Криниця чи свердловина?

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем kabanchyk, 5 лип 2011.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Petrenko Lidia

Petrenko Lidia миється в бані

У нас також була така сама проблема, в літо без дощів вода абсолютно зникла, до того ж у нас був насос в криниці, завдяки якому вода поступала в будинок, тепер залишились без води :sad: Знайомі, які мають таку ж проблему, пробурили собі свердловину в іншому місці, кажуть, що водний рукав, на якому стояла криниця висох. Думаю, може це довіритись людям, які займаються копанням криниць, щоб оглянули та виявили причину (якщо це взагалі можливо)

2. Hyligan

Hyligan Іронічний

Буріть свердловини і не думайте, зробив собі років 10 тому, і з водою горя не знаю, а криниця пересихає майже що літа, при чому всі криниці в селі.
    Незнаю як де а в нас зараз свердловини реально дишеві, до кризи сусід зробив з 3 000 разом з насосом і обсадною трубою. Зараз звичайно дорожче, але не аж так дуже.
    Обсадну трубу брати пластикову, найтоншу, а бурити не машиною, а брати бригаду з електромоторним буром (машина дорога як холєра)

3. Hyligan

Hyligan Іронічний

Впринципі все правельно, але можна поступити простіше і дешевше, воду з свердловини використовувати на технічні потреби, тобто всі потреби крім харчових, а для харчування відро води на день можна принести з доброї криниці або навіть купити.

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

за метр?

5. Hyligan

Hyligan Іронічний

За все включно з дишевим насосом, правда то ше на старі гроші, так якби 400 баксів плюс мінус

6. Boreykomykola

Boreykomykola New Member

Перше, що Вам скажу, перед тим як викопати криницю чи бурити свердловину - треба задуматись про воду, яку Ви будете вживати. От вже місяць тому викопав криницю і вирішив дізнатись чи є корисною вода звідти. Відніс на аналіз, там спеціалісти повідомили мене, що вода містить велику кількість заліза та хлору, які є шкідливими для Вашого здоров'я і здоров'я Ваших ж дітей. Порадили і придбав(тому і раджу Вам) систему очистки тут Акція! "Безпечна вода для кожного" до того ж отримав безкоштовну ультрафіолетову лампу для знезараження води від бактерій. Акція досі діє, наскільки пам'ятаю, що до 30 липня. Так що раджу, якісно встановлять і вчасно.Тепер я можу спокійно вживати воду з криниці.

7. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

8. IvanovPeetro

IvanovPeetro миється в бані

Зробив свердловину минулого року, ні каплі не шкодую, вода мягка і корисна, не ваняє хлоркою.
    Якщо комусь цікаво то тут допомогли з бурінням скважини Головна
    Дуже відповідально ставляться до своєї роботи за помірну ціну.

9. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Де зробили свердловину минулого року?
    Наскільки вода мягка і корисна?
    Чому не ваняє хлоркою?

10. Gyppsy

Gyppsy :hi:

11. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Я не в темі, мабуть, зовсім) не розумію, як вода такою криштальною може бути. Що там за фільтр абошо...У себе під ногами викопати криницю в 2 метри і кришталева вода - якесь диво як на мене)
    У нас на дачі глибина свердловини 32 метри, 4 метри фільтрів з нержавійки, і то вода не така кришталева...У мене стоїть на кухні фільтр Аквафор, там фільтрується і відстоюється вода зазвичай, щоб можна було пити, бо все ж таки пісок попадає....
    То мабуть постановка - в нове відро вилили 3 бутилки Моршинської і показують)))

Останнє редагування: 21 тра 2022
  12. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Може і не постановка, а монтаж - вся коломийка тягнулася з тиждень, вода відстоялася. А якщо вуйко натрапив на водоносний пласт, то це цілком можливо.

ЗІ
    До речі, про те як у вуйка дротики показали місце для криниці.

Так от, у мого внука до цього хист) У нього у тому місці, де є вода на долоні куряче яйце стає вертикально ). Вже кілька разів переконувалися в правильному виборі.

• Інформативно Інформативно x 1
а де твій аватар? :)