Крим 5

Тема у розділі 'Війна', створена користувачем Мікі, 24 вер 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Это было До или После референдума?

Теперь изучайте китайскую культуру и таджитскую.
    Просто ленивые ватники которые не видят дальше своего носа.

• Подобається Подобається x 3
  2. natmatv

natmatv Member

Это было ДО референдума. ДО!
    У меня есть скрины с приват банка, с какого момента блокировались операции. Это было задолго ДО, поверьте.

3. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

А можете сказати, з якого саме моменту? Як звучало офіційне формулювання?

---------- Додано в 13:56 ---------- Попередній допис був написаний в 13:53 ----------

Нацбанк вводив для всієї України обмеження на зняття валюти в лютому 2013 року.

В лютому ПриватБанк, ВТБ, інші банки вводили ліміти на зняття готівки в банкоматах теж для всієї України.

• Подобається Подобається x 1
  4. Mathilda

Mathilda Well-Known Member

А русскую культуру все прекрасно знают? Вот скажите - Вы, наверно, всего Достоевского и Толстого прочитали? И Цветаеву от Ахматовой безошибочно отличите?
    И русских обычаев все в быту придерживаются, да? Расскажете об этом?

ЗЫ. Я не глумлюсь, а серьезно спрашиваю. Потому что вот это

очень странно. На самом деле именно границы - серьезный аргумент, поскольку основаны на законе и договоре. Все остальное - простите, ни о чем.
    Иначе, если так рассуждать, то и Кавказ - не Россия, и Бурятия, и Тыва - не Россия. Потому что там коренные жители по-русски часто плохо говорят, и русскую культуру и обычаи тоже не знают (да их и сами русские-то не всегда знают).

ИМХО, ни язык, ни культура тут вовсе ни при чем. Как и российский патриотизм. Просто вам, крымчанам, казалось, что в России рай земной. Вам казалось, что в Украине все было плохо, но ничего делать для того, чтоб стало лучше, не хотели. Хотели чтоб кто-то пришел и все устроил.
    А когда российская власть вас прижмет - к кому тогда побежите?

• Подобається Подобається x 4
  5. mrochkizm

Ще хочу сказати щодо мови, культури і т.д.
    natmatv, от Ви пишете, що Україна нічого не робила (я згідна, що реально робили замало і абияк) в культурно-мовному плані для Криму. У той же час майже всі інші жителі Криму, котрі сюди приходили, а також дописувачі Севастопольського форуму стверджували/стверджують абсолютно протилежне - що їх українізовували, російську мову ущемляли, насаджували, як вони висловлюються, "укровську культуру та мову", проходу прямо не давали їм з тою українізацією.
    Таке враження, що то дві паралельні реальності і самі кримчани не можуть визначитися, що і як робилося.

А про всілякі фінансові проблеми, ріст цін і т.д. під час Майдану - вони торкнулися абсолютно всіх регіонів України, без винятку.

Також читала на севфорумі, що злобні укри вимикали колись світло і воду - мабуть, тамтешні дописувачі не знають, що світло вимикали всюди по Україні, а проблеми з цілодобовим водопостачанням буквально донедавна були навіть у Львові, причому великі. І промисловість тут розвалювали так само, і сільське господарство.

6. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Mathilda

7. mrochkizm

Ізиді в бібліотеку обкомівську.

8. Mathilda

Так те крымчане и о фашистах писали, как они после Майдана ждали, что бендеровцы приедут и всех убьют и в концлагеря загонят. :) А natmatv по крайней мере честно говорит, что просто хотелось стабильности и денег побольше.

---------- Додано в 15:14 ---------- Попередній допис був написаний в 15:13 ----------

Да. Хотите и Вас вылечу? [​IMG]

• Подобається Подобається x 2
  9. natmatv

natmatv Member

Про "прекрасно знают" я сказать не могу. Лично про себя - досконально нет, но ни в истории, ни в литературе, стараюсь не "плавать". Читаю, когда есть время. И про "пришел и все устроил" - не судите с форумских страниц.

Про банковский вопрос - с домашнего компа выложу скрины. С датой До референдума. И лимит на операции и полная блокировка это разное, не так ли? Я не могла с валютной карты даже пополнить телефон, и это голд и вип-клуб. И никаких официальных уведомлений не было, да и вообще уведомлений. Просто стандартная отписка о временных заморозках.

---------- Додано в 12:20 ---------- Попередній допис був написаний в 12:15 ----------

Так а разве внезапное замещение языка и исторических личностей вызовет уважение\любовь\гордость? Я же не против что ГОСУДАРСТВЕННЫЙ ЯЗЫК нужно знать, но не забыв же при этом родной? Сколько часов в школьной программе было отведено под государственный украинский и под родной нам русский? Надо ж было делать, но с умом, не так ли? По-европейски, как сейчас можно говорить.

10. Читатель_Обкома

Mathilda

11. natmatv

natmatv Member

Перечитайте. Хотелось просто не ждать очередного майдана и хаоса. НУ и бабушкам хотелось в молодость=)
    А в остальном покажет время, кто был прав.

12. Читатель_Обкома

natmatv

13. Mathilda

Да ладно, можете не читать, это в принципе не обязательно. :) Просто я хотела показать Вам, что Ваш аргумент "Крым - не Украина, потому что крымчане плохо знали украинскую культуру" - не годится.
    Ну а как же тогда? Вас что-то не устраивало в Украине - вместо того, чтобы как-то это изменить к лучшему, пошли и отдались России. Да и для того, чтоб этот референдум прошел - вы никаких усилий не предприняли, к вам именно пришли и все сделали за вас.
    А при чем тут это? Случаются в банковской системе какие-то сбои, и кризисы бывают. Бывает, банки вообще лопаются и сбережения люди теряют. И что?

14. ollan

ollan Well-Known Member

Странно. До тех пор, пока Нова пошта не прекратила грузоперевозки, никаких неудобств с переводом денег из Крыма (Севастополь, Симферополь, Ялта) через приват от своих клиентов не замечал.

15. Mathilda

И как, помогло? :)))

16. mrochkizm

На хвилиночку, в 1991 році після розпаду СРСР які держави здобули незалежність і як називалася та, з якою пішов Крим, який сам же більш ніж на 51% проголосував за вихід з СРСР?
    Україна незалежність здобула в 1991 році, Ви пишете, що українську мову в Севастополі почали вивчати в 1997-1998 роках і дивуєтесь, що заважало міносвіти почати цей процес раніше.
    Потім Ви ж пишете, що українську мову почали вивчати-таки, але "внезапно" і не на користь російської - тобто не починало міносвіти процесу з вивчення української в Криму - погано, почало - знову недобре. :pardon:

---------- Додано в 14:32 ---------- Попередній допис був написаний в 14:29 ----------

Хто і як будь-яку людину (я не про діток 2-3 років) може змусити забути рідну мову? Як на мене, то з народження закладається. Так, якщо людина тривалий час живе в іншомовному середовищі, може з"явитися акцент, трохи незвична побудова речень, але умудритися забути рідну мову - то ще треба вміти, і держава тут ні при чому.

Я не один раз була в Криму. На мою скромну думку, забути російську там просто неможливо, навіть якщо в школі на 100% буде одна українська. Про що Ви взагалі?

• Подобається Подобається x 3
  17. natmatv

natmatv Member

Да ну. А разве Вы не знаете, что абсолютно все деньги на счетах, открытых в Крыму, были заблокированы? Кому-то вернули компенсации от фонда страхования, но далеко не всем. Перевести было можно конечно, только не с блокированой карты. Вам, конечно, по новостям это не сказали.

Хороший такой, как вы говорите "сбой"

18. mrochkizm

Якщо Ви говорите про початок березня, то нагадаю: в той час в Криму вже були зелені чоловічки/ввічливі люди, раз. Готувався референдум, два. Рада РФ дозволила Путі вводити війська, три.
    І на початку березня Приват абсолютно логічно рятував свої активи. Також хочу сказати, що відтоді і дотепер соцвиплати, пенсії і т.п. Україна кримчанам виплачує на "материковій" території України. Ви не пробували в Херсонську область поїхати?

19. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Замашки на особливість. Наче вся інша Україна жила приспівуючи і лише бідних кримчан тримали у чорному тілі.

20. natmatv

natmatv Member

Вообще-то я уточнила - делать нужно не "погано" и "не добре" а з умом ))

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)