не можна давати крісло людині, яка довго сидить в такому самому в іньшому місці -- це завжди погано закінчується зоряна хвороба + манія величі -- бачив це на власні очі
Ооо..а насколько бывают высокомерны люди, достигшие мааааленькой возможности "что-то решать"...Они дают сто баллов высокопоставленным "креслам". "Каждый суслик - агроном".
меняет, даже мааахонькое креслице вот зайти в детсад (это я о наболевшем): заведующая была до того методистом (по отзывам сотрудников - злобным гномом), а теперь - орки отдыхают по моим наблюдениям, если в человеке есть капля говна, то попадая в "кресло" - в капле есть немного человека... загнула а хорошего человека и "кресло" не испортит (есть достойные примеры))
собутыльник и друг - это равнозначные понятия? в гости к ним 100 лет никто не ходит потому что человек ушел с головой в работу и времени на "расслабон" у него не осталось. Хотя это мрррачно. Есть просто категория - трудоголики, эти (при безграничной любви к семье) просто "дышат" работой. А некоторые наоборот - прячутся в работу от семейных реалий, что тоже мрачно
В кожній людині є капля гівна Просто хтось її в собі стримує, а хтось по інших пробує порозмазувати Ну і в комусь капля, а в комусь і ведро назбирається Щодо крісла - полюбому міняє. В першу чергу повищеніє то є нові обовязки і нова робота, яку ти до того не робив і не конче вмієш. Але хтось вище рішив шо ти з тим справишся і ось ти вже вчишся робити шось нове досєлі тобі не конче зрозуміле. Перше крісло особливе ше тим шо то перший раз ти не лише сам шось робиш і за то відповідаєш, а й делегуєш роботу іншим і маєш проконтролювати їхню роботу і підказати і навчити якшо в них не получається. Тут людина або буде вміти контролювати і делегувати адекватно, або перетвориться в отого недолугого царька. Ну себто або таки стане маленьким, але перспективним керівником, або великим, але придурком. Ну це одна сторона - сторона де влада може або зіпсути людинку, або підняти людину на вищий рівень не карєри, а на рівень сприйняття себе і своїх можливостей. Ше є інша сторона - як вже казали то є відповідальність. І тут треба сильно важати шоб не перетворитися в раба свого крісла. Бо можуть початися думки з області "мені доручили, а я не справляюся. Я підводжу свого безпосереднього керівника. А якшо мене понизять". Якшо людина сама лізла на посаду то такі думки вполнє понятні. Але якшо людину назначили без якоїсь особої її ініціативи то я думаю шо достатньо просто робити все шо можеш на протязі 8 годин, а не зі лізи зі шкіри. Бо треба розуміти шо карєра то не варта того шоб заради неї нести втрати в особистому житті. Ну себто є періоди коли треба робити акцент на роботі і поступатися часом проведеним з рідними, сімєю, друзями бо треба срочно доробити, чи звільнився важливий працівник і треба його тимчасово заміняти поки новий не вивчиться на його місце, чи дали нову посаду і треба знову вчитися робити шось нове і непонятне. Але якшо такий період затягнувся на пів року то певне треба шось міняти в самій роботі - може відмовитися від посади яка забирає надто багато часу, а може і роботу міняти. То все моє умнічаніє. Особого досвіду сидіння в кріслах не маю. Лиш ше хочу сказати пару думок з одної книжки про котів: - керівник не крім того шоб керувати мусить і сам деколи шось робити - керівник мусить оцінювати свої успіхи не по тому шо зробив він, а лише по тому шо зробили його підлеглі. Погано коли хвалять керівника - добре коли хвалять весь відділ. Одне в чому я впевнений - якшо людина попавши в крісло не зміниться на краще то обовязково зміниться на гірше
а что? представителей этой профессии не рассматриваете принципиально в качестве потенциальных друзей?
Якщо крісло дістається людині, яка має проблеми із адекватною самооцінкою, то краще пошукати собі нову роботу, ніж матитакого шефа, бо то труба: якщо занижена - буде піднімати її коштом працівників, завищена - працівникам буде важко витримувати тягар його "величі". Адекватна людина на керівній посаді - на вагу золота. А проблема з тим, що до шефа 100 років ніхто не ходить, може бути зовсім не у його "кріслі" - є тип людей, які втомлюються від "службового" спілкування на стільки, що вже не хочуть ніякого. Або з віком втрачають інтерес до шумних компаній, а коли це співпадає з кар"єрним ростом, починають вважати, що зазнався.
Пан Дзеко ніфіга не поняв... Крісло, як костюм, за кріслом шефа можна сказати який в нього характер, і який він шеф.
Ну от. В мене є крісло. Перед тим було маленьке, а тепер велике. І чесно кажучи, перед тим я іншою, ніж решта працівників, себе не відчувала. І навіть спочатку казала собі, що нічого не зміниться. А подумавши і згадавши мінуси своїх працівників (про плюси я пам'ятаю завжди), розумію, що не може не змінитись. Мене ж, все таки, в це крісло посадили за певні мої риси - такі, як організаційні здібності. І надії потрібно виправдати. І що тепер, як мені уникати конфліктів? Чи їх не треба уникати?
Бути собою. І не підлаштовуватись під колектив. Якось так. А,зрештою,я не міг бути начальником. І не міг зжитись з начальством. В армії - тричі розжалуваний сержант. В "Спадщині"...відмовився від чотаря. Так,що мої поради лиш сотрясаніє воздуха.