Ну наприклад: Вашої уваги чинні (з 01.01.2012) тарифи на послуги радіо-таксі Софія: Послуга Ціна, грн Виклик через диспетчера, посадка, включено проїзд до 1км (мінімалка) 15 Кожен наступний 1км (тариф №2) 3.50 Кожен наступний 1км, за карткою знижки -10% (тариф №3) 3.15 Виїзд, виклик за місто (м.Львів) 10 Перевезення багажу 10 0 free Очікування, простій 1год (тарифікація по-хвилинна) 24 Трансфер, зустріч на вокзалі, в аеропорту, і т.п. (включено 1 год очікування) 50 Попереднє замовлення (виклик на точний час дня/ночі) 15 Перевезення пакунку без пасажира(передоплата + звичайний тариф) 10 Послуга для сімей, доставка дітей до школи та дому (попередня угода) звичайний тариф Персональне замовлення (виклик визначеного авто) 5 Економ-таксі: Тарифи Мінімальне замовлення до 2 км. - 20 грн Кожен наступний км. - 3.50 грн 1 год. простою - 27 грн (1 хв. - 40 коп.) Виїзд та доставка за місто - 10 грн Тариф для мінівену: +5 грн за кожну додаткову особу Кур'єрські послуги - +5 грн (до тарифу) Багато служб таксі пропонують бонуси - наприклад, кожна 10 поїздка дешевша на 10/15 грн. або за кожну поїздку вам накопичується %, а потім ви можете їх використати для оплати частини вартості поїздки. Інколи дешевше робити замовлення через сайт (я користуюся Вашим Таксі, там через сайт мінімальне замовлення на 3 грн дешевше, тобто 12 гривень, а не 15 як через оператора. Але досить давно їх не викликала. може, і змінився тариф через бензин). Такі послуги, як смс-інформування, подача на вказану годину, передзвонювання від оператора, якщо в вас нема коштів на рахунку, є в багатьох службах.
mrochkizm, дякую. можете розповісти про зиму у Львові ? Чи багато, часто та надовго випадає сніг (цієї зими в севастополі сніг випав 1-2 рази на 1-2 дні) ? які температури переважають ? як це відчувається (наприклад, в керчі при 0 та сильному вітрі з моря відчувається як - 15)? як справляються комунальники зі снігом ? часто бувають ожеледиці на дорогах ? Дякую
Зима в нас останніми роками тепла, наприклад. минулої зими снігу фактично не було ні на Новий Рік, ні на Різдво Грудень був дуже теплий. Морози тривали лише тижнів два у лютому, десь максимум до мінус 15 було, і все. Дивлячись на минулі зими, можу сказати, що скоро сніг та мороз у грудні стануть просто аномалією - тепер це відносно теплий місяць. Позаминулої зими майже аналогічна ситуація була, зате сніг почав активно випадати в березні, але лише в п"ятницю Навіть мем виник - каждої, каждої п"ятниці Львів засипає снігом На початку квітня в 2013 році ще лежав сніг де-не-де (неглибокий), але було тепло. Часто може бути сиро - тоді відчувається, що температура менша. Загалом, сирість (вологість) характерна для Львова, як і часті зміни погоди. Комунальники менш-більш справляються, але от коли в березні 2013 по п"ятницях випадав сніг, то трохи був параліч Дороги основні чистять добре, між будинками - як кому пощастить з жеком Тротуари теж намагаються розчищати, де гірше, де краще. Ожеледиці не дуже часто бувають, за моїми спостереженнями, але кожної зими стабільно хоч декілька разів є, в основному теж на другу половину зими припадають, бо й морози у нас на другу половину зими зміщені. Такого сильного вітру, щоб при 0 відчувалося як мінус 15, у нас точно нема
а як щодо похмурого неба? це часто буває? я маю на увазі такі низькі густі свинцеві хмари на все небо, що можуть так висіти над головою кілька днів поспіль. зіткнувся з такими явищами, коли жив у пітері, для мене як для жителя півдня, який звик до високого блакитного неба над головою, це дуже неприємно, фізично відчувається, як воно давить... в новинах частенько говорять про урагани на Західній Україні, у Львові вони бувають ?
Похмуре небо буває, от навіть вчора воно було похмуре але таке: не часто є, звичайно, восени і ранньою весною є багато похмурих днів поспіль, але то швидше просто сіре темне рівномірно затягнуте небо, а не хмари, які нависають, якось так (якщо я правильно Вас розумію). Думаю, після Криму наше небо таки трохи тиснутиме на голову, у вас воно вище і світліше Ось приклад нашого типового похмурого неба:
неприємне не саме таке небо, а коли так тиждень поспіль і сонце не проглядає хоч інколи. а коли день-два похмуро, а потім трішки сонце, потім знов похмуро, то це нормально. в нас сьогодні з ранку таке небо, як на фото, і дощ сильний був пару годин, а вже видно трошки сонце ))) просто на межі земля-море завжди переміщуються повітряні маси і не доводиться чекати довго зміни погоди ))). вже 21, а ми ще в морі не купалися, бо періодично йде дощ (((.
maksud, готовьте резиновые сапоги, дождевики и зонты)) Львов как Лондон)) очень часто дожди идут, не знаю как будет дальше, в июле- августе, но пока очень не жарко)) По такси: пользовалась двумя службами разница в одну и ту же точку составила 8 грн, как и везде надо найти свое такси
Whiff, спасибо за информацию. не сахарные, не растаем )))) ---------- Додано в 15:42 ---------- Попередній допис був написаний в 15:40 ---------- кстати, такой вопрос. есть ли какой-то деловой район или, как обычно, весь бизнес поближе к центру города стремится ?
Если сравнивать погоду во Львове времён моего детства и теперь, теплее и солнечнее стало в два раза) Раньше я не могла дождаться лета, чтобы уехать в Крым насладиться теплом и солнцем, последние лет 8 такой именно потребности не возникает) Это лето прохладное, но зато предыдущие, начиная с 2005, были аномально горячие, с т под 40. А в нашем городе такую погоду выносить очень тяжело. Хотя, может, те, кто живёт в новых районах, скажут другое) Сихов и К продувает ветрами со всех сторон. Зима 2012/2013 длилась с октября по апрель, снега были везде) Последняя же сравнительно теплая. Львов и Питер сравнивать невозможно. Львов гораздо комфортнее, нет пронизывающего ветра с Невы, такой сырости, такого давящего неба.
Finya, спасибо за ответ. кстати, дороги в городе сильно убитые ? если да, то в каких районах ? на фотках все выглядит супер))))
Вообще то я как то не припомню в городах нашей страны деловых районов типа Сити в Лондоне, ищите в центре Местами брусчатка очень сильно достает
дороги периодически ремонтируют. Но сами понимаете- центральная часть Львова и прилегающие улицы исторически выкладывались брусчаткой.Сейчас ее часто заменяют на современную брусчатку, но проколы бывают. Так же и с дорогами по микрорайонам- тут асфальт, дороги нормальные, но в некоторых дворах ямы еще те. Приспособитесь в какой -то одной точке деловые центры не сконцентрированны. Современные бизнес-здания строяться по всему городу. Есть и на Черновола возле центра, и на В.Великого, и на Сихове... Аналогично и с офисами- в зависимости от специфики деятельности- раскиданы по всему городу. Именно сам центр- это не бизнес район. часто. особливо у осінньо-весняний період. І бувають періоди, коли сонця немає по тижню ( особливо в період з листопада по березень). Цьогорічна зима була напрочуд теплою і безсніжною, минулорічна- тривала півроку і сніг зійшов лише наприкінці квітня, після чого одразу ж настало літо ( це скоріше була аномальна для Львова зима) п.с. якщо чесно, то після Криму до львіського клімату треба призвичаїтися. Легше, коли до Львова потрапляєте у період з квітня до вересня. Гірше адаптація, коли з жовтня по березень. До львіського літа теж треба звикнути: я корінна львів янка, але з 2 років моє літо минало подовгу в Криму. Кримське літо на голову тисне менше і дихається легше.
Нормальна в нас бруківка! Багато де заново виклали То хіба з незвички дістає або якщо підвіска в транспортного засобу погана Загалом дороги в такому стані: майже всі великі ключові вулиці повністю відремонтовані, майже всі трохи менші важливі - теж, дороги між будинками, віддалені вулиці, невеликі вулиці - часто може бути погана дорога. Нема ділового району як такого Бізнес розкиданий по місту, в основному центр та близькі до нього райони. Є типові спальники - Сихів, Левандівка, Рясне. ---------- Додано в 00:28 ---------- Попередній допис був написаний в 00:27 ---------- И, а що бізнесового на Сихові є? Спальник спальником.
Последний раз я на авто ездил по Львову в 2008 году, авто моего друга Опель Астра новая, друг рыдал, когда мы проезжали по Городецкой или Пидвальной. Поэтому я рад что у вас нормальна бруківка
ну на перехресті Ч.Калини-Сихівської в р-ні церкви щось там "кучкується"- будується із замахом на бізнес будівлі. Зрештою, у Львові ніде немає класичного бізнес центру: де побудують новий будинок із офісами під оренду- там і бізнес центр. А будують їх зараз "повсємєстно"
О, з того часу і Городоцька, і Підвальна просто ще до Євро 2012 зробили ---------- Додано в 00:46 ---------- Попередній допис був написаний в 00:44 ---------- Що по суті не дає підстав говорити про якусь концентрацію бізнесу на Сихові Офіси по В.Великого, Оптіма-Плаза та комп. фірми на Науковій, ай-ті компанії в районі Привокзальної - це так. Може, і на Сихові ще буде щось, але ще потрібен час.
всім дякую за відповіді. не лякають ні дороги, ні клімат, просто "предупрежден-вооружен", потім буде менше розчарувань))))
Самая "крутая" брусчатка по ул. Мечникова,как раз возле роддома! Каждый раз я боялась родить в машине не доезжая)))
Whiff, по сравнению с Севастополем, дороги в целом лучше/хуже/такие же? интересует общее впечатление)))
maksud, нельзя сравнивать, они другие! Тут и трамвайные пути и брусчатка, да и местные знают где яма где просела дорога и объезжают, а мы пока расплачиваемся подвеской)))