Я знаю що калина допомагає знизити тиск , пробувала на собі. В мене переважно понижений, але іноді буває 150/ 100 при такому домомагала .Даю в чай, або просто розводжу з водою. Це перемелина з цукром калина.
Нажаль, поки не зустрічав нормальних кардіологів. Вірніше зутрічав хороших в плані того, що добре лікують наслідок. У вас тиск? Зробили кардіограму, а по ній виписали пігулки. Все, пий, аж до цвинтара, а розібратися в причинах не так то просто. А інколи навіть ви можете дізнатися причину, а толку? Так, як он сказали пані Текілі: "у вас гормональні розлади", от і лікуйся. А що, коли, тиск від нервових перевантажень? Будете поновлювати нервові клітини, чи як? Або от вам приклад на хлопський розум: як в здорової людини піднімається тиск чисто обєктивно: переляк - спрацьовують залози, які вивільнють у кров адреналін - тиск підвищився. Страх пройшов - тиск внормувався, а як у гіпертоніка? Виділився в кров адреналін без причини, бо залози спрацювали внаслідок підпсутої нервової системи - маєте неконтрольований високий тиск. І що з тим робити?
Не знаю... в мене завищений трохи, то я більше року назад тупо почав бігати. Втягнувся, через кожний другий день кров з носа пробігаю свої 8 км за любої погоди - лікар каже супер, позитив відчутний. Не кажучи вже про підняття загального позитивного тонусу. Воно непогано заставляє ганяти кров по тілу.
Брехати не буду - не знаю. Завше був здоровим биком, і ті цифри в голові не тримав. Але була ситуйовина в житті, три місяці інтенсивної станції, імперіалісти життя врятували, 5 операцій, з того світу витягнули - після того час від часу до лікаря на провірку приписали ходити. От він і сказав якось, що тиск мол в вас завищений, треба таблетки пити. Почав бігати регулярно, і рухатись, при любій можливості ровером краще їду ніж машиною, інколи, коли погода шикарна і встану вчасно, то взагалі 5 кілометрів на роботу пішки йду, і 5 назад, навіть не ровером їду, машина стоїть весь час, хіба на вихідні гасаю нею - через півроку доктор сказав що все нормалізувалось і що до нього можу не ходити, йно раз-два на рік для профілактики. Але точні цифри тиску не можу сказати, чесно. Коротше, на хлопський розум - кров ганяти треба
Справа в тому, що мій двоюрідний брат щодня бігає по 5 км зранку, він вчитель фізкультури, на 10 років старший, ніж я, вага - в нормі, але має тиск.
З точки зору такої науки як психосоматика - пробеми з тиском крові можуть бути у двох випадках: Підвищений тиск - неприйняття людиною зовнішньої реальності. Іншими слова, гіпертонія актуальна для людей, в житті яких відбуваються зміни, але з якигось причин вони не готові приймати ці зміни, не хочуть змінюватися самі, чи підлаштовуватися під них... Тобто мова йде про певну внутрішню "не гнучкість"; Понижений тиск - неприйняття людиною самої себе, власних можливостей і внутрішнього потенціалу і т.д. За цим також криється низька віра в себе... Це означає, що в середині відбулися значні зміни (духовний, особистісний ріст), але, знову ж таки, людина не готова приймати це... Відповідно такі речі таблетками, чи пігулками не лікуюються. За цим повинна стояти робота людини над собою. Цей же принцип актуальний для будь-якого іншого захворювання!
не всі люди можуть чи хочуть працювати над собою, далеко не всі, мабуть таких незначна меншість... більшості доводиться довіряти доказовій медицині і приймати пігулки...
Зовсім не серйозні причини навів пан Ігор про підвищення чи зниження тиску. Якщо в мене коливається тиск від низького до високого може, то я тоді під два пункти попадаю. Та тут причин для тиску є маса: це хвороби нирок, серця, судин, хребта та ще купа всього можна додати до причин повязаних в людей з тиском. А вже точно не психоматика
Так а щод генетики і тиску, це теж взаємозвязане, тільки в молодому віці ми ще не відчуваєм того привязування до генетики, а з роками відчувається!
Наприклад, моя мама теж не хоче працювати над собою (виправдовується віком) і довіряє "доказовій медицині і приймає пігулки", проте за роки приймання ліків здоровішою поки не стала і гіпертонії не позбулася. Власне у місцях знаходження "доказової медицини" (лікарні, поліклініки, аптеки і т.д.) здорових людей не знайдете. Вони зазвичай проводять свій час в інших місцях. І знову ж таки, мова йде про банальне і заїжджене "питання вибору" кожної людини – працювати над собою – не працювати / хочу, можу – не хочу, не можу... Не варто применшувати вплив наших емоцій і думок на виникнення та перебіх тих, чи інших проблем зі здоров'ям. Є така фраза: "Незнання законів не звільняє від відповідальності", якщо її перефразувати під нашу дискусію, то вийде щось типу таке: "Нерозуміння механізмів виникнення психосоматичних захворювань, не сприяє тому, що людина не хворіє на хвороби, причиною яких є чисто психологічні чинники!" Можна легко перевірити, якщо хтось бажає дізнатися, як впливають думки на наше здоров'я і самопочуття . Повторюйте протягом дня подумки фразу: "Я хворий на рак і повільно вмираю!". Додайте сюди ще декілька пережитих стресових ситуацій і від декількох тижнів до кілька місяців людина "клієнт" благодійного фонду по збору коштів на лікування в Ізраїлі... Рекомендую не ризикувати, а то ціна питання досить висока!!! Краще концентруйтеся в думках на наступному: "З кожним днем я стаю все здоровішим і здоровішим, Любов наповнює кожну клітинку мого тіла, моє самопочуття прекрасне!". Додайте сюди трішки радості і позитивних емоцій - і Ви забудете, що таке лікарі назавжди)
Якби були докази клінічних досліджень, порівняння груп пацієнтів, з яких одна повторювала подумки першу фразу, а інша - другу, а третя - контрольна, четвета - з якоюсь індеферентною фразою, то може і б повірив, а так -ні на початку 1990-х років запропонована рейтингова система оцінки клінічних досліджень, де зі зростанням порядкового номера доказовості, якість клінічних досліджень знижується. Рівні прийнято позначати римськими цифрами (I, IIA, IIB, III) або буквами латинського алфавіту (А, В, С). Клас (рівень) I (A) великі подвійні сліпі плацебоконтроліруемие дослідження, а також дані, отримані при мета-аналізі кількох рандомізованих контрольованих досліджень. Клас (рівень) II (B) невеликі рандомізовані і контрольовані дослідження, при яких статистичні дані побудовані на невеликому числі хворих. Клас (рівень) III (C) нерандомізірованние клінічні дослідження на обмеженій кількості пацієнтів. Клас (рівень) IV (D) вироблення групою експертів консенсусу з певної проблеми
мля напишіть мені хоч одну думку, яку ви задумаєте і вона опа збудеться? щоб щось покращити повинна бути дія, і якщо в людини проблема з судинами то щоб вона собі там не мріяла, без фізичної дії ( буть це фізіотерапія, чи приняття препаратів) вона не вилікується. п.с. як казала мені одна лікарка, маєш голову то мисли.