До чого тут жити "добре" до хатки з аристократами і вина? Можна бути глибоко нещасним навіть купаючись в вині. Це субєктивні поняття. Комусь не вполювати нині фазана - глибоке розчарування, комусь з-під носа на аукціоні купили якись перстень мумії... А комусь заробити пару грн і віддати їх дитячий будинок - щастя В кожного і свій смак на щастя і своя мірка його кількості. Вино те що пив Ісус і інші народи в давнину, це зазвичай спосіб знезараження води ніж спосіб упитись. Тобто то не портвейн був... Дивився/читав собі щось про вплив алкоголю на печінку, еритроцити та яйцеклітини... Не скажу що переконався на всі 100. Та і нема охоти то копирсати. Для себе вирішив що своє я вже випив Зараз мабуть як і вживаю, то в еквіваленті пів стакана вина в рік. Часто просто не хочу випєндрюватись і ображати оточуючих. Просто кажу "за кермом", "зараз мені не можна", або багатозначне "вже своє випив" Чи став я почуватись здоровішим - мабуть ні Чи став щасливішим - теж мабуть ні... Просто позбувся зайвого, подолав звичку, завжди тверезий. Це трохи підвищує самооцінку і т.п. І нічого більше Стосовно "корисності" алкоголю - це міф. Дослідження переважно як і були то вони необєктивні і заказні. Про довгожителів пяниць теж міф. Та й не знаємо скільки би вони жили якби були тверезіші. Стосовно жінок. Чув теорію що алкоголь ушкоджує яйцеклітини (кількість яких не збільшується, а тільки зменшується). Не всі а якусь кількість. І попиваючи навіть пивко шанси виграти в ту "ллотарею" дитину з астмою, ДЦП і т.п. суттєво ростуть. Ну дивлячись навколо - мабуть щось в тому є... Тобто потрібно казати не "проблеми бо народила після 30", а проблеми бо увесь той час бухала шампусик регулярно
А давайте порівняємо, скільки жиють французи і скільки саудійці. Не треба нічого читати, тільки порівняти. Французи, як би не пили вина, жили би 200 років? Чи всі 300? Астма, ДЦП - то не від вина. Астма, як і алергії - то наше сучасне життя. ДЦП частіше за все - це родові травми. І ніяк не причиною тому "шампусік" (між іншим, терпіти не можу того слова. Як і шампанського взагалі ).
На мой взгляд, порос составлен не корректно. Ну, как? Скажите, КАК, я могу ХОТЕТЬ, что бы мои дети выпивали, пока они дети??? Я ж не враг своему сыну и самому себе? А вырастет? И ни-ни? Право, так не бывает....
Скільки жиють французи? Ніколи не чув жодних особливостей. Та й зрештою, просто вказав невідповідність науковій методології відомих мені "статистичних досліджень" корисності алкоголю. Наприклад щодо досліджень тривалості життя непитущих, алкоголіків і "культурно випиваючих". В групу непитущих окрім непитущих за переконаннями були включені колишні алкоголіки котрі "закодувались", а також люди котрі не пьють через медичні протипоказання бо мають складні хвороби. Відповідно в такому досліді "культурні пяниці" перемогли І таких "досліджень" маса... Цілі інститути "досліджують" маргаринVsмасло, веганствоVsмясоїдство і т.п. Досліди ті "замовляють" зазвичай виробники тих продуктів. Не все так... Організми сучасних дітей дуже слабкі, повно генетичних захворювань. І ІМХО це повязано в т.ч. і з популяризацією алкоголю. Особливо серед молоді та підлітків.
Перший зразок ректифікаційної колони був показаний у Парижі у 1867 році. Без неї отримати чистий спирт неможливо.
А самі подивіться: http://datos.bancomundial.org/indicador/SP.DYN.LE00.IN http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy http://www.democraticunderground.com/10022950107 Далі самі пошукаєте. Тут просто дивлятся, які народи жиють довше других. Японія, Франція, Італія, Іспанія, Монако.... Всюди пьють вино. В Саудії не пьють, в США повно груп АА. І воно їм допомогло? Коли молодь і підлітки не пили вина? Я ж кажу - колись давали ложку червоного вина малим дітям для "апетиту". Лікарі казали, що то добре ---------- Додано в 11:03 ---------- Попередній допис був написаний в 11:02 ---------- Між іншим, можна знайти - там, де пьють традіціонно вино, люди більш здоровші, ніж там. де пьють спірт (горілку, кальвадос, віскі і інш.)
Йшла мова про спирт і самогонку. Спирт на початках отримували не ректифікацією, а дистиляцією. А чистий - поняття дуже відносне. т; ч; х.ч.; ч.д.а.; абсолютний - це все різні категорії чистоти
Я і вказав про ненауковість данних методів порівняння. Різні народи живуть в різному кліматі, по різному харчуються, мають різний рівень розвитку медицини, по різному працюють і т.п. З аналогічним успіхом можу стверджувати що в ГУЛАГу мало жили бо не пили шампанського. Одним словом з анекдоту про Пєтьку: "...З відриванням лапок у тараканів відбувається погіршення слуху." Кілька поколінь китайських імператорів послідовно лікували (труїли) ртуттю, імператори мерли як мухи, лікарів катували і страчували, до нових імператорів приходили нові лікарі і продовжували їх лікувати ртуттю Так виникли одні з принципів східних медицин, котрі до речі живі і дотепер тільки з "фізичного" поля перелаштувались в "метафізичні" ну це логічно. шкідливий саме спирт. Інші речовини може і корисні. Тобто підсумую свої слова: 1. Пиятика - шкідливо і суспільно небезпечно 2. Пити "культурно" - шкідливо але суспільно безпечно 3. Не пити цілком - корисно, але важко Сидіти тверезому на традиційному весіллі і слухати вигуки "Налиємо - будемо здорові", "налиємо - будемо багаті" і т.п. трохи важко І ще... Градус "культурності пітія" у нас, на мою думку НАДТО завищений. Особливо по відношенню до інших наших проблем у практично всіх аспектах життя суспільства. У нас дівчатка- підлітки пють по баночці хімічної трутизни по суботах, хлопчики по пару пивасиків... Ну це культурно. Не напиваються ж. Їхні тати-мами просто на посиденьках в неділю, "для апетиту" тиснуть пляшечку горілки на троїх... Ну і... Чи корисно, чи ні пиття можете спитати в свого організму. Чомусь від тої користі нудить, на ранок болить голова і т.п. Всі симптоми отруєння. В складних випадках - сильного отруєння, в "культурних" випадках - легкі симптоми отруєння Дивня якась та користь..
Не та логіка. А "хоча італійці, іспанці, французи і інші культури, які п"ють вино, його п"ють, жиють все ж таки більше, ніж народи, які знаходятся на тому ж рівні (медицина, непоганій клімат, якісна їжа і інш.)". Га? Яка "голова болить", яке "нудить"? Що ви думаєте, як би мене нудило і боліла голова, я б щось пила?! Та ви що Я не мазохіст.
Ви не слухаєте і не розумієте суті того, що я хочу донести. Нажаль. Ви мене переконуєте, що їжа не може бути наркотиком а я вам кажу, що може, тільки не для всіх. І їжа і алкогось, і секс може стати наркотиком тільки для певних особистостей. Не для всіх. Тож не варто продовжувати дискусію. Щераз повторююсь, що не всі стають залежними, не всі. Тай свою думку щодо алкоголю я виклала на першій сторінці. Можете щераз перечитати. Якщо не чітко або не зрозуміло, то викладу щераз.
Точно. Я от інтернетзалежна. І без солодкого мені важко. А м"ясо - не дай бог його не буде...... Ховайтеся.... А от алкоголь - є, добре, нема - теж добре. Є, але якась горілка - то і не треба взагалі
Я вас добре слухаю, Марусю, і добре розумію, що ви хочете донести. Просто, я не згідний з тим, що ви доносите. Слово "наркотик" можна вживати як в прямому, так і в переносному значенні. В прямому наркотик - це хімічна речовина, котра, потрапляючи в організм людини, паралізує нервову систему і викликає залежність. До таких належить і етиловий спирт. Про це уже багато писав vov66. В переносному значенні наркотиком називають, будь-що, що викликає залежність. Наприклад їжа, комп"ютер, гральні автомати... і т.п. Ви це все змішуєте в одну купу і ставите споживання алкоголю на один рівень зі споживанням їжі... От з цим я не згідний.
Сину, ну випий з батьком! -ні, не буду! - а я з тобою домашнє завдання вирішував! Тату, а чому мої однолітки у 8 класі, а я в Третьому? - пий сину і багато не говори!
От нехай вам Маруся-мама скаже, що відбуваєтся в мозку, коли залежна від інтернета людина не може користуватись їм.
нікотин, алкоголь - наркотики, отруйні, абсолютно не потрібні речовини для організму. Тут навіть немає що обговорювати. Чому до них відношення інше ніж до героїну, мишьяку чи холестерину? Багато кому це дуже вигідно. Тому і плекаються "культи", "традиції", "етикети" і т.п.