Куди вкласти гроші?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем matvs, 21 лют 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вадюшко, пече вас як працівника банку? Нічого, я теж колишній банківський працівник....

• Подобається Подобається x 1
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

• Подобається Подобається x 4
  3. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Ні, просто не підтримую бездоказові й надто узагальнені звинувачення ;) Чи Вас усі банки України без виключення "кинули"?

І шо? :)

4. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

От інформація з "джерела" банківський працівник,
    в Приваті з ячейки схову в одного клієнта пропала частина грошей,
    величезний скандал,
    от ще один сюрприз, який довіри до банків не додає,
    проблеми Надра теж переходять на плечі клієнтів-один наш партнер вже другий раз заплатив штраф на митниці, бо банк гроші не перерахував, знайомий був не в курсі, що їх (банку) коррахунок на нулі,
    практично банкрутство Укрпрому...
    От і я не знаю що зараз робити з грошима?

5. sselev

sselev Well-Known Member

1. Вкласти у матрац, але тверду валюту, долар/євро у співвідношенні 50/50 або 30/70, залежно до якої валюти більше довіри.
    2. Закупити продуктів, які не псуються, на кілька місяців вперед. Ціни на них будуть зростати.
    3. Купити необхідну побутову техніку - поки курс штучно втримують на 8.2-8.5.

Куди не слід вкладати гроші (станом на зараз):
    1. Нерухомість - ринок падає і падатиме далі
    2. Авто - якщо берете не для роботи
    3. Акції (фондовий ринок) - ринок падає + ще є деякі нюанси

6. Marlen

Marlen миється в бані

друже, а Ви нічого не переплутали? тенденція змінилася - квартири знов почали дорожчати? бо наразі спостерігаю тільки падіння цін, якщо рахувати в доларах

7. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

В нерухомість варто вкладати з розрахунку на довну перспективу-років так5-7 поки не відновиться ринок,
    ми от думаємо куди вкласти не таку значну суму, хотілось би звичайно в щось, що могло б хоча би по трохи приносити поточну користь, але фантазія покинула остаточно(((

8. sselev

sselev Well-Known Member

А взагалі під час кризи краще подумати як зберегти гроші, а не куди вкласти щоб отримати початкову суму +%.

• Подобається Подобається x 3
  9. malyj

malyj Member

зараз дуже важко спрогнозувати, який банк не лусне, але я вважаю, що все ж надійніше вкладати в ті, які мають іноземних "мамок" і найбільш розвинуту мережу в цивілізованих країнах. У них, зазвичай менші відсотки, але мені здається, що це краще, ніж отримати нуль

• Подобається Подобається x 3
  10. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

matvs А якщо серйозно - можете вкласти в мій бізнес!
    Якщо цікавить - пишіть в приват, зустрінемся - поговоримо ;)

11. sselev

sselev Well-Known Member

Криза не тільки у нас, тому не виключений варіант що "мамці" стане хреново.

12. innamalina

innamalina New Member

Хоч і маю сумний досвід з одним українським банком щодо депозитів, та все одно не хочу тримати гроші у "банці", з якої інфляція щомісяця їстиме відсотки.
    Маю певну суму і думаю податись в один з банків зі світовим ім'ям і материнськими компаніями закордоном. Так впевненіше якось, надійніше. Думаю, у *** Банк піти - поки що вони у мене найбільшу довіру викликають.

Останнє редагування модератором: 6 тра 2009
  13. mxa

mxa Well-Known Member

В банк зараз точно не варто вкладати. Вкладати гроші треба або в сейф, або закопувати в землю. Великим банкам на вас наплювати, бо ваші вкладення для них копійки. Маленькі банки не вміють нормально працювати з клієнтами. Нещодавно тре було оплатити в Приватбанку рахунок, там вони вже взагалі обнагліли: стоїть черга з 4-х чоловік, касирша пішла до колєги і робить вигляд що там щось дуже термінове вирішує, і це все тянеться десь хвилин 15. Я не витримав і пішов в інший банк. Всім наплювати...

14. sselev

sselev Well-Known Member

Залежить на який термін планується відкрити депозит.
    Короткотерміновий: варто розглянути "активні" депозити, поцікавтесь пропозиціями Універсал банку та Укрсиббанку.
    Довготерміновий: придбати долари/євро у пропорціях відповідно до рівня довіри до кожної з валют. Курс гривні зараз втримують штучно, але це довго продовжуватись не може, тому буде ще одна хвиля девальвації.

15. malyj

malyj Member

з власного досвіду: у **** платежі реально день у день проводяться. і не треба бігати тиждень до дирекції банку "Н", як деяким доводиться

16. mxa

mxa Well-Known Member

innamalina та malyj - ЗАДОВБАЛИ ВЖЕ З РЕКЛАМОЮ ВАШОГО БАНКУ!!! У одного 4 дописа, у іншого 7. Тре мати якусь повагу до інших, і розуміти що не один ви такий розумний. Якби ваш банк був нормальним, то замовив би НОРМАЛЬНУ приховану рекламу, а не якихось дітей, які тільки і можуть що написати прямим текстом: така-то фірма найкраща, тому що я найкращий чувак.

Тепер я точно знаю в який банк ніколи гроші не понесу, виключно через їхню нікчемну рекламну компанію.

17. Вадюшка

mxa, то якщо хтось прибiгає на форум i ллє багно на банк -- то нормально i має викликати обов'язково i виключно спiвчуття до автора дописiв (хоч би вiн там i не обмежував себе у лайцi i не переймався аргументацiєю), а якщо хтось схвально вiдгукнувся про банк -- то вже обов'язково реклама? Ню-ню, як то кажуть. Я розумiю, що ЗМI добряче прополоскали населенню мозок з приводу "банки -- душогуби i казли", але, iмхо, не треба так перейматися, якщо у когось вiдносини з якимось банком попри все склалися добре :mocking:

ЗI: я не працiвник зазначеного банку, не подумайте чогось ;)

18. mxa

mxa Well-Known Member

Вадюшка:
    1. на форумі встановлено чіткі правила щодо реклами
    2. не лили би багно якби не було причин, самі винуваті і не роблять ніяких висновків а стають тільки наглішими
    3. повторюсь, у них 4 і 7 дописів, і написано це як явна реклама
    4. ЗМІ у нас такі-сякі правда? показують як ВИ працюєте :)
    5. не бачив ще ні одну людину у кого склались добрі відносини з банками, навіть у працівників :)

ЗІ: угу, ви працівник іншого банку

Чесно слово, смішно це все...

19. Вадюшка

Вопросов больше не имею (ц)

20. Gorobec'

Gorobec' миється в бані

Добридень. Час од часу маю деякі вільні кошти в гривні. Тримати їх вдома - весь час наражати на небезпеку - витратити на щось:) Ну і інфляцію ніхто не відміняв. Та й квартира далеко не найнадійніший сховок...
    Хоч довіра до банків значно впала, але куди ж дінешся.. Якби мати якусь інсайдерську інформацію, що б вказувала на надійність певної окремої фінустанови.. На знайомих з такою інфою не маю(
    Тож може хтось підкаже, де можна класти більш-менш надійно (розумію, що це слово зараз - досить умовне-) гроші, щоб до них залишався вільний доступ без значних штрафних санкцій (тобто, щоб всеодно якийсь відсоток таки падав)?
    Було б класно, дійсно, почути відповідь від досвідчених форумчан;)

а де твій аватар? :)