Кредити (всякі різні)

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем demetris, 31 бер 2008.

?

Якими кредитними продуктами користуєтеся (протягом року)?

1. Споживчі кредити (побутова техніка)

31 голосів
    24,8%
  2. Іпотека (житло)

26 голосів
    20,8%
  3. Автокредит

12 голосів
    9,6%
  4. Кредитна картка (не зарплатна). Використовую

39 голосів
    31,2%
  5. Кредитна картка. Є, але не користують.

17 голосів
    13,6%
  6. Кредити готівою

8 голосів
    6,4%
  7. Ломбард (ну "буцім-то" кредит)

0 голосів
    0,0%
  8. Не користуюсь жодним

46 голосів
    36,8%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Varvar

Varvar Well-Known Member

Я це все знаю, сам колись працював "кредитчиком" ...
    Справа не в тому правильно пораховано чи неправильно, а в тому, що у випадку непорозумінь не надають інформацію/пояснення у "традиційній" формі/спосіб як більшість нормальних і ненормальних банків.

• Подобається Подобається x 1
  2. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

Особисто я не є прихильником кредитів. Тим більше у нашій державі: де на першому місці є не допомога людині, а навпаки - чим по-більше з неї "здерти". Той, хто вже бере кредит, то повинен бути готовий до всього. Бо в нас сьогодні одне, а завтра - друге.

3. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Якщо Ви бувший кредитчик то нам взагалі просто з Вами спілкуватись, знаєте прекрасно - небуває неправильно нарахованих %%, рахує машина, так може бути збій, тоді той збій пошириться на цілу групу не може одному правильно порахувати іншому ні. Так що якщо є борг, значить щось не доплачено.

А наведіть приклад де кредит є спробою допомогти людині???? Кредит це завжди бізнес, як у нас так і по цілому світі. Пора до цього звикнути.

4. illia

illia Well-Known Member

Впринципі, кредит по своїй суті - це прекрасний фінансовий інструмент.
    Поповнення обігових коштів підприємства, наприклад. Що поганого? А от споживчий кредит - це нонсенс, імхо. Гроші повинні робити гроші, а не "проїдатись".
    А на рахунок дельтабанків і інших... то, звичайно, що нараховано все правильно. Я говорю про непорядність банку в даній ситуації. Звичайно, потрібно було прийти в банк, взяти письмове засвідчення відсутності заборгованості і т.д., але погодьтесь це низько нараховувати штрафи і пені за період коли позичальник був впевнений в тому, що нічого банку не винен... чи вимагати сплати за "ослуговування" кред. картки, якою людина фактично не користується. Причому штрафи встановлені в таких розмірах, що так виглядає, ніби саме ці штрафи і є основним джерелом прибутку таких "банків", а не відсотки...

5. Varvar

Varvar Well-Known Member

То коли є штатна ситуація і немає прострочень, а коли є прострочки, то, не враховуючи "основний борг"/ануїтетний платіж, треба доплачувати проценти і платити штраф. Прострочені проценти рахуються і що важливо обліковуються на балансі і т.д., а штрафи - хіба внутрішньобанківський облік, що очевидно підтверджує та надіслана боржникам "Компромісна пропозиція" (вище я писав), по суті відмова банку від штрафу на свою користь.
    Наскільки я собі уявляю, то більшість проблем там (в Дельта, Альфа і т.п.) виникало тоді коли виникала навіть незначна прострочка, яка тягнула досить високі штрафи, ну і розрив у часі між моментом повідомлення боржника про штраф і його сплатою.
    Моя думка така, що була б краще організована банком робота з клієнтами, більше прозорості/доступу до інформації і нормальний рівень штрафів, то прострочок було б менше. Хоча висока дохідність банку за тими кредитами напевно в значній мірі компенсує "проблемність" тих кредитів. Але то не є доброю "стратегією" розвитку банку.

6. bora

bora Well-Known Member

Я вже писала, що на жаль, не все так гарно. Всі документи про сплату на руках - штраф додумались виписати за те, що немає додаткової угоди оформлено. А сам банк про це і не повідомив клієнта.

7. mota_boy

То така ніша на ринку, ви платите відсотки за себе та за ще кількох хто не платить, нема на то ради. Це найбільш ризикові кредити. Тому така плата висока.

Якщо в угоді написано що клієнт зобов'язаний з'явитись в банк для укладення додугоди то хто клієнту доктор??? Чому не прибув до банку., Якщо пише що банк повинен повідомити а він не повідомив то пошліть банк подалі.

Останнє редагування: 17 гру 2008
  8. Varvar

Varvar Well-Known Member

і тут штраф - той показник, який по суті не відображається у банківській звітності "історично", а лише у день сплати; така "слизька" ділянка.

9. mota_boy

То як в якому банку, в Приватбанку під кожного клієнта окремі рах відкривались і позабалансові також, там всю історію видно було

10. bora

bora Well-Known Member

Спеціально для ВАС повторю - такого в угоді НЕ було передбачено. Додаткова угода - фантазія банку про яку навіть не знали його агенти які закривали розрахунок по кредиту для якого клієнт ТАК приїздив до певного офісу.. Коли агенту свому передзвонювали, що отримали штраф - в тій філії навіть не зрозуміли, що за штраф! Бо самі не знали, що мала бути та угода. А потім сказали, що це тому, що агент хворіла коли говорили про додаткові угоди. Це - дурні махінації. Беруть тим, що залякують людей у сільській місцевості, вважаючи чомусь їх малограмотними. А так як ті не піддаються просто щодня дзвонять та тероризують. Подавати до суду там ніхто не буде - самі знаєте скільки працюють в селі, їздити по судах не будуть. Тим деякі структурки і користають - змушують менеджерів щодня погрожувати. Я теж не можу кинути роботу, щоб розібратись з цим горе-агро-ХКбанком в іншій області. Але це надзвичайна підлість.

І на майбутнє, якщо відповідаєте комусь при чім в категоричній формі, зобов"яжіть себе прочитати про ЩО йдеться.

Саме так. Посилають, а їхнім старим батькам знов і знов дзвонять та погрожують.

Останнє редагування: 17 гру 2008
    • Подобається Подобається x 2
  11. mota_boy

Йой які ми злі :) Ви мені карму останній раз місяць назад знімали, якась тенденція прослідковується :)))

Ну як діти маленькі. Хтось не дає участковому заяву написати???? Вкажіть ПІБ того хто погрожує, нехай розбирається. Якщо впевнені в своїй правоті, чому так переживаєте. Телефонні розмови нікого нідочого не зобов'язують.

12. bora

bora Well-Known Member

Та певно) Ваш тон просто часом провокує на певні відповіді.
    Карму як таку я ніби жодній людині не попсула.:) А карма на форумі власне і є для того, щоб звернути Вашу вагу на те, що хтось з Вами не згідний.

Так ніхто не каже, що зобов"язують. Але старших людей лякають.
    Про участкового - дякую. Пораджу ще так, хоч не впевнена, що такого змісту заяву він прийме.

13. mota_boy

А він не може не прийняти заяву, він зобов'язаний прийняти і в 10 днів дати відповідь (продовжити її розгляд або вмотивовано відмовити від розгляду), якщо не прийме просто так то полякати його скаргою в прокуратуру, прокуратура має взаємну симпатію до міліції

14. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

законопроект №3517

http://korrespondent.net/business/economics/687804

15. mota_boy

Ідея хороша, сам би тільки радів з того (бо кредит маю в доларах), але як і більшість рішень та ідей нашого уряду суто популістська. Нажаль...

16. bora

bora Well-Known Member

Дожилися
    Банкіри порадили 24-річній матері жебракувати в автобусах, показуючи довідку про смерть дитини

17. Varvar

Varvar Well-Known Member

Короче почався проце "демонізації" банків/банкірів, стали ворогами народу. Тільки забувають одне, що банк працює з чужими грошима і неповернений кредит одної доброї людини ставить під загрозу повернення депозиту такій же добрій людині.
    А в згаданій ситуації, якщо тій жінці дійсно так сказав хтось, то він просто як мінімум аморальний, а банкір він чи інженер, фермер, тракторист немає значення.

• Подобається Подобається x 3
  18. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

зараз якраз по стб йде передача про кредити

19. Megan

Megan Well-Known Member

І що нового розказали про кредити?:cry:

20. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

В принципі нічого, розповідали історії різних людей, з серії "ой, захтів я кілограм сиру задурно, а мене взяли й намахали" :)
    Про колекторів і про підвищення ставок, яке в принципі ніким не регулються.
    І все.

а де твій аватар? :)