А зачем нам дурные размахивания, если мы в большинстве своем родители и прекрасно представляем себе всю низость поступка этой дамы?
Подібні питання задавали консерватори в епоху Ренесансу. Ну навіщо цей Л.да Вінчі з його ідеями? А навіщо була жертовність Ж.дАрк (англійці були ж такими хорошими)?
Мається в виду Л.Янукович з її заявами про наколоті апельсини? Ганьба їй! Ату її! Чи ви про ту непрохану вчительку 40-х, яка вчила маленьких галичан, що Бога немає, а якщо й є, то в образі Сталіна. Ще та сурогатна вчителька-комсомолочка вчила, що правильно писати призвіще ОЛЕЙНИК та ім'я МАША чи НІКОЛАЙ. Фаріон - це прогнозована реакція на епоху цих вчительок-комсомолочок.
А , так пани Фарион не виноватая :o, а что мы будем делать с Ганками, Антинами и остальным коверкиванием имён и фамилий ?
Понятно. Сказать нечего. Я даже не спрашиваю, какие ИДЕИ были у Леонардо да Винчи. У кого спрашивать? У того, кто не может понять разницу между творчеством да Винчи и ПОСТУПКОМ Жанны д"Арк? Увольте.
Ваше "уже" звучить як остаточна крапка і вирок українській Україні. Але Ви надто поспішаєте її ховати. Дзуськи!!! Вона БУДЕ!!! переважно україномовною. І Вам як фахівцю -педагогу не зайве було б зрозуміти, що то не крапка, а лише кома (в особі януково-табачників-калісніченків). Це приавл (бівак) на марші. На марші що триває вже не першу сотню років. На нинішньому етапі сучасної історї воно може бути на будь якій мові, але мета того у кого ці якрсти в душі і в голові вже міцно зайняли свої позиції, поступовий, або швидкий поступ до того, щоб вони врешті решт вже звучали українською. І я впевнений, що Блік таку мету вже має і впевнено до неї прийде. Принаймні його діти вже усвідомлювати це будуть як українські українці. В ньому принаймні я не сумніваюсь ані трошки, на відміну від деяких членів патріотичних партій. Може і пафосно вийшло у мене, але точно.
Если Вы хотите обратиться ко мне, как к педагогу, то ответ будет однозначным и не меняющимся для меня уже много лет: дети должны учиться на том языке, на котором они МЫСЛЯТ.Обучение русскоязычных детей на украинском возможно и здОрово, но не всех. Это колоссальная ошибка. И как педагог, я Вас уверяю - маршами Вы ничего не добьетесь. Мотивировать надо на изучение прекрасного украинского, а не паскудить ему маршами. И тогда моя крапка станет тире Пафосно и совсем не точно. А скорее - о форме рассуждаете, а стоило бы о содержании.
Ви так думаєте та говор ите виходячи із власного, особистого бачення як зручно було би Вам, а не державі і нації в цілому. Вам так би було зручніше іпрацювати з дітьми, бо і самі москвоязика і патріот московщини, але любите українську природу і клімат, які цілком можуть обходитись без української мови. І немає чого напужуватись самій і нещасних батьків та їх дітей напружувати зайвими навантаженнями. Для Вас зайвими. А тому звісно що це ашипка. Ашипка, що Україна раптом стала незалежною, щоі т.д. Ви не зрозуміли суті слова "марш" який я вжив для образного рзуміння. Це рух, потсуп ,національний рух українців до національної мети.
Вы мне сейчас не поверите, но если бы все было так, как Вы пишете - я была бы счастлива. Но я так думаю не как патриот московщины, а как детский психолог с достаточным стажем и немалой практикой. Я утверждаю, что обучение детей на языке, пусть даже очень близком, но не родном для них, является грубейшей ошибкой и тормозящим их развитие фактором. Собственно, результат поголовного обучения детей в русскоязычных регионах на украинском языке, Вы можете воочию наблюдать : в их речи и тетрадях полная каша. У многих. Мне безумно хочется ответить Вам в Вашем духе что-то типа: Вы спецом это делаете, чтобы наши дети были безграмотными...но я не стану. Я уверена, что Вы просто сами не понимаете размера катастрофы Вводя исключительно украинские классы, никто не спросил мнение Учителя. Действовали горе - политики. Итог - дети не знают ни русского, ни украинского. Убедительно прошу не приводить мне единичные личные примеры счастливого обучения на украинском русскоязычных. Я в них верю, я их вижу каждый день. Но на них равняться нельзя...дети все разные. Дилетантство, стоящее слишком дорого. Насчет "мне было бы проще" - Вы ошибаетесь. Я легко перехожу на украинский, вы могли в этом убедиться. Аргумент не принят , это ложь. И я бы...сделала украиноязычное образование в русскоязычных регионах ЭЛИТНЫМ...Простите за крамольную мысль.
Если они вместо качественной мотивации - всем Пан Норман...даже не начинай про обучение на украинском)) Я в курсе всего того, что ты мне скажешь, а ты в курсе того, что я тебе отвечу
Моя покійна мати була Ганною і ця козачка по духу не була сковеркана якоюсь жлобською Міленою. Воно сучасному жлобу так же потрібно, як і причина необхідності реанімації рідної мови для цього колись благодатного краю. А Л.да Вінчі та Орлеанську діву не роз'єднувало, а ПОЄДНУВАЛО те, що вони піднялися над обивательською сірістю. А про ідеї великого італійця не варто розказувати неукам, які навіть з ідеями УПА не спромоглися ознайомитися, зате хають цих маловідомих їм воїнів на всю катушку. Степанич, продовжуй обмежуватися читанням "Історії КПСС". В тому процесі нервові клітини більше збережеш. Мод. Хамство, неуважение к участникам дискуссии.
Меня зацепило твое высказывание о маршах...каждый марш имеет свою цель и я не помню, чтобы хоть один из них касался языковой темы.
Це співзвучно з "самою великою геополітичною катастрофою 20 століття". Боже які знайомі слова. Десь я їх вже чув.:rolleyes: Не пригадаю зразу. Ну да ладно. І в Голодомор ми самі себе виморили, і емські укази самі собі вигадали, То ж була не катастрофа? Правда ж? А те що дітей з малечка вчити української, (читай міцно забутої батьківської) мови - безперечно катастрофа. Та ще й така, що я ніяк не збагну про її розміри. Хоча в умовах катастрофи чемпіонами із знання мови щороку стають Севастопольці. Це вселенська катастрофа, масштаби якої вже і Вам не під силу осягнути. Мабуть щоб мучати дітей негідники помаранчеві нацисти придумали 12 річну середню освіту. Для поглиблення катастрофи. Але прийшов Ваш рятівник (бетмен) в образі ашкеназа табачника і почав вас нещасних рятувати. можна ще з ВАШОЇ катастрофи глузувати без кінця. але думаю досить і того що сказано.