Куда катимся?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Гусь, 13 сер 2007.

1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Цікаво, чому рідне не може бути "мертвим"? Ви так впевнені, що діти будуть ставитися до української інакше після того як вони почують що є країна де їй розмовляють та де їх батьки народилися? Хай вони будуть її знати, але навіщо їм вона у житті? Хіба вони громадяни України? Вони збираються жити в Україні? А якщо ні, то де вони будуть їй спілкуватися, коли всі їх знайомі живуть поруч з ними і розмовляють англійською?

• Подобається Подобається x 1
  2. Яро

Яро Well-Known Member

Не силкуйтеся, це на вашу голову не налізе...

Я знаю і в Україні. Бо мене особисто пробували "обробити". І я знаю людей, яких ця нечисть обробила. Я знаю, що це процвітає серед творчої "еліти", артистів... То ви хочете сказати, що творчістю здатні займатися лише природні гомики? Тому я вірю дослідженням, що відсоток природніх збоченців у ліберальних країнах у кілька разів нижче за їх реальний відсоток.
    Коли і в Україні запанують американські пріоритети, таки доведеться до Ірану емігрувати...

3. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Про мене, то збирайте манелі!

Ніхто не може бути ні в чому впевнений. Як казав вуйко, навіть не можеш бути впевнений у своїх силах, бо захочеш ... а обробишся. Ну то таке, ліричний відступ.

Я говорю про те що бачила. Діти які їздять в Україну на навчання або відпочинок не відносяться до того як до чогось що їм пробують нав*язати батьки.

Навіщо вона їм у житті? А для того що тут ніхто не стидається своїх коренів а радше навпаки. Люди хочуть знати хто їхні дідусь і бабуся, звідки вони, де жили ітд. ітп. Я розумію що вам це тяжко зрозуміти.

І неприродні також.

Останнє редагування модератором: 9 чер 2009
  4. mavka

mavka Well-Known Member

:)
    а щоб, наприклад, як Ви, живучи на чужині могли з різними людьми спілкуватися.
    і в житті мова згодиться. з практичної сторони, - зараховується як кредит в університеті. при влаштуванні на роботу - ого-го, яка фора знати кілька мов. ще одна модна фішка - їхати на Україну вчитись, як іноземний студент. в медуніверситет, скажімо, а через три роки переводити кредити й продовжувати навчання в Штатах, наприклад, чи в Англії. на кілька десятків тисяч економія.

5. Patrick

Patrick Well-Known Member

Це все в комплексі , не одна причина.
    - одинока мама , яка працює довгі години(60год.+/тиждень) в лікарні ,бо хотіла чим поскоріше звалити з душного апарменту в Брукліні і купити своє житло. Другий раз ще і в різні зміни...
    І до того всього іспаномовна філіпінка - бейбісітер....з того є правда плюс , бо мала навчилася hablo espanol, ніби не погано , як на мене.
    Деколи мала була в мене , сестра "передавала" її через стюардесу літаком ...

Яро , є така англійська приказка Becarfull what you wish for (будь обережний в своїх бажаннях)...
    І взагалі як Ви собі уявляєте цих підерів на Північноамериканському континенті?.....
    Невже Ви думаєте що вони до всіх чіпляються?....

Я прожив довший час в Торонто .Це місто "знамените" серед fags по великому параді.Я цього параду ніколи не бачив.В їхньому районі був тільки проїздом....
    По цих барах/дискотеках де я ходив їх там не було. І навпаки....мене там не було.
    Особисто знав двох і то через це , що вони були мої співпрацівники.
    В них дуже розвинуте відчуття на інших людей.І цим "локатором" вони керуються до кого можна підходити , а кого обминати.
    Це що до великих міст.
    А якщо взяти який - небудь Notting Hill десь на ковбойському Заході - в Монтані , наприклад . Чи канадський робітничо - нафтовий
    Північ.То відношення до цих "прадвінутих" буде таке саме як на Україні в якійсь умовній Вапнярці , чи в сибірському Уренгої.
    ...ну може в морду мають менший шанс дістати , через це що тут більше поважають закон.Бо через мордобой за якогось Sissy fruit можна дістати "рекорд" в поліції , що дуже вплине на майбутнє.

6. Не розумію, навіщо, якщо у штатах освіта набагато вищої якості. Та й на переїзди і проживання багато грошей треба.

Навряд чи. Це тільки Педро розказує, що скоро емігранти повернуться в Україну.

Як на мене, якщо ти вже виїхав у іншу країну назавжди, будь ласкавий, дотримуйся її традицій, норм, цінностей, ну, можна вчити мову предків лише для загального розвитку. Намагайся асимілюватися, тобі ж легше буде.

7. borkhes

Головне, чим відрізняються колишні громадяни СРСР - це культура спілкування. :dntknw::bad:

Для того щоб знати та поважати свої коріння не треба знати мову якої вони спілкувались. Емігрантові треба знати мову, культуру країни де він тепер живе, потрібно асимілюватися якщо він хоче далі жити не як емігрант, а як справжній громадянин країни. А мова предків - це як Рибка сказала - тільки для загального розвитку.
    Навіщо у житті громадянину США українська - не розумію. :scratch_one-s_head:

Можливо, але мені важко уявити де в Америці потрібна українська і хто буде за її вам платити. Це тільки у СРСР була фора - а сьогодні всі люди вчать іноземні мови і багато хто їх знає.
    До речі, моя рідна мова - російська, але працював там де було потрібно щоденно розмовляти та писати англійською. :)

Мабуть тільки для китайців, африканців та громадян СНД. :pardon: Наша освіта на заході має не дуже високу вартість і дипломи майже ніхто не визнає. Навіщо вчитися у колишньому СРСР якщо потім буде потрібно вчитися ще раз?:scratch_one-s_head::nea:

8. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Нерозумійте далі.

:russian_ru:

9. borkhes

Может пан эмигрант расскажет как ему в реальности помогает знание украинского языка? Где доплачивают, где можно дайти собеседника, сколько человек уже уехало в Украину учиться и сколько собирается вернуться? Исключительно для придания конструктива беседе, а то я усомнился, процитировал Рыбку, а вы все и стушевались сразу. :dntknw:

10. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Я не "стушевався" але пану "єміґранту" із Моськви не ма чого встрявати у львівські розмови. Ніхто не буде сипати бісером у корито свиням...

11. Городецький

Городецький Well-Known Member

Вам, шановний, знання (посереднє) української, допомагає правити хиби на translate.google.com для власного перекладу. Але, не все робиться за гроші, люб'язний. Тщуся сподіватися, що Ви то зрозумієте!
    Мені Вас не вистачатиме! Схаменіться, нащо Вам таке :) Але, щасливої дороги: ввічливість - поперед усе!

12. Яро

Яро Well-Known Member

Не знаю, що таке манелі, але так зрозумів, що янкі мене вже з України "просять"... Відповім (і євроатлантоінтегратору заразом) так: "Нє дождьотєсь!" Ми ще поборемось за свої цінності...
    А негомики? Неповноцінні, виходить, за ліберальною доктриною?:)

А взагалі-то я оцінив, як тема про те, аби мене з України турнути, дружно сподобалася публіці:
    Daisy (09.06.2009), levandivka (09.06.2009), Patrick (09.06.2009), Максим (12.06.2009), НАТКА З РОГАТКИ (09.06.2009)
    Daisy (13.06.2009), levandivka (13.06.2009), Patrick (13.06.2009), Ворон (13.06.2009)
    Гарний був тест!
    Цікаво чому? Тому, що хай все згине, але торжествує ліберастія-толерастія? Чи може з іншої причини - солідарності?

Я не думаю, що на вулиці вони до всіх чіпляються, але я вище писав, що я мав досвід, коли вони відверто чіпляються до ближнього: зокрема, я жив з одним у гуртожитку... Уявляю, що те ж саме з колегами на роботі, з друзями по зацікавленнях... І я бачив, як це діє!

Останнє редагування модератором: 15 чер 2009
  13. borkhes

А хиба є якась різниця між емігрантами? Хіба не головне те що вони вже не українськи громадяни? :dntknw:

Так хіба я про гроші почав говорити? Моя зацікавленість українською ніяк не пов*язана з грошима (шкода що за неї зараз ніяких грошей не можна отримати).
    Я тільки висловлював думку на то, що потрібніше знати емігрантові чи мову країни де він живе чи мову країни його батьків. Я ж не заперечую, що володіння мовами збагачує людину духовно. :dntknw:

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Йой! Все гинути не мусить. А ізолятор - штука для багатьох корисна... ;)

а де твій аватар? :)