Крематорій у Львові

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Максим, 3 лют 2011.

1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Ой,ні:))Я буду сучасною,діловою бабцьою і по всіх похоронах шлятися не буду:))
    Та отож..якраз про це і подумала(додумалась)

• Подобається Подобається x 3
  2. Максим

Максим Well-Known Member

Там важливий саме обряд спалення, на відміну від нас, де спалення не має якогось ритуального чи обрядового значення а є просто альтернативою традиційному похованню. Причому в нас вся суть в повному спаленні тіла, що вирішує багато санатарно-гігієнічних питань, наприклад запобігає поширенню хвороб, забрудненню грунтових вод тощо.

В індусів же тіло не згорає повністю і ця кремація тільки створює ще більшу антисанітарію - обгоріле тіло викидають наприклад у священні води Гангу, де воно розкладається у воді та на березі. Це тіло обдзьобують птахи, обгризають бездомні пси і інші тварини. При цьому всьому за пару метрів від тіла у воді плещуться люди, оскільки вірять у цілющі її властивості.

• Подобається Подобається x 3
  3. gvorn

gvorn Well-Known Member

Що дивно, що це їм не дуже шкодить :)

Ну так зрозуміло - спалення тіла в крематорії розглядається, як ліквідація якоїсь непотрібної речі, яка забруднює навколишнє середовище. Фактично, сміття

• Подобається Подобається x 1
  4. vov66

vov66 Well-Known Member

Одяг, що зносився - спалюють... Тіло - це той же одяг для душі...

• Подобається Подобається x 2
  5. Максим

Максим Well-Known Member

Судячи за кількістю самих же спалюваних трупів і віку цих померлих, шкодить, та ще й як. Якщо серйозно, то в Індії широко представлені практично всі інфекційні хвороби.

А взагалі - Індія надзвичайно брудна, тому там важко сказати, чи більше шкодять трупи в річці, чи фекалії і сміття на вулицях, рої мух чи ще щось. Якщо комусь цікаво, можна подивитися ось тут. Знайдете там і трупи в річці, такщо подумайте спершу, чи хочете таке бачити.

6. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

шкодить - не шкодить , а їх популяція за мільярд перевалила.

про трупи , це трупи бідних. спалити труп дорога штука, і не кожна сімя соже дозволити собі повний сеанс. що не догорить - кидають у воду.

7. Максим

Максим Well-Known Member

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

кожен як хоче так робить.

католицька церква ніби не забороняє, але й не вітає, православна - категорично проти. Біблія каже порох - до пороху, тобто тіло має піти в землю.

Я - за традицію, а те, що не вистарчає місця... а що мене, мертвого(на той час) то обходить?:)

Ну а розвіювання по вітру я проти категорично, бо я не Маркс:)

9. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Та от в тому то й річ, що у Львові неможливо наразі зробити "як хочеш"...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

колись ми з колєгами розглядали бізнес - кремацію.

але мені воно якось... не до душі.
    Доречі, смороду від такої акції... няй го качка копне...
    а ще як кожен побажає розвіяти свій сморід в атмосферу... "то труба"

Ще Доречі, спалювання йде лєтрикою. Установка вартує коло 300 000 євро...

---------- Додано в 17:19 ---------- Попередній допис був написаний в 17:18 ----------

А у вас велике бажання спалитисі?

11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Не тіло, а порох :) Порохом від спалення можна посипати клумбу :)

• Подобається Подобається x 5
  12. Максим

Максим Well-Known Member

В нас крематорії переважно газові - їх вважають кращими.

Для того існує друга камера над основною, де додатковим пальником проводиться остаточне спалення газів, зокрема щоб утримувати викид CO і органіки на мінімальних рівнях.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

ух... невже до сих пір неправильно ховали?

читав одну книжку, що тіло зроблено з пороху.

14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Та ні, я маю на увазі, що прах від спалення - то той самий порох. Тож чи тіло ховати чи прах - виходить, що те саме.

15. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Cremation How to Find the Cost of Cremation in Your Areacost
    The cost of cremation can be much less than a traditional burial. Two of the main reasons for the reduction in cost are a fancy casket is not required nor is a burial plot necessary. The cost of cremation can vary widely depending on the services that are selected. A general guideline for cremation costs is from $800 to $2000. You can, of course, get fancy and run the price up.
    http://www.ehow.com/how_4887859_cost-of-cremation-area.html

трохи дорого.

але як пишуть в темі , у нас дійсно є свій газ.

16. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Прямо зараз - аж ніяк :) А от після смерті хай би спалили, абсолютно не хочеться в землю Мабуть, доведеться пожити подовше, доки ві Львові збудують крематорій. :)

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та... то... я б не хтів жити поряд з тою фабрикою....

18. gvorn

gvorn Well-Known Member

Десь вище говорили про оссуарій в Кутній Горі.

Ось як воно виглядає

Зовні

І з середини

Хоча до крематорію то відношення не має, швидше навпаки. Не знищення, а увіковічнення

• Подобається Подобається x 4
  19. Максим

Максим Well-Known Member

Просто в Україні звичайний похорон дешевший, ніж за кордоном. В наведеному ж Вами тексті нижче:

Так приблизно, тут кремація вийде і в два рази дешевше, ніж звичайний похорон. Власне це зараз напевно і є одна з причин її поширеності.

Крім того, не знаю як зараз, але колись в Україні не платилося річну оплату місця на цвинтарі - раз поховали і все. В Європі за цвинтарне місце потрібно платити. При похованні платиться за 10 років наперед, оскільки це час, необхідний для розкладу тіла і в цей період могилу не можна розкопувати, переносити і т.д. А з урною можна маніпулювати як завгодно, та і місце для неї дешевше.

20. Yevgeniy

Yevgeniy New Member

Скажіть, будь-ласка, чи можлива піч для крематорію на альтернативних видах палива? Для прикладу на деревині. Буду вдячний за відповідь!

а де твій аватар? :)