Крим - 3

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Alias, 20 бер 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ома

Ома Дуже важлива персона

Гарна стаття. Насправді, думаю, що ми повинні мислити про Крим, як про окрему державу. Кримські татари заслуговують мати свою Батьківщину. А їх рос.імперія розкидала по світах - починаючи з Турції з Болгарією та Румунією, закінчуючи тією ж рашкою. Якщо вони матимуть свою Батьківщину, то матимуть змогу повернутися на землю пращурів при бажанні.
    http://hvylya.org/analytics/politic...ch-kryimu-stat-nezavisimyim-gosudarstvom.html

• Подобається Подобається x 2
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

У вас вже дуже швидко все буде як в СРСР.

• Подобається Подобається x 4
  3. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Как тут не вспомнить "зелёных человечков" о которых вы так же выражались... :)))

---------- Додано в 15:38 ---------- Попередній допис був написаний в 15:36 ----------

Де факто или де юре? ;)

4. Ома

Ома Дуже важлива персона

Я там никогда не буду. "На" используется только по отношению зависимых материковых земель. "В" используется только по отношению к независимым материговым государствам.

Ближайшую тысячу лет Украина никого не выгоняла. А вы крымских татар выгнали из Крыма и уничтожили в 18 веке, а перед этим выгнали греков из Крыма. Второй раз вы депортировали крымтатар в 1944. Еще живы люди, которые это помнят.

• Подобається Подобається x 1
  5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Якусь одну позицію займи, не крути задом.

6. Ома

Ома Дуже важлива персона

Пациент ждет врача. Пусть думает, что рашка - супердержава.
    А вдруг мы донесем до него ее реальное положение, которое, кстати, у Бориса в подписи в каждом посте видно, то шок у человека приключится?
    Хорошая поговорка есть на этот случай: "Одев на глаза шоры, не забывайте, что к ним в комплекте идут седло и кнут."

• Подобається Подобається x 5
  7. UNIA

UNIA Well-Known Member

Раньше всегда казалось, что все беды РФ от безумных руководителей и что-то можно изменить.

Но со временем, а особенно после крымских событий, всё яснее становится - если люди хотят быть рабами и жить в дерьме, лишь бы кусок хлеба в руке был - этих людей бесполезно пытаться повернуть, им это не нужно, это их осознанный выбор.

Так и с Крымом...

• Подобається Подобається x 6
  8. Karenich

Karenich Well-Known Member

Уважаемая Мрочкизм, К сожалению не имею возможности обращатся к Вам по имени, даже не подозреваяю мис Вы или мистер, если укажете, буду к Вам крайне благодарным.
    В мире, современном или древнем, да в любом по сути есть (или были) страны имеющие способы и средства решать свои проблемы за счет собственных средств. Такие страны , простите уж так принято обзываются объектами геополитики.
    Но есть страны, в простонародье называемые сателиты, которые сами по себе ничего решать не могут, по скольку ни ресурсов, ни иных возможностей для этого не имеют. Таких принято называть субъектами.

Этот мелкий ликбез не для Вас, тщу себя надеждой, что Вы хоть в минимальном объеме политэкономию изучали. (для смехуечтиков политэкономия бывает не только СССР)

9. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Місіс :)

Ми з Вами, мабуть, різну геополітику вивчали :) Суб"єктом ГП є держави, об"єктом - простір та ресурси, грубо кажучи. Це є той фундамент, на якому вона тримається. Просто геополітика як наука тісно повязана з рядом інших наук, що часто викликає термінологічні непорозуміння та банальну підміну понять. Я Вам недаремно назвала прізвища людей, які заклали основи геополітики ;) І ці основи залишаються незмінними, як би нам не хотілося давати інші терміни. Нічого поганого нема в тому, що держава в ГП - саме суб"єкт. Суб"єкт в ГП - це той, хто діє з метою впливу на об"єкт, так, по простому кажучи. Просто можливості суб"єктів різні ;) От і все.
    А згаданих авторів почитайте, вони справді цікаві, дуже.
    А, ще Спайкмена забула додати.

Щодо політекономії - я активніше саме геоекономікою цікавилася, хоч класичну геополітику люблю більше.

П.С.
    Чи були б Ви ласкаві прокоментувати мій пост до Вас (відповідь про поїзди дружби і т.д.), зокрема, мене цікавить, де ж істинний стан речей стосовно ненависті - бо з Вашої відповіді випливає, що люди в Криму, які мені посміхалися, та студенти, з якими я вчилася, мене просто ненавиділи в глибині душі, але ретельно це приховували).

10. GR_

GR_ Дуже важлива персона

А есть страны-бензоколонки которые посчитали себя супер-державами,но которых ненавидят по всему миру. Хто там щас у Раши в друзьях? Науру и те отвернулись.

• Подобається Подобається x 3
  11. Ома

Ома Дуже важлива персона

Японія ніц природних ресурсів не має. Але, вона розвиває людський ресурс. Це те, чого москалям ніколи не зрозуміти, бо їхня імперія завжди мала екзистенційний розвиток і ніколи не розвивала людський ресурс. Люди там і досі сміття. Бабиєшчьонаражают".

І пиху можна тут не показувати. Тут дурників немає.

12. Karenich

Уважаемая Миссис!!. К сожалению также не имею возможности называть Вас по имени, поскольк к величайшему сожалению не имею такой возможности.
    Геополитику можно изучать по разным авторам мне более близок Хаусхофер( не отрицая и Вами процитированных авторов).
    Но общие понятия равны для всех .

Если не трудно, дайте ссылку на Ваш пост, поскольку скорее всего я его упустил и найти не могу. Отвечу обязательно.

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

14. Karenich

Вы думаете Крымчане в массе будут сильно против?
    Создается впечатление что в Крыме в последнее десятилетие Вы точно не были.

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я взагалі там не був.

16. Ома

Ома Дуже важлива персона

Коли це воно вякало?

---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:34 ----------

Да и Крым в состав роисси никогда не входил. Не говоря уже о Юго-Востоке.

Думаю. что оно тут долго не проживет. И до десяти постов не дотянет с такой глупостью и наглостью.

17. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Мар"яна мене звати :)
    І що в Гаусгофера було ключовим? Lebensraum, він же життєвий простір, тобто об"єкт, за який змагаються суб"єкти - тобто держави.

Зараз. Ось пост:
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=2695096&postcount=2645

• Подобається Подобається x 5
  18. Moskal Charivnik

Moskal Charivnik Комуняку на гілляку!

Воно теж там навряд чи було. "В Кримє" може "видати" хіба перекладач гугла й то при збої перекладу з "олбанської" на "молдаванську".

19. GR_

GR_ Дуже важлива персона

Не иначе.:)
    Ну я был по несколько раз в год. Теперь меня там не будет. И не только меня. А если и буду то на танке.

20. Ома

Ома Дуже важлива персона

+100500!
    Те, що він не з Криму, підозра в мене виникла давно. Він нічого про Крим не знає. А ось це "в Кримє" остаточно підтвердило підозри.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)