце і є справжнє сектанське невігластво...