Кто нам ближе? США или Россия?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем prorab, 27 вер 2009.

1. Geograf

Geograf Меломан

Вибачаюсь я робив цитату на SemperTiro, а вийшло що на вас:blush::sorry:

Я кажу не про росіян, а загалом про Росію як державу.

Останнє редагування модератором: 10 жов 2009
    • Подобається Подобається x 1
  2. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Конечно навеки вместе. Ой чувствую в плей-оф на ЧМ-2010 будем играть с Россией

3. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Гарно написали. Хочу ще додати, що хоча в української мові немає різниці між "рускім" та "росіянином" - вона є, тому що росіянин - це назва _громадянина_ Росії, а "рускій" - це національність. Росіянами нас почав називати Єльцин.

Згоден, але нажаль вигідно це не тільки політикам.

4. smeet

smeet просто спілкуюсь

Та зазирав.Тільки у мене чогось така думка,що по їхніх форумах сидять платні співробітники котрі спецом нагнітають обстановку.
    Вони є завждт,тільки треба хотіти їх знайти.
    А Ви вважаєте,що в України є перспективною конфронтація?Чи може думаєте,що нам Америка поможе? Нам не поможе ніхто,бо всі в першу чергу відстоюють свої інтереси.Нам помогти можуть тільки ми самі.Політика має бути розумна і хитра,як не втративши лице зберегти статус кво,тобто ні в якому разі не перейти в стан війни.А це не так просто,з таким сусідом як Росія.І потихеньку будувати свою систему стримування і сильні збройні сили,і знову стати членом ядерного клубу.Сила поважає силу.

5. Персі

Персі La mafia è immortale!

Ну не знаю... Я теж спілкуюсь на рос. спортивних сайтах, спочатку на міланському, тепер більше на сайті, присвяченому італійському футболу. Почуваю себе цілком комфортно. ;) Окремі "індивідууми" всюди зустрічаються, але переважно - приємні розумні люди, з якими цікаво спілкуватись.

6. Gron

Gron тафгай

Так, десь на межі.
    Чітка позиція на напрямок до Європи і ніяких союзів, навіть єкономічних, бо нехай мене вибачать пані, на пол шишечки, це погано.
    "Хитрощів", за 400 років достатньо, потрібна чітка, власна позиція, бо ти їм палець, вони на тільки руку, але й голову відгризуть.

Так там тільки прихильники італійського футболу, де руських, після Шалімова, небуло, та й десь років 50, ще небуде;)

7. smeet

smeet просто спілкуюсь

Є і дуже багато:ось декілька
    1.Значна частина етнічних українців і етнічних росіян проживають відповідно в Росії і на Україні;
    2.Товарообіг і продукція,яка не є конкурентною в Європі все ще є конкурентною в двох наших країнах;
    3.Є ще багато підприємств,котрі одні без других не можуть працювати.
    4.Майже спільний інформаційний простір(знання мови,телеканали,преса,книги,і-нет)
    5.Значна кількість заробітчан на теренах Росії-ще й основна маса з Західної України.
    Не достатньо? Ліньки більше писати.Хоча б від цього все таки не відхрестишся.Чи це все залишити на самовплив,наших людей хай там нищать,нехай не звертають уваги на їхні права і т.д.Це все не так просто.
    Коли Вас на вулиці перестрівають гопники,і Ви бачите,що їх багато, ви ж не починаєте з ними зразу ж бійку.а все ж стараєтесь якось договоритись.А що робити?Тікати нікуди і вмирати не хочеться.
    А що йому було робити?Він не знав як пояснити своє невміння договорюватись,замітьте,я не кажу про плазування.Можна розумно договоритись не плазувавши-як це робив Кравчук.

8. Персі

Персі La mafia è immortale!

А як прихильник італійського футболу, то вже не москаль? :) На міланському сайті купа людей - вболівальників збірної Росії.

9. Gron

Gron тафгай

Може й так:) Незамислювався:dntknw:
    Може люди, які дійсно, на перше місце ставлять гру, а не дешевий "патріотизм" та ксенофобію.

10. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я живу за 30 км від Європи.Є люди ,які кожен день туди їздять.Я б не сказав,що вони в захваті від Європи.Коли нам розказують про Європу,то ми лише бачимо обгортку,фантик.Так добре живуть британці в Великобританії,чи німці в Німеччині.Але угорці,чехи,румуни,прибалтійці відчувають себе в Європі не дуже комфортно,скажімо трохи інакше-зовсім некомфортно.Приїхати одному українцю в Бельгію скажімо,влаштуватись на роботу,і можна досить комфортно жити.А завтра,якщо б оголосили,що Україна в Євросоюзі,то б не знаю чи були б наступні-5-10 років такі,коли б наш народ витримав би Європейські цінності-то дуже спірне питання.Коли приїжджає європейська комісія на завод,і подивившись на нього каже-цей завод неефективний і відзавтра його закрито.Коли приходить комісія в нашу лікарню і каже від завтра ваша лікарня не працює,а буде працювати приватна з захмарними цінами,коли колектив в 1500 чоловік в один день опиняєється на вулиці-то не знати чи не буде масових заворушень.Поясніть ви українському селянину,що він не має права дома зарізати свиню,бо згідно з європейськими аправилами.свиню потрібно умертвляти тільки на спецбойнях за гроші.Поясніть жінкам з сіл,що вони не мають права доїти корову руками,а тільки доїльним апаратом-скільки тих доїльних апаратів треба купити,і чи рентабельні вони на одну корову(найчастіше в українських селах в одній сіМ"ї одна корова годувальниця).Між іншим з вступом до СОТ ці правила уже б мали діяти в Україні.До мене приїжджали знайомі,вони пенсіонери,жили колись у нас,а тепер на постійно проживають в Угорщині,так вони зовсім не задоволені Євросоюзом,його цінами,його освітою,його медициною.Багато їздять до нас лічитися.Казала мені одна жінка,котра вже років з 15 проживає в Італії-я тільки тепер оцінила,які у нас хороші спеціалісти медики,коли стикнулася з Італійською медициною.Можливо ділов грошах,але як сказала,так і я вам кажу.Хочу щоб ви знали,я аж ніяк не прихильник ЄЕП,я не агітую за союз з Росією.Але я зрозумів одне -добре там де нас нема,не треба від одного ярма зразу ж бігти в друге.Поважають багаті і сильні держави,а ковдошів(інвалвдів,бідаків) не поважає ніхто.Я за те,щоб Україна стала сильною державою,щоб у нас стало жити краще,ніж в Євросоюзі,і щоб люди вважали за щастя попасти жити в Україну,і заробітчани з Лондона їхали на українські ферми працювати.Я розумію,що ви назвете мене Бендером.Але для себе я зробив висновок-ніхто нас ніде не чекає з нашими дірявими міхами(купою проблем).Нам потрібно засукати рукави і будувати Європу у себе.Не такі вони вже(європейці)інтелектуально розвинуті.В України потенціал високий,просто не вміємо його раціонально використовувати і немає своєї національно спрямованої еліти.Ось так моя думка.А на рахунок Росії-маємо те що маємо.Є аксіома-Росія наш сусід,вона така яка є і інакшою не буде,поки ми або хтось не вплинемо на ситуацію,а впливати легше в стані миру а не війни.Я згоден ,що не треба плазувати,але і відкрито іти на конфронтацію теж не треба.Так спокійніше можна робити те що треба нам,а тепер ми війну з Росією програємо по-любому.так що конфронтувати не треба.Вчитися треба у Кравчука.Чи хоча б у Кучми на крайній випадок(його хитрій багатовекторності).А на рахунок того,що хитрували 400 років,далі нікуди-а куди нам діватися,станемо вдвоє сильнішими за Росію хитрувати перестанемо-а ні то мусай буде далі-така доля несильних країн.Це я так думаю.

• Подобається Подобається x 4
  11. Gron

Gron тафгай

Шановний Сміте, я по більшості згоден з Вами, але вже писав десь в іншой гілці, що прагнення до Європи, це як на мене, прагнення саме до демократії, щоб возврат неможливим був, аж ніяк.
    Ці що у нас при владі, завдяки різним кольорам, хоч як стежать одне за одним, та й ми, маємо з кого обирати.
    А одна гб-істська- комуняцька партія при владі, це ще, два покоління заздря проживуть.
    У мене нема ілюзій, не до нашої ментальності ,не до економічних спроможностей, але ж починати треба?
    Треба відверто сказати, що легко не буде, що сплачувати по рахункам ,прийдеться довго, але на прикінці, побачимо свіло.
    Поляки, Хорвати, Прибалти, тиж Грузини спроможні, чому ми, ні?

• Подобається Подобається x 2
  12. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Если честно,то,читая посты таких "аффтороф",как Gron,Gegraf,pozytyvchyk,возникает точно такое же ощущение за украинские форумы

13. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

У росії був свій кандидат-праффесар на якого я практично впенений є купа компрометуючих фактів як він позаштатний працівник.
    Вова навіть встиг його два рази привітати :). Кумедія суцільна. Вова як держ. політик "втартив_обличчя". Гонору було завдано непоправимо шкода.
    Вибрали якогось Ющенка. Росія у такому вигляді як вона є НЕБАЖАЄ рівних відносин. ДЛя них України як незалежної просто неіснує.
    Щодо Кравчука я непамятаю щоб він намагався вести незалежну політику від моксви. Власне коли він вже перестав бути президнентом це сталося.

14. smeet

smeet просто спілкуюсь

Згоден з Вами повністю.Але....
    Подумайте над тим що Ви написали.Ми хочемо демократії,але ми би її не робили,але легшим для нас би було,якби ми приєдналися до Євроспільноти і вона наступилаб сама.Я правий?Я думаю,що так.
    Я теж так раніше думав,нащо мучитися,ламати списи,втрачати здоров"я а може і життя,краще почекати,поки нам її (демократію)принесуть на тарілочці з голубою окантовкою,принесе її нам Євросоюз,і ми будемо жити щасливо і багато.
    З другої сторони,чи можна таблетками один раз вилічитися від хвороби і бути ціле життя здоровим?Нехай навіть ці таблетки будуть самими сучасними і самими дорогими.Чи перемогти хворобу раз,вдруге,втретє, здобути іммунітет,розпочати здоровий спосіб життя,зайнятись спортом ,і більше ними не хворіти.Як думаєте котрий варіант кращий і більш дієвий.Я думаю другий.Тому що демократія найперше повинна оселитися у нас в голові..Не може бути країна демократична,якщо ми з Вами і далі даватимемо хабаря даїшнику,чиновнику,судді.Не може бути демократії в суспільстві де викладачі беруть хабарі від студентів.Невже у Львові у вузах викладачі не беруть хабарів?А спитайте у кожного з них,чи вони за євроспільноту і за демократію-вони до хрипоти в голосі будуть кричати що так.Чи якщо їм у чотири рази підвищити зарплату вони перестануть брати?Не перестануть,бо це легкі гроші,вони не зароблені,вони за послуги,які зовсім не послуги а порушення закону,як того що бере,так і того що дає.Я бачив,як коло прийомної головного лікаря однієї районної дікарні,медсестра,котра хотіла влаштуватися на роботу,прямо на колінах рахувала 100 доларові купюри.Ми розуміємо,що це хабар,а теперішня молодь розуміє,що це нормально і це платня за послугу чиновника і це ніякий не кримінальний проступок.Вони навіть не знають(в своїй більшості) що за це можуть і самі мати проблеми з законом.Це вже стало нормою поведінки.Як Ви думаєте,чи чекають людей з такою психологією в Євросоюзі.І це не москалі роблять,ні американці,це ми українці як одні так і другі,ми так живемо,і поки що більшість так робить.І в селі і в місті і в міністерстві.Та ні одна посада в МВС задаром не дається.Всі посади мають свою ціну.Кожна державна нагорода має свою ціну-орден стільки тисяч дорларів,медаль стільки тисяч доларів.
    До чого я веду.Стати демократом,це все рівно що стати інтелегентом-можна тільки в третьому поколінні.І скільки Україну не називай демократичною,демократичною вона від цього не стане.Доки в ній будуть ці всі неподобства доти вона буде недемократичною.
    А тепер чи є демократія в Європі.

Згідно декларації прав людини а конкретно візьмем статтю 13:Стаття 13

1. Кожна людина має право вільно пересуватися і обирати собі
    місце проживання у межах кожної держави.
    2. Кожна людина має право покинути будь-яку країну, включаючи
    й свою власну, і повертатися у свою країну.
    Скажіть,чи демократична Європа втконує цю демократичну статтю декларації хоча б відносно наших громадян? Ну заявіть,що згідно демократичних принципів і декларації,Ви хочете жити в Лондоні....
    Ще одне питання,чи завжди демократія виправдовує себе?
    Візьміть випадок Німеччини і Франції-заселення цих країн мусульманськими народами і виходячи з цього проблемами,які мають тепер ці країни(беспорядки і насильство некорінних народів).Так що є багато питань,на які немає відповіді і у мене і у Вас.Повірте мені,я не менше вашого люблю Україну,і хочу,щоб мої діти жили щасливо.Але мало отримати незалежність-основне завдання правильно нею розпорядитися і постаратися її не згубити.

Бачите а Ви забули.Кравчук без війни зруйнував СРСР,фактично надуривши Єльцина з Шушкевичом,скориставшись тимчасовою безпорадністю росіян приніс Україні незалежність на блюдечку з голубою окантовочкою.Повторюся без бойових дії.Таке буває в історії рідко.Просто допоміг імперії розпастися.

Останнє редагування модератором: 11 жов 2009
    • Подобається Подобається x 4
  15. Gron

Gron тафгай

Ні, не так. А ось так:

А до Європи, кажу треба йти, бо як дійдемо, то НЕПОВЕРНЕМОСЬ, туди де рф.
    Так, дійсно, демократичний устрій, на перший погляд, не самий кращий, бо проблем багато, але він удосканалюється, проблеми не ховають, а спільно намагаються вирішувать.
    Якщо цинічно казати, то ми неможемо собі дозволити іншій устрій, бо нема вуглеводнів нашару, ми на це бідні ,а в такому випадку, тільки співпраця з тими у кого є новитні технології, в різних галузях людського життя, плюс наше бажання, та науковий і людський ресурс.
    Карочє, с людьмі надо помягше, а на вопроси смотрєть ширшє, і шоб я рос над собой(с):)

• Подобається Подобається x 2
  16. Полковник

Полковник миється в бані

17. Мікі

Мікі Well-Known Member

18. smeet

smeet просто спілкуюсь

19. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ось абсолютно вичерпна відповідь компетентної людини про абсолютно неможливість союзу з Росією.

Знайшов тільки російською мовою.

Чрезвычайный и Полномочный посол Украины в Российской Федерации, первый заместитель секретаря Совета национальной безопасности и обороны Украины Константин Грищенко заявил в субботу в эфире Радио Свобода, что проблемы в отношениях с Россией, которые сегодня есть, связаны с абсолютно разными системами развития общества в этих двух странах.

«В России – это, по-видимому, система жесткой вертикали, котрая определена исторически. Украина является очень ярким воплощением того,что было во время казацкой демократии, когдалидеры между собой публично соревнуются за булаву. Разные подходы, разное отношение, разная оценка того, что разрешено в обществе», – считает он.

Но ни одна соседняя страна не может диктовать очень близкой, очень этнически или исторически дружественной стране, нации, как ей строить свою внутреннюю жизнь, сказал Константин Грищенко: «Не может Россия сегодня навязывать нам свою модель развития, поскольку она у них базируется совсем на других принципах..».

Непризнание Украиной Косово, а также Абхазии и Южной Осетии Константин Грищенко считает правильным: «В обоих случаях правильно. Ни в коем случае ни Косово, ни Абхазию, ни Южную Осетию мы признавать не должны».

• Подобається Подобається x 5
  20. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

його компетентність полягає в тому, що він посол?
    він же дипломат, а дипломат каже те, що треба казати, щоб усім було добре.
    це називається не компетентність, а "офіційна позиція", оскільки вона узгоджена із позицією державної політики.

а де твій аватар? :)