Кривавий день 2 червня 1902 року

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. Полковник

Полковник миється в бані

Відповідь: Кривавий день 2 червня 1902 року

Вот, всяким кобетам Вы верите, А мне, старперу. проживающему в России почему не верите? Я уже раз 20 писАл на форуме, что россиянам Украина с каждым годом всё более и более ПО ФИГ. Ну, не знает, не знает молодеж где находится город Львов, А слово Галичина их приводит в изумление. Не знают и знать не хотят. Уже и дверь для ваших нациков закрыта и окна, а вы всё....:moskali:

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Шановна Ліліє!
    Я не "пхаюсь". Я живу у цьому мовному середовищі. Я ТУТ ЖИВУ. І прошу не пояснювати мені різну фігню. Даруйте за останнє слово.

3. Полковник

Полковник миється в бані

Очень красиво. Нет, нет, никаких приколов. Ведь, действительно, Мова ОЧЕНЬ красива!!! По-русски так не скажешь....увы! :moskali:

4. Степаныч

Спасибо... Но не мне, а языку. Действительно иногда украинским скажешь лучше, чем русским. Иногда наоборот.

• Подобається Подобається x 3
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

І вас не болить стан сучасної мови? Те, наскільки вона засмічена?
    Я в тому самому середовищі живу. (І не треба мені вкотре витикати Оттавою, вона мені вже й так у печінках сидить.) І мене постійно хвилювала і далі хвилює ця проблема. І я нею серйозно займалася.
    Якщо ви живете у цьому середовищі, то як то ви могли не чути про ці два сумнозвісні укази? Про то у школах вчать.
    А пояснила я вам принципи, за якими вводилися кальки з російської.
    А ще, невже справді ніхто не чув про те, що сталося із кличним відмінком та літерою ґ? А ще з деякими правилами написання українських слів?.. Ет, тільки злість бере.

От цікаво, а як ви до вивчення інших мов ставитеся?

6. Полковник

Полковник миється в бані

Лиля, простите великодушно, но кто сегодня не даёт развиваться Мове? Ведб созданы все условия. АнтиМову второй не признают на Гос. уровне.
    Что мешает развиватся украинскому языку?
    Я, честно, не понимаю стенаний о загубленности Мовы. Конкретно. Сегодня. Кто?Что? МЕШАЕТ :moskali:

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

По- російськи: "подарітє за послєдєє слово". Можна і схлопотати.

• Подобається Подобається x 1
  8. Полковник

Полковник миється в бані

Не, Мих, Вы не правы ИМХО.
    В ДАННОМ случае - ДАРУЙТЕ - эьо "извините"!
    Хотя, с Великим всякие могут быть преференции. :moskali:

9. Liliyah Romanova

Щиро кажучи, мені самій цікаво. Але, схоже, що причина та сама, що й раніше була.
    Кучма заборонив реформу мови і тоді все якось призупинилося. Зараз багато що робиться, але того все одно замало. Ніхто мову не промує. І на державному рівні особливо. Добре, хоч дублювання фільмів не припинилося.
    Крім того, у головах щодо мови та освіти ті, хто насправді у тій справі мало тямить, ото найголовніша проблема.
    Мені тиждень тому дали почитати текст (українською мовою) - переклад з англійської. Перевіряла "експерт" із Києва. Я плювалася на всі боки.
    Свідомість видно така, що ніяк не виходить виконувати Шевченкові слове про своє та чуже. Чуже чомусь миліше. У нас принцип який? Краще знають ту мову, з якої перекладають, а треба навпаки, а хто то пояснить тому бовдурові, який береться за переклад і робить його цілковито бездарно? А є ж хороші перекладачі, тільки їм платити треба більше за їхню роботу.
    Багато писати, коротше. Дуже багато. Я ще тут навіть малої частини не перечислила.

10. Полковник

Полковник миється в бані

Лилия, ну вот, опять противоречия. Какая-то "перекладачка" что-то не так сделала.
    Повторюсь. Согласитесь, что СЕГОДНЯ в Украине для Мовы ВСЕ ПУТИ ОТКРЫТЫ. Что ещё надо????
    Я не понимаю, ПРАВДА!
    Вырезать всех русскоговорящих????
    Не знаю, может для Данил это и выход.
    А дальше что???? :moskali:

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знаю, що не правий, але пожартувати можна?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

ех, полковнику-полковнику. не так все просто, як Вам здається.

13. Liliyah Romanova

Полковнику, я вам приклади наводжу того, чого є на сьогодні більшість. Такі тенденції.
    У моєму середовищі одні люди дбають не лише про іноземну, але й про свою мову. Але є й таким, котрим байдуже, то вони собі говорять, як заманеться. Коли я купила собі колись книжку "Культура слова" Пономаріва, то на мене почали косо дивитися і підколювати "Лілю, куди ж тобі ще мову вдосконалювати, з тобою ж говорити не буде можливо". Ну, я вдосконалила ще. Люди ніби говорять, і ніби не нарікають.

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Але більшість цих путів - на цвинтар... Правда...
    Болить! Ой, болить...
    /Я говорю синові "ходім", "5 гривЕНЬ", "2 гривНІ", і продавців задовбав ;) /
    Але єдине, що бачу реальне - вчити дітей МОВИ, користуватия МОВОЮ, не ховати "Лісову Пісню" на полицю...

• Подобається Подобається x 1
  15. Степаныч

Не "болить". Дратує.
    При чому тут Оттава? Ви сприйняли як натяк? Вибачте, ні на що не натякав.
    Лілю... ну повірте, людей, які опікуються цією проблемою, обмаль. Мене, наприклад, дратують останні зміни в мові. Але лише дратують, не більше.
    Позитивно.

16. Полковник

Полковник миється в бані

Мих,давайте без загадок. Кто СЕГОДНЯ притесняет МОВУ, не дает ей развиваться ? :moskali:

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Читатель, харош свістєть-то! :naci: От мушу і я нацикою зробитися, щоб Ви не виступали зі своїми маскалями...:p:moskali:

18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Олю, краще націоналісткою...
    А на художній свист - плюньте.

/Наспівуючи/:
    Салав'ї, салав'ї!
    Нє трєвожтє салдааат...

19. Полковник

Полковник миється в бані

Чё за бред?????

20. Полковник

Полковник миється в бані

Если Вы о демонстациях, то у меня в памяти остался ПОСТ Соломии, где она возмущалась действиями Ленинградской милиции! :moskali:

а де твій аватар? :)