Культура слова: мовностилістичні поради

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем YOKO, 5 лют 2007.

1. -

2. Overko

Overko миється в бані

Un.Known, дивні у Вас методи. Можна було відразу вказати що таке слово в такому то словнику є і пишеться так.

3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Хіба дивні?

А коли Вам буде потрібне наступне слово, Ви знову прийдете і будете питатись, як воно пишеться?

Мені взагалі байдуже, як Ви свій час плануєте і витрачаєте.

Я вже писала - я Вас хотіла навчити плавати самостійно, не підтримувати у воді.

• Подобається Подобається x 3
  4. - ну да, если знать.

• Подобається Подобається x 2
  5. Полковник

Полковник миється в бані

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

100 пудофф!
    І знову буде виконувати роль Івасика-Телесика, замумукуючи форум.

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Приходить фацет до склепу, питає - в вас чорне чорнило є? Продавець - ні, немає. А синє чорнило? Синє є. Ось так і треба відповідати - чорного нема, а синє є, розізлився фацет. ОК, а вас туалетний папір є?
    Продавець - туалетного паперу нема, зате наждачний є.

• Подобається Подобається x 5
  8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Тут зі схожим анігдотом асоціація

• Подобається Подобається x 1
  9. Un.Known

А чому тоді Ви пишете неправильно, якщо Вас нікуди не посилали? )

10. Overko

Overko миється в бані

Каюся, я не досконало пишу, я намагаюся. На форумі, якось пишу мовою подібною до розмовної.
    Дякую за зауваження, я їх приймаю до уваги.
    А відносно Левандівки і посилання на буряки, хочу сказати, що не розумію чому він до мене причепився. Пише про буряки в темі про RSS, якось не пасує модератору, та ще й з приставкою супер.

11. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

В мене таке питання, не зовсім розумію різницю між словосполученнями "мати рацію" і "бути правим"? Це синоніми чи їх використовування залежить від ситуації?:scratch_one-s_head:

12. Un.Known

Ці словосполучення фактично б мали бути синонімами, але мовознавець Олександр Пономарів щодо правильності вживання схиляється до варіанту "мати рацію".

Правда, наведена цитата мені подекуди нагадує твердження, що саме українці винайшли колесо... )

• Подобається Подобається x 5
  13. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Дякі за відповідь. Як я розумію обидва варіанта можна вживати, але усе ж краще варіант з рацією, хоч мені, як росіянину, насправді він незручніший за слово правий! :good:

14. Arbayten

Arbayten миється в бані

Як Вам не соромно вживати таке словосполучення, властиве різного роду москалям.

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Сподіваюсь, що у Вас не буде інфаркту, якщо дізнаєтесь, що я навіть часто спілкуюсь мовою, якою розмовляють москалі :)

16. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Отож якщо дядько мент має рацію на дупі, то часто він "має рацію" у суперечці. :)

17. Полковник

Полковник миється в бані

Жах, жах, жах :)

---------- Додано в 23:23 ---------- Попередній допис був написаний в 23:20 ----------

Борис, как здоровье?
    Давненько не проверялись у специалистов?

---------- Додано в 23:26 ---------- Попередній допис був написаний в 23:23 ----------

Вопрос для Arbayten.

Я сильно извиняюсь, Пан.
    А вот Ваш ник, он происходит от гастербайтенов, которые в России?

18. Arbayten

Arbayten миється в бані

Нік ситуативний, перше, що на думку спало, Росією тут і не пахне. А от вислів "на Україні" вживають ті, хто висловлює свою неповагу як до держави, неграмотні і затяті москалі.
    Не страшно, мені теж приходиться по роботі перемикатися. А російською і росіяни окрім москалів говорять і ще кілька народів. В російській мові теж немає "на Украине", хіба вже, може, придумали москальську мову і там таке словосполучення дозволено.

19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Вважаю Ваше твердження неправильним, бо:
    1. я поважаю Україну і вважаю себе грамотною людиною, і аж ніяк не затятим москалем.
    2. словосполучення "На Україні" не є забороненим і насправді існує така форма. Якщо Ви досі про це не знали, запрошую глянути в словник.

Arbayten,

20. Arbayten

Arbayten миється в бані

Схоже Ви рідко буваєте в Україні.Не хочу ображати, але спробуйте погуглити стосовно цього вислову. І взнати те, що "на" вживається до назв територій, острівних держав, колоній, ....

Останнє редагування: 21 сер 2010
а де твій аватар? :)