Куди працевлаштовуватися не варто.

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Filosof, 28 гру 2010.

1. nastinka

nastinka відсутня

є карточки на знижку накопичувальні)

2. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Точно, вони самі. Таке враження, що вони непогано пробували "піднятися" за рахунок кризи, багато кого скоротили, чи просто залишили без роботи і люди шукали будь-що (особисто я - тимчасовий заробіток). І знайшовши оголошення "кур"єр з власним авто", думав, попроацюю 1-2 місяці, а за цей час підшукаю щось нормальне по спеціальності. Думав, реально заплатять як водію (там ще обіцялося + амортизація) Але... переконався, що бути "свідком єгови", ну, якось не моє це...
    Тим більше з такими "заробітками", особисто в мене склалося враження, що в них немає авто (чи просто не хочуть "товкти" свої для роботи - от і вирішили зекономити таким чином на таксі, за рахунок такого лохотрону, І ГОЛОВНЕ, СТІЛЬКИ НАРОДУ ПОВЕЛОСЯ :sad: )
    п.с.: на їхню вудочку клюнуло багато народу (в той час), та й на теперішній моїй роботу, дехто, розповідали, пройли через цей "книжковий рай"
    п.п.с.: ніколи не повірю, що хтось на цьому реально "піднявся", окрім, звичайно, тих київських ставлених "начхальників" фірми-мами!

• Подобається Подобається x 1
  3. Asmodeus

Asmodeus Well-Known Member

Розвивають вмінння "толкати", переконувати людей в своїй правоті, моральна витривалість бігати цілий день і не здаватись від відказів і толкати попри все... з одної сторони це зомбує але з іншої розвиває, тому це спірне питання.

Знаю точно, що розкручуються там ті, які приводять ще людей і створюють свою сітку, щось типу мережевого маркетингу... Ой, забув попередити, я цю фірму не захищаю, а маю свою об"єктивну думку, бо знайомий зі сторони з їхньою системою.
    В загальному скажу, що вона примітивна і не становить для мене якоїсь особливої цікавості. Хто хоче - нехай пробує там працювати але я б, якщо чесно, не рекомендував би іти туди до них.

• Подобається Подобається x 2
  4. poetka

poetka Дуже важлива персона

Це хіба розв иває вміння навішувати лапшу на вухати....брехати.....а це,аж ніяк особисто в мене не асоціюється з словом "розвиває"......

5. sselev

sselev Well-Known Member

Не знаю про який "книжковий рай" йде мова, але мій знайомий розповідав про фірму в Москві з такою самою назвою. Ціни на книги дууууже дешеві, схоже вони продають непродані залишки викуплені за копійки, або ж крадене. Також, зі слів знайомого, для України можна сміливо ціну продажу ставити в 3-5 разів більшу ніж закупочну.
    Якщо мова йде про одну і ту саму російську фірму, то зрозуміло за рахунок чого цей бізнес живе.

6. majolika

majolika Well-Known Member

Мені у цьому житті (практично завжди) щастило на роботодавців.
    Однак умови праці і оплати праці деяких моїх товаришів мене просто обурюють!
    Хочу написати про відому у Львові і багатьма любиму кондитерську ТЕМП. Випічка там дійсно смачна (і дуже не дешева!), але якби ви знали, як вкалують жінки і дівчата, що створюють цю смакоту. Мінімум 12 годин в день за дуже скромну платню, постійно (примусово) стоячи на ногах, дихаючи борошновим пилом, відморожуючи нирки і жіночі органи біля холодильників. Без трудових, без гарантій, без поваги....
    Звичайно, кожен сам обирає собі роботу, але так неприємно з того, що роботодавці відверто користуються складною ситуацією з працевлаштуванням (особливо жінок), і витискають працівників як лимон. Гидко...
    Навіть купувати в Темпі більше нічого не хочеться....

• Подобається Подобається x 7
  7. poetka

poetka Дуже важлива персона

+1000000:good:
    І там постійна текучість кадрів,коли мені кажуть,може б ти пішла прцювати до когось в конд. цех, я навіть не відмовчуюсь, а зовсім "не тихо" даю розуміти,що ні.... і 100000 разів ні.Я краще буду працювати на родину і на знайомих,пекти їм безкоштовно,але чути слова подяки і похвали,аніж заробляти 1000 грн. і втрачати людську гідність.

• Подобається Подобається x 4
  8. Filosof

Filosof Well-Known Member

Правильно. Я тоже уже не хочу ні на кого працювати. За що - за 1000 грв? Остання моя робота була на заводі. Там платили гроші не великі, але платили чесно. Нажаль завод закрився. :sad:

9. Nevermind

Nevermind Просто персона

Скрізь в харчовій промисловості дуже маленькі зарплати у робітників.

10. Lomabred

Lomabred Well-Known Member

Сидиш собі на ЛАЗі , обколочуеш цілий місяць груші, відгрібаеш 1300 на рукі, я раніше думав мало, але прочитавши попередні пости подумав - не все так погано, ще і в робочий час можна своїми справами займатись.Підеш до приватника ,будуть тебе за штуку грати.:)

11. Sauer

Sauer Well-Known Member

Щось неважний з вас робітник - в мене сестра двоюрідна на Лазі працює, так в неї службова Кемрі :mocking:

12. Speedo78

А я скажу, що наші люди самі винні! Роботодавець, тобто власник, відчуває свою безкарність, що йому все сходить з рук (особливо в час кризи) і взагалі нагліє і ХАМіє. На Заході, люди б старйкували, відмовлялися, "качали" б свої права. Ну, уявіть собі, що в тій же кондитерській, чи в "Рукавичці" в якийсь день просто повний колектив не вийде на роботу - оголосить страйк! І що? Всіх звільнять??? А "фігушки"! Кого ж взамін візьмуть? Людей з вулиці???
    Та будуть чуть не на колінах просити щоб працювали. І підуть на уступки... виконають вимоги (може й не всі, але частину - точно).
    Подивіться які страйки відбуваються в Європі, в США! І там працівники мають НАБАГАТО кращі умови ніж в Україні...
    А наші працюють на будь-яких умовах, майже як китайці. І ті самі власники перетворюються на РАБОвласників!:sad:
    Я вважаю, що потрібно себе любити і цінувати, а йти на будь-яку роботу - останнє діло. Хоча, я і сам, коли мав борги, признаюсь, працював на не найкращих умовах, дякувати Богу, цей період вже в минулому.

Згідний. Щось схоже до мережевого маркетингу. А мережевий маркетинг, як відомо, ЗЛО, бо я не зустрічав жоднох людини в нашій країні, яка б заробила більш-менш великі гроші і мала стабільний прибуток на "мултілевелі". Фігня це все і "кидалово".
    Одного разу був на "презентації" однієї з таких фірм (кум колись захоплювався, "затягнув" мене, але з часом сам зрозумів, що фігня це все), так от я почав задавати їхньому "лектору" деякі "незручні" запитання. Ви собі не уявляєте, як вона на мене визвірилася, почала ХАМИТИ (а зазомбовані учасники, переважно студенти, ще й підтакували), а кум потім ще й ображався! От що значить "зазомбованість"!
    Доки наші люди дозволятимуть щоб їх принижували? Напевне, до тих пір і ми так будемо жити, як живемо зараз :sad:

---------- Додано в 09:28 ---------- Попередній допис був написаний в 09:20 ----------

Ну це вже, як кажуть поляки "пшесада" (тобто "занадто" чи т.п.). То хіба "на дорогу" :))) За такі гроші, я би не погодився і 2 години в день працювати! Подивіться які ціни навколо???
    Хоча, якщо робота державна... і є можливість попри це ще і щось "своє" закрутити, так би мовити "для життя" то чому б і ні...

• Подобається Подобається x 3
  13. nastinka

nastinka відсутня

я тепер теж про це подумала. але там такі струделі вишневі смачні. ммм. і той тортик рогалик. бідні жінки(((
    теж кажу. не схочуть підуть. а ми не будемо купляти. то ще й той темп закриють!

14. sselev

sselev Well-Known Member

Залежно що ви вкладаєте у поняття більш-менш великі гроші. Реальний приклад: 3000 грн/міс, жінка передпенсійного віку.

У 2007 році якось спілкувався з головною кредитчицею ЗГРУ Приватбанку. Вона отримала ту посаду за те що побудувала власну "мережу" з близько 100-150 кредитних експертів. Знайти людей мало, треба ще їх навчити і т.д. - те саме відбувається у МЛМ. У кредитних експертів був план з системою бонусів і штрафів - хіба не аналогія МЛМ?

Багато залежить від того, який товар розповсюджується через мультилевел. Більшість людей сприймають це як кидалово власне через сумнівну корисність пропонованих товарів/послуг у реальному житті.

Наприклад ті ж книжки "книжкового раю", я б в житті не купив по простій причині - нема потреби.

15. Nevermind

Nevermind Просто персона

О, до речі, Приватбанк - один з найгірших в Україні роботодавців. Принаймні, серед банків.

16. Filosof

Filosof Well-Known Member

Я таке тоже чула.

17. sselev

sselev Well-Known Member

Знайомій прийшла пропозиція, на мою думку якась сумнівна. Інформації про фірму дуже мало, з того що вдалось знайти - якась чи то рекламна чи то медіа агенція.

У цьому оголошенні фігурує стаціонарний номер, але є нюанс. Номери, які починаються на 243, 247 - це CDMA Ukraine, тобто мобілки з міським номером. Такі вакансії слід перевіряти особливо ретельно.

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

От через тих, хто вище, зарплати і мізерні у тих, хто нижче..
    В мене батьки на ЛАЗі працюють. Якби обоє додатково не підробляли, то б просто не мали за що жити. Крім того, що там зарплати в звичайних працівників малі, так ще й умови праці жахливі - цехи не опалюються, з дахів тече.. Про ті часи, коли по пів року зарплату не виплачували, вже і не згадую..
    В таких умовах працюють тільки старші люди, у яких просто нема вибору кращої роботи і треба там працювати для пенсії. Якби ті люди мали вибір, то давно б пішли всі нафік з того заводу, а ті "на горі" їздили б на маршрутках, а не на службових Кемрі, бо не було б кому працювати, а самі ж за станок не підуть.. :pardon:

• Подобається Подобається x 6
  19. Asmodeus

Asmodeus Well-Known Member

MLM індустрія - це не зло, більшість людей сприймають її як зомбування, бо багато хто з сетевиків використовує, наприклад нлп, у своїй діяльності.... особисто знаю багато сетевиків, які діють по добровільному принципу, а не....
    Amway наприклад чогось майже ніхто вже не сприймає як кидалово... згідний з тим, що спосіб продвигання продукції сприймають як сумнівний більшість людей і сам продукт інколи може мати сумнівні властивості....

20. Speedo78

Мав справу з Amway, ще як тільки вони прийшли на наш ринок (був це 1996, якщо не помиляюся, рік). Ніколи б тим не займався, але, студенту-першокурснику, цікаво було, та й часу після пар ніби вистарчає, а так, ще й можливість підзаробити. А толку? Бігав, організовував презентації - все одно "кинули" (ті хто вище знаходився в мережі). Шкода часу. Ще і людям всяку туфту впарював - неоправдано дорогу (типу зубної пасти "Глістер", яка тоді в 4-5 разів дорожче коштувала ніж звичайна в магазині). Тобто - відбувалося тупе "впарювання" неоправдано дорогої продукції, методом "вішання лапші на вуха" про її, ніби-то, чудові властнивості :wacko:
    Коротче - не моє це.
    Знаю, що тут на форумі є багато прихильників МЛМ. Цей вид бізнесу, можливо і має право на життя, може це і непоганий підробіток до основної роботи (або студентам чи пенсіонерам), але... дуже вже ризиковано і нестабільно. Сьогодні все добре, в тебе купують, завтра - прийшла "чергова" криза, люди пішли купувати миючі засоби і зубні пасти на базар!

а де твій аватар? :)