Куди вкласти гроші?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем matvs, 21 лют 2008.

1. mxa

mxa Well-Known Member

Відповідь: Куди вкласти гроші?

тоді краще вже взагалі нікуди гроші не класти з такими величезними відсотками :)

2. sselev

sselev Well-Known Member

Дохідність за рік 15% (відсотки нараховуються щоквартально), ще в кінці терміну (у 2011 році) 30-35% на кінцеву суму. Так цікавіше?

3. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Тобто нижче за 15% при більш звичній щомісячій схемі нарахування. Проценти капіталізуються? Якщо ні, то як часто виплачуються?

Не факт. Продисконтуйте їх на ці три залишкові роки.

ЗІ: і невже дохідність гарантована?

4. mxa

mxa Well-Known Member

Відверто кажучи: дитячі ігри :)
    Який сенс вкладати гроші якщо ви отримуєте такі малі відсотки? Краще вже їх витратити на себе, купити що-небудь, чи поїхати куда-небудь. Особливо враховуючи особливості національної економіки.

5. sselev

sselev Well-Known Member

В мене нема такої потреби "щось купити". Ще раз кажу - відсотки це в валюті, якщо перерахувати то вийде 25% річних.
    Вкласти в себе - це що саме маєте на увазі?

Одна з причин бідності нашого народу - якщо появляються якісь вільні гроші, то їх обов'язково слід розтринькати. Замість того щоб заставити ті гроші працювати.

Додано через 2 хвилини
    15% це фіксована річна дохідність, на початку вересня буде черговий звіт подивлюсь скільки нарахує. Проценти я не знімаю, хай накопичуються.

• Подобається Подобається x 2
  6. Вадюшка

Поясніть, як це 25%, якщо наразі гривня ревальвує? Там, навпаки, і 15% тих не буде...

У власний розвиток, у спогади і враження. То інвестиції, що ніколи не знеціняться.

М-м, то Ви про останні часи чи тойво... загальноісторично? Бо наш народ завжди, імхо, був досить хазяйновитим. А що останні роки гарячими кредитними коштами його трохи розбестили -- то інша, і сумна, істория...

Фактична доходність процентів тим менша, чим рідше вони нараховуються, ceteris paribus. Тож ці 15% фактично менші за "стандартні" щомісячні 15% по банківських депозитах.

...тобто не капітализуються. М-да-с... Поки що, судячи з тої інформації, що Ви надали, не надто вражаюче вкладення ;)

7. sselev

sselev Well-Known Member

15% річних на 3 роки + 30-35% в кінці терміну на кінцеву суму
    15 + 30/3 = 25% - тут все просто

про ревальвацію і інфляцію я в курсі, але такий відсоток дозволяє хоч трошки примножити гроші
    бо інакше вони просто "знгиють", що є дуже зле

Додано через 1 хвилину
    Спогади і враження можна здобути і без витрачання значної суми грошей, а от конкретний приклад власного розвитку - в студію!

Додано через 2 хвилини
    Капіталізуються. Просто я хотів сказати що є сенс знімати лише всю суму в кінці терміну

8. Вадюшка

А, то ті кінцеві -- на додачу до 15% річних? То інша справа, виглядає цікавіше :)

Ну то занадто просто :) Номінальна доходність тут не надто показова через дуже довгий строк отримання тих "кінцевих" процентів. Хоча впадає в очи, то правда ;)

Я таки не зрозумів -- фонди начебто не гарантують дохідність?

"Значна сума" -- то гнучке поняття. Та й спогади/враження різними бувають. Якщо нарватися під час справляння малої нужди у парку на ментів -- також отримаешь спогади і враження, звісно -- і відносно дешево. :padonak:

Купити купу підручників і беллетристики на улюбленій мові.
    Заочно сплатити участь і здати іспити на визнані галузеві сертифікати.
    Et cetera ad infinitum.

Якщо капіталізуються, то Ви їх, по ідеї, тільки в кінці і зможете отримати ;)

9. sselev

sselev Well-Known Member

Якщо говорити про фонди, то треба дивитись на дохідність, рівень ризику, досвід роботи за попередні роки і вибирати оптимальний варіант.
    Той варіант який я вибрав для себе має хорошу дохідність, а ризики є низькими.

Будем говорити конкретніше. Сума 2-5 тис у.о.

Наразі я працюю на себе і тому навряд чи сертифікат дасть щось корисне. Якщо чесно то мене б зацікавили тренінги з розширення свідомості (зобто загальний розвиток особистості), але за умови що вони будуть дійсно ефективними.

10. Dr.F@ust

Dr.F@ust Member

Всі такі цікаві "малі відсотки", за кордоном в банках відсотки набагато менші, а люди там не плачутся.
    А в нас хочуть нічого не роблячи, вкласти гроші і отримати над прибутки.
    Запамятайте одне чим більший відсоток обіцяють тим більший ризик.

• Подобається Подобається x 2
  11. Вадюшка

ОК :) То, висловлюючись науково, Ви максимiзували вашу власну функцiю корисностi при дотриманнi власного ризик-апетиту. :cowboy:sad:пардон, я сам ризик-менеджер, то збиваюсь на такi висловлювання). Але треба розумiти, що це не унiверсально для усiх, бо у кожного своя власна схильнiсть до ризику, а фонди є дуже рiзними у спiввiдношеннi ризик/дохiднiсть.

Поїздка до країни, про яку давно мрiєш. Iмхо, позитиву вiд нових вражень, знайомств i спогадiв буде не менш, нiж вiд отриманних з такої суми вiдсоткiв -- навiть по 25% рiчних ;)

Залежно вiд сфери. Якщо це IT-фрiланс, то є ж всiлякi там certified developer i т.iн.? Проте тут я не зовсiм в темi, а от у моїй галузi (ризик-менеджмент) отримання PRM/FRM/CFA може давати непоганi бонуси у подальшiй кар'єрi -- не враховуючи морального задоволення вiд подолання цiєї планки :)

То вам на Ямайку до растаманiв треба :cowboy::)

12. vasyl

vasyl Well-Known Member

Українське законодавство забороняє:
    - фонди в валюті
    - фіксовану дохідність фондів

1. Швидше за все мова йде не про український фонд (фонд зареєстрований в Україні, з КУА що має ліцензію в Україні). Правильно?

2. З яких міркувань Ви виходили що рівень ризику низький?

3. Хто і на яких підставах визначає нарахувати 30 чи 35%? Чому не 20% або 40% ?

4. Достроково можна повернути кошти?

5. У що вкладає Ваші та інших інвесторів кошти фонд?

Наперед вдячниий за відповіді.

13. sselev

sselev Well-Known Member

Банківські депозити ніколи не були вкладанням коштів, хіба збереженням їх купівельної спроможності (винятки коли за 2007 рік курс гривня-євро виріс з 6.40 до 7.40).
    А хто вам казав що за кордоном нема інвестиційних фондів?

Додано через 47 хвилин
    1. Ясна річ що фонд закордонний.
    На сайті Приватбанку є новина від 23.06.2008 що можна здійснювати міжнародні грошові перекази на рахунки фізичних та юридичних осіб на суму до 15000 грн/день без надання підтверджуючих документів. Робимо висновок.
    2. Див. п.5
    3. 30-35% це додаткові відсотки, чим більше заробить компанія - тим більше отримає клієнт
    4. Можна, але краще не треба. В перший рік повертається початкова сума за мінусом неустойки -12,5%, в наступні роки - лише початкова сума.
    5. Нерухомість в Болгарії, фондовий ринок, валютний ринок - відповідно різні можливості по дохідності і по ризиках. Нерухомість є "твердим" активом, відповідно ризики низькі, а наприклад валютний ринок (форекс) підійде тим хто любить ризикувати.

Доповнення до п.4: розміщати слід лише вільні кошти, які не використовуються в обороті чи можуть раптом знадобитись. Якщо хочеться знімати і докладати без обмежень - краще відкрити в банку так званий "активний" депозит.

Додано через 54 хвилини
    Не завжди така поїздка це витрата грошей "аби витратити".

14. Men

Men миється в бані

Никуда не нужно вкладывать. Их просто нужно тратить. Все вокруг афферисты обобрут до нитки.

• Подобається Подобається x 1
  15. vasyl

vasyl Well-Known Member

Особисто Ви як переказували гроші?

п.5. зменшує галузеві ризики портфеля. Кошти вкладають в різні галузі.
    А як на рахунок ризиків країни, ризик неповернення коштів, надійності компанії?

Добре. Ви будете знати, що компанія заробили більше/менше? В договорі як звучить цей пункт про додаткові відсотки? Компанія може дати 10% і сказати що "більше не буде, Вам вистачить..." Звідки взялась ця цифра 30-35% ?

Це жорстоко. А Ви кажете ризики низькі...

Отут не зрозумів. Це один фонд, який диверсифікує вкладення клієнтів по трьом напрямкам, чи це три різні фонди, умовно назвемо їх "Фонд Болгарської нерухомості", "Фонд ринку акцій", "Фонд валютного ринку "Форексу" ??? Конкретно Ви в який фонд вклали кошти на умовах про які розповідаєте ?

16. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

В цьому слові десь вкралась помилка... Не розумію тільки, де?

• Подобається Подобається x 3
  17. sselev

sselev Well-Known Member

Переказував ще тоді коли діяли обмеження. Ясна річ що міжнародним платежем, але там були певні нюанси, зрештою то вже не важливо.

Ризики залежать від типу програми.
    Компанія збирає кошти від малих клієнтів (чотиризначні суми), таким чином накопичується сума достатня для серйозних інвестицій. Згідно укладених угод, ця сума доручається в професійне управління компаніям які спеціалізуються на будівництві й тим хто працює з фондовим/валютним ринком (менше ніж з семизначною сумою там робити нема чого).
    Таким чином компанія виступає як посередник і бере за це 10% прибутку який принесли залучені кошти, решта - клієнту.
    По ризиках країн. Болгарія це країна Євросоюзу де ринок нерухомості динамічно розвивається. По фондовому ринку - портфель цінних паперів дуже диверсифіковано, ситуація в окремо взятій країні навряд чи вплине на загальну картину.

Наскільки я розумію це "середньо-оптимістичний" відсоток який розраховується з попереднього періоду роботи.

Для забавок "взяв-поклав" є активні депозити і абсолютно без ризику. Тільки відсоточки чомусь дуже низькі...

Хто має власний бізнес можливо стикався з ситуацією, коли клієнт передумав і хоче відмовитись від свого замовлення. Як не крути, але відмовитись без додаткових витрат неможливо і покривати їх має ініціатор відмови, бо з повітря гроші не візьмуться.

Я собі вибрав "Нерухомість", для мене це оптимальний варіант з точки зору ризику-дохідності.

18. vasyl

vasyl Well-Known Member

Мене цікавило дещо інше. З якої країни управляюча компанія? Чому ви їй довіряєте? Які в неї конкуренти (не в нашій країні)? Ключове питання: чому ви довірили гроші цій компанії (не фонду)? ви порівнювали з іншими подібними компаніями? з інших країн?
    Хоча б в електронному вигляді договір у вас є? Що в ньому вказано про додаткові відсотки понад гарантовані?
    Я починаю запутуватись: то відсотки гарантовані + зверху, то скільки зароблять і 10% заберуть.
    Виникло запитання. Що буде якщо за мінусом 10% для компанії не набереться гарантованих відсотків?
    бачив різні комісії, але 12,5% та щей від суми вкладу...
    Відсотки, значить, тобі за перший і наступні роки нараховують, а коли виходиш про них мови немає...

Взагалі, щоб не терирозувати тебе може кинеш мені в приват телефон з ким можна поспілкуватись по цим фондам предметно.

19. sselev

sselev Well-Known Member

Питання мене зовсім не тероризують :) але раз хочеш в приват, значить в приват.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Банкам вірити неможливо. Я у банк гроші б не ніс. Вони самі себе показали, як ненадійні і брехливі.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)