Кремль, швидше за все, затягував в очікуванні будь-якого розвитку подій, пов'язаного з реакцією українських військових, розквартированих в Криму. У разі військових дій рішення стосовно «референдуму» могли бути іншими, вважає Олександр. Але українські військові зберігали мовчання, тримали свою зброю замкненою в збройових кімнатах, і 6 березня було ухвалене «історичне рішення» про «приєднання». Скрізь з'явилися російські прапори, завезені тоннами з Росії, і «самооборона» почала озброюватися зброєю, реквізованою з українських частин. До історії як боягузи втратили Крим.
У разі військових дій російські війська хоробро б захищали російськомовне населення від хунти. Ну, поклали б кілька десятків тисяч своїх і наших. Он на Донецьку чиниться збройний опір. Сильно шкода комусь тих зелених якутів? Крим був би історично не приєднаний, а просто окупований, і велися б Мінські перемовини про внесення змін до Конституції, проведення виборів і визнання особливого статусу Криму. Ну, і звичайно, з Ростова були б введені війська на Донбас. "Сім бід - один отвіт".
Так не можна. Таких роликів досить показувати не більше одного на добу. Дає позитивний заряд до наступного ранку. А цей уже зайвий. Перебор.
Україна платить і буде платити в сто раз дорожчу ціну за тодішнє боягузтво своїх еліт і частини своїх громадян.
А блогер Горний (писака про Крим, який на днях іронічно писав, що Надії Савченко дали Хероя) проснувся. Ну, вся писанина витримана в стилі путінпріді. Я його періодично читаю на Еху Москви, коли заходжу туди почитати нормальних людей (Вєллера, Шендеровича, Ремчукова, Ганапольського, Латиніну та інших), то інколи не можу не заглянути в його блог. І коментарі знизу звісно. Бальзам на душу, коли читаю. Печія зникає, підшлункова стає краще працювати. Судіть самі. Далі можна почитати за посиланням: Блоги / Александр Горный: Путин, Мы потеряли Крым!!!!
Я не хочу сперечатися, що було б, якби було, тому що "історія не знає умовного способу". Колись фахівці проведуть ретельний аналіз. Скільки молодшого і старшого офіцерського складу ЗСУ, СБУ і міліції в Криму уже були готові перейти на бік Росії, якщо би почалось військове протистояння. Хто мав наказ у випадку чого стріляти в голову нашим командирам. Скільки було і якого класу бронежилетів у зелених чоловічків і скільки - у наших військових. Які готувалися провокації - вбивство мирних жителів, щоб потім це сунути в черевика нашим військовим (Росія на це, особливо під керівництвом спецслужбіста - великий мастак, і про це свідчать численні провокації протягом досить довгого історичного періоду). У чеченських війнах скільки загинуло? У першій чеченській - більше п"яти з половиною тисяч росіян і двох з половиною тисяч чеченців, у другу - більше семи тисяч росіян і до 20 тисяч чеченців). Рахунок йшов би на десятки тисяч і в Криму, в перші ж дні. А Європа так само жувала б шмарклі, як жує тепер. Я висловив свою думку. Можете ставити плюси, можете - мінуси.
ви рахуєте цю наволочь нормальними ,які хоч не підтримують путіна, але продовжують з пихою вчити всіх як треба жити
Ви можете запропонувати щось подібне слухати українською? Колись слухав Миколу Вересня в автомобілі, але це було років кілька тому. Назвіть, будь ласка, три-чотрири українських журналісти чи публіцисти розмовного жанру, і я їх слухатиму. Портнікова часом слухаю, якщо трапляється.
Я в авто книжки слухаю,я вам не пропоную їх не слухати,ви написали що то нормальні росіяни ,а я вам говорю що то пихата наволочь
Не боягузи, а цивілізанти. При початку військових дій в Криму площа ОРДЛО зараз була би більшою. Нагадаю заявлену терористичну тактику агресора: «наши войска будут стоять ПОЗАДИ женщин и детей»… Перші жертви при захопленні Криму: піся вбивства українського прапорщика Какуріна відразу пристрелили й «свого» – для «рівноваги». Дотепер така тактика в Донбасі після затишшя спочатку обстріли в напрямку ВСУ, а потім в протилежний бік. Агресор небезуспішно розпалював внутрішній кофлікт. Російський обиватель не бачив іншої новини з України як «гражданская война». Ескалація привела б до більшої кількості жертв. Тільки зараз - після двох років з допомогою всього світу почалася капітуляція - звільнення Савченко.
І якщо там буде (а вона буде) Велика Ватна Революція , то що б український кордон закрили. Наглухо , хай вони просяться - невпускати Хай вони там між собою пережеруться як скорпіони в банці.
Та що там обиватель! Я ще якось можу зрозуміти хід думок російського дядька в селі, де на телевізорі одна кнопка працює (точніше, в одному положенні стоїть барабанний перемикач каналів). Але ж є люди, які народились вивчились і отримали вищу освіту в Україні. Мають близьких родичів і друзів дитинства. Мають доступ до інтернету, знають мови і можуть почути, що кажуть за кордоном. І все ж вони вважають, що в Києві стався заколот, до влади прийшла хунта, американські маріонетки, а якщо їм звідси щось заперечувати, то вони кажуть, що ми зазомбовані українсько-американською пропагандою. Знаю особисто кількох таких людей. Великі начальники і старші офіцери у відставці. А про скількох чую із інших вуст! Ось наша землячка Валентина Матвієнко (третя особа в Росії) заявила, що Росія буде захищати російськомовних на територіях колишніх республік і не тільки. Блоги / Евгений Киселёв: А теперь — третья мировая? Вважайте, що це сказав Путін. Бо Валька Стакан і пукнути в цих питаннях без дозволу не посміла б
Можна виправдовуватись як завгодно, факту це не змінить. А факт той що уряд у Києві перелякався і здав Крим і Донбас без бою. Якби не почали воювати всупереч цьому уряду то кордони Росії були б поза Равою Руською. І дзеки би дружньо кричали "слава Путіну!". Це все Україна вже проходила не раз. Буде все так далі йти вас приєднають до ЛНР і ДНР як на початку 20 століття. І будете говорити як і раніше "нас визволили і немає на то ради". А потім будуть писати книжки про нові ґеноциди в Україні. І буде у вас цивілізантція. Вже не раз була. Буде знову.
І ще продовження: товаріщ Павло розповідає потробиці його затримання: View: https://www.youtube.com/watch?v=N6sz7kspx3s