Наскільки я орієнтуюся по Вашому району, то буд.-госп. магазинів катма, справді найближче буде поїхати в Практікер або на Сихові шукати.
З того, що є в районі, могло би б бути в цій точці: http://list.lviv.ua/40699/Гуртівня-Львівської-облспоживспілки-Львів#карта ---------- Додано в 23:37 ---------- Попередній допис був написаний в 23:29 ---------- Ремонти взуття (в них точно є, бо вони мусять клеї підчищати і теде): Сихів - Проспект Червоної Калини, 44 Вулиця Стрийська, 30 - з Нового Львова пройти через Стрийський парк.
Крымчане, привет ! Планируем семьей к сентябрю перебраться из Севастополя во Львов. Подскажите, чем "живет" Львов в плане экономики/притока денег ? Например, "Луганск - уголь, промышленность и граница/контрабанда, Севастополь - моряки-загранщики, ЧФ, отдыхающие", а Львов? Я так понимаю, что граница/таможня/туристы ? Или что-то еще ? С уважением,
А чому саме Львів? В центральній та західній частині України є чимало маленьких містечок та сіл, де і житло значно дешевше, і повітря чистіше. Чому не туди, а саме у саме лігво бандерівців хочете переїхати?
Ага, давай лякай їх ) У Львові вже місця немає ні де жити, ні роботи. Нехай їдуть в...Тернопіль, наприклад
mrochkizm, ні, не боюся. переїжджаю, не хочу жити в севастополі/росії. Іспанка, Хіба Львів не найкраще місто Західної України ? До того ж, саме велике. Старшого сина переводимо з Луганського коледжу до Львівського, та й меншому буде краще розвиватись в крупному місті. Та й справжніх бандерівців побачити хочимо власними очіма)))) Alias, до речі, не підкажете, в якому районі Львова краще зняти квартиру? щоб було де з маленькою дитинкою безпечно погуляти?
Ви маєте реальні пропозиції? Я переїжджаю до Львова, моя колишня підлегла з двома дітьми вимушена виїхати з Донбасу внаслідок политичних переконань (на сьогодні її чоловік дома відлежується після політінформації з представниками так званої ДНР). Жіночка займалась репетиторством та працювала у дитячому клубі, чи зможе вона у маленькому селі заробляти собі на життя?
Діфчита, чого напосілися? До знайомого родич приїхав з Красноярська, то теж розказував, що з великими очима в аеропорту відряджали, а тут декотрі зустрічали словами "Передай путіну..., а твій путін..". Думаєте приємно? Тим більше коли не підтримуєш того, чим тебе штрикають. Я розумію, що емоції зараз зашкалюють, але львівська гостинність має бути львівською (звиняйте за тавтологію) гугл-карта Львова. Дивитесь вулиці біля парків, і можете в пропозиціях порівнювати, відразу бачите де. Або кидайте сюди пропоновані, відразу розпишемо варто чи ні.
Alias, так, вільно. мені 33 роки, народився та виріс у Криму, маю родичів в Одеській області, навчався в Києві, 2 роки жив у Пітері, 4 роки жив у Луганську і рік тому переїхав знов до Криму, але ж Крим потрапив у таку халепу, що маю намір тепер виїхати на материк, бо я ідентификую себе українцем і хочу виростити сина (2 роки) у відповідному середовищи (подалі від парашки). І старшого також треба витягувати з Луганська, бо і там не все гаразд. Із сумом залишаю Крим, бо це моя рідна земля, але жити тут при нинішніх умовах не вважаю за можливе. Тим22, дякую Picasso, дякую. прочитав відповідну темку на форумі, схиляюсь до Франківського району в межах вулиць Стрийська, Героїв УПА, від центру до залізничної коліїї. Але є запитання відносно рельєфу, які частини міста вище, які нижче, які вулиці підіймаються круто вгору, або немає значних перепадів висот ? Dzeko, під безпекою малось на увазі екологія (небезпечні підприємства, великі автопарки, склади, автотрафік), криміногенна обстановка (в кожному місті є історично криміногенні райони), шумність ? Всім дякую за відповіді та увагу ! Слава Україні !
Я по доброму Підтримую, пишіть, які місця розглядаєте, а ми вже порадимо детальніше по них :flag_of_truce: Був би весь Севастополь такий (а то Севастопольський форум з жахом читаю). Хороший район, але досить дорогий в плані житла, особливо від центру до залізничної колії. Стрийська (далі від центру) має бути дешевша. Круто вгору піднімаються ті, що йдуть на Високий Замок і район Високого Замку (в центрі), бічні вулички від Личаківської в сторону Шевченківського гаю теж досить круто вгору йдуть, район Погулянка розташований високо, загалом можна сказати, що центр у нас в ямці лежить. Навіть і не знаю, чи є в нас небезпечні підприємства В плані екології першим на думку спадає Ензим, через специфічний запах, то на виїзді зі Львова в кінці Личаківської. Автотрафік, звісно, по найбільших вулицях, перехрестях найбільший (ггг, ото написала недолуго). Наприклад, взяти ту ж Привокзальну. Вулиця Городоцька від костелу до Скрині по суті є не дуже доброю для життя на мою думку, оскільки там приміський вокзал, автостоянка, ринок, стихійний ринок, трамвайне депо+маршрутки+тролейбус+автотрафік потужний+за Скринею львівський жиркомбінат. З одного боку, там непогане сполучення транспортне, супермаркет, ринок і т.д., але от екологія при такому наборі...А вже трошки далі, вниз по С. Бандери та по бічних вуличках (Антоновича, Повстанська, Коновальця) цілком затишно і тихо. Так само райони автостанцій (Автовокзал головний на Стрийській, Автовокзал північний (в народі АС 2) на вул. Хмельницького шумні та не дуже екологічні). Героям Слава!
Dzeko, щось мені підказує, що це ще не кінець подорожей))) mrochkizm, дякую за розгорнуту відповідь. Щодо Севастополя, то адекватних взагалі небагато, мабуть і відсотка не набереться, та й ті всі скоро до Львова переїдуть)))) до речі, як в місті ситуація із дитячими садочками? Дитинку важко віддати? є черги? чи якісь особливості?
Наскільки я орієнтуюся, то важко віддати. Садочки є різні - державні, приватні, кращі, гірші - як всюди. Ось тут дуже детальна тема є: http://posydenky.com/showthread.php?t=102972&page=149 - відгуки про садочки http://posydenky.com/showthread.php?t=107249&page=64 - питання електронної реєстрації. Читайте, в цих темах дуже багато інформації ---------- Додано в 13:24 ---------- Попередній допис був написаний в 13:20 ---------- Ой, мій попередній допис не повністю додався! Продовжую: Вулиця Городоцька від костелу до Скрині по суті є не дуже доброю для життя на мою думку, оскільки там приміський вокзал, автостоянка, ринок, стихійний ринок, трамвайне депо+маршрутки+тролейбус+ трафік+за Скринею жиркомбінат. Тобто в плані транспортного сполучення і покупок район добрий. але екологія погана. Зате вулички , які йдуть нижче як бічні від С. Бандери та далі (Антоновича, Повстанська Коновальця і т.д.) затишні та комфортні, зате там житло дорожче. Екологічна ситуація гірша, ясна річ, в районі автовокзалів - Головний на Стрийській, Північний (в народі АС-2) на Хмельницького, великих перехресть та вулиць через автотрафік (що логічно). А, по криміногенній ситуації - то у нас загалом спокійне місто, традиційно багатим на "гопників" вважається район Левандівка. Але це вже часто стереотипне
mrochkizm, дякую! є ще питання щодо якості води. жорстка чи м"яка? наліт суттєвий залишається ? взагалі, вода у Львові з підземних джерел чи наземних ?