Кредити (всякі різні)

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем demetris, 31 бер 2008.

?

Якими кредитними продуктами користуєтеся (протягом року)?

1. Споживчі кредити (побутова техніка)

31 голосів
    24,8%
  2. Іпотека (житло)

26 голосів
    20,8%
  3. Автокредит

12 голосів
    9,6%
  4. Кредитна картка (не зарплатна). Використовую

39 голосів
    31,2%
  5. Кредитна картка. Є, але не користують.

17 голосів
    13,6%
  6. Кредити готівою

8 голосів
    6,4%
  7. Ломбард (ну "буцім-то" кредит)

0 голосів
    0,0%
  8. Не користуюсь жодним

46 голосів
    36,8%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

) Навряд, не може ОДНА ЄДИНА валюта так стрибати , та й с такою дельтою купівля-продаж.

Дякуємо НБУ , Порошенко зокрема. "Гривня стабільна"(с)

Якщо згадати стрибки з Євро , і ще раніше теж з доларом ...то логічно зараз не скуповувати , а ПРОДАВАТИ долар. Як пишуть на фін.сайтах , на вихідні вже стабілізується все.

2. sselev

sselev Well-Known Member

3. illia

illia Well-Known Member

У книзі "Путь к финансовой независимости: Первый миллион за семь лет." (Бодо Шефер) приведений схожий приклад. Дійсно дуже толкова ідея.
    Свобода - це самодисципліна. І якщо бути відвертим, не кожен здатен жити в умовах фінансової незалежності. Коли преважна більшість споживачів не читає Договора, то про що далі мова?
    Я теж хотів би порекомендувати Вам утриматись від споживчих кредитів.

• Подобається Подобається x 1
  4. bora

bora Well-Known Member

Банки вибивають неіснуючі штрафи

Маю родичів з сільської місцевості, які ні з ким не порадившись взяли кредит на незначну суму у ХК-банку - Home Credit Bank (колишній ЗАО "Агробанк").
    Кілька місяців тому вони його закрили - всі чеки мають на руках.
    І ось два тижні тому їм надійшла квитанція про штраф. Поїхали в те районне відділення де надали кредит з'ясувати, що відбувається. Там дізнались, що деякі односельчани зі страху вже штраф оплатили навіть! А ті хто оформляв кредит повідомили, що головний офіс вимагає від них додаткову угоду про закриття кредиту, про що їх раніше не повідомляли і тому вислав штраф (але в основному договорі про те не йдеться). Отже в районному відділенні підписали заднім числом додаткову угоду. АЛЕ. Головний офіс її не визнає, бо вона бачте заднім числом оформлена! І родичів буквально тероризують за ШТРАФ (250 грн)! Щодня з центрального офісу в Дніпропетровську дзвонять на мобільний і домашній - до стареньких людей. Наводять паніку. Погрожують. Знаєте, це вже чистої води шахрайство.
    Шкода, що це Вінниця, інакше сама б поїхала і подала на них до суду. Вони користають з того, що люди живуть в селі - сіпають їх постійно до того районного центру (за 30 км без нормального транспортного сполучення). Якщо журналістам буде цікаво - знайду як переправити документи.

Тільки не починайте - не треба було зв"язуватись, однозначно - не треба було. Просто ми тут про це не знали - простіше нам ті гроші було переслати.

Останнє редагування: 15 гру 2008
    • Подобається Подобається x 6
  5. Varvar

Varvar Well-Known Member

Свіжа історія (у знайомих):
    Кредит в Дельта банку, як завжди щось там йому не доплатили, через різні непорозуміння рік часу висить недоплата приблизно 130 гривень, за рік нарахували штрафу більше 1000 грн.
    І тут приходить офіційний лист з банку "Компромісна пропозиція": сплатити лише 130 грн. і зразу отримати довідку про повний розрахунок з банком.
    Отаке воно буває ....
    Але подумати тільки штраф за рік у 10 разів більше суми боргу (себто 1000% річних о_О), коли у "нормальних" договорах подвійна облікова ставка НБУ (зараз 2*12=24% річних).

• Подобається Подобається x 3
  6. Персі

Персі La mafia è immortale!

Кредитки маємо, але користуємось ними нечасто.
    Якщо обирати між орендою та іпотекою, то звісно краще іпотека. Принаймні (нехай і з відсотками) у власне житло вкладаєш. Ми теж після одруження деякий час орендували житло (ну справді, немає у батьків особняків, а тулитись в квартирі - не те, та й взагалі я не прихильниця спільного з батьками проживання.) З першою квартирою нам пощастило, гарна була господиня (пані Світлано, ми й досі згадуємо вас добрим словом:) і ціну не піднімала. Але потім їй знадобились гроші, квартиру вона продала, то ж ми винайняли іншу. Там вже була зовсім інша історія. І постійно оплату піднімала і ходила прискіпувалась до всього - щоб не дай боже не дмухнути на щось лишній раз. Жах, одним словом.
    Коли стояло питання щодо власного життя, спочатку хотіли оформити молодіжний кредит, хоч він і вигідний, але нам зразу сказали, що треба пару тисяч долярів на хабаря дати. Ми подумали і за ті пару тисяч долярів, які мали піти в кишеню чиновникам, купили ділянку під забудову. Як згадаю, за яку смішну ціну, то щоразу Богу дякую. :) Зараз таке не знайдеш. Будувались за фінансової допомоги батьків, але наразі вже кілька років живемо у власному будинку. І не жалкуємо, що таки не оформили той молодіжний кредит. Все, що стається - все на краще. :) А в кредит брали авто, але не в банку, а в кредитній спілці фірми, де чоловік працює. То легше, бо ніхто не свариться, якщо раптом вчасно не сплатиш. Відсотки, звісно, нараховують, трохи нижче, ніж в банку, але незначно.

7. Vetta

Vetta Well-Known Member

Хай Бог милує від тих кредитів.....жах. Але реальний і більш менш справедливий то в кредитній спілці "Львівська" правда і умови шоб взяти... потрібні всі документи.

8. illia

illia Well-Known Member

яка реальна ставка?

9. illia

illia Well-Known Member

читав їхній кредитний договір... підлість рідкісна.
    В договорі обумовлені такі речі як розголошення банківської таємниці третім особам і т.д.
    ЧИТАЙТЕ ЩО ПІДПИСУЄТЕ!!!
    якщо не можете розібратись в умовах (а це дійсно деколи буває непросто), найміть юриста. хай надасть консультацію. не знаю скільки це коштує, хай юристи відпишуться, але оплачувати такі штрафи - явно дорожче.

10. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

А що Ви хотіли від беззаставного кредиту??? Це ж шалений ризик, от і плата висока за той ризик.

Хто не давав заплатити вчасно??? Про штраф... як правило посилаються на облікову ставку НБУ, але ж ніхто до цього не зобов'язує, вони собі іншу схему нарахування придумали. Хто не давав платити вчасно? Я розумію що "Ой забули, ой я думав потім все зразу віддам і т.д. і т.п." Чому вважаєте банк винним?

11. illia

illia Well-Known Member

Без питань... за халяву треба платити
    А тепер ситуація: людина закриває кредит (вона так думає!), дзвоне на гарячу лінію (єдиний номер, який фігурує), задає конкретне питання:
    - я погасив кредит?
    - так
    - я вам більше нічого не винен?
    - ні...
    після цього за деякий час... ситація описана вище.
    Мені, здається, людина сповна заплатила за ризик бланкового кредиту, сплативши НЕМАЛІ відсотки. чи ні?

12. Vetta

Vetta Well-Known Member

яка реальна ставка?

Реальна переплата з 1000 грн 220 грн. Яка зараз там ставка точно не знаю.Переваги їхні в тому шо плата іде за кожен день користування кредитом, тобто якшо ви взяли кредит 25 жовтня , то перша сплата має бути наприклад 25 листопада... але якщо ви сплатили 20 листопада то ваші % менші ніж ви бі сплатили 25го числа... але якщо ви заплатили їх 27го то на пару гривень більші.... та то не є штраф бо ж нарахування йдуть за кожний день користування....(але не більше ніж 220 грн з 1000 грн річних) Хіба ви там тиждень чи десять днів прострочили то вже можуть покарати але то далеко не так як наприклад в Альфа-банку 20 уо за кожен день просточки.....
    Ну і що ще цікаво, наприклад ви взяли кредит на 20 тис.... і вже через місяць його сплатили.... то просто як і всі платете свій % , але ні яких штрафів за дострокове погашення ... як то беруть банки.

13. Varvar

Varvar Well-Known Member

я читаю, то
    там, наскільки мені відомо була приблизно така ситуація
    і у тих знайомих був дзвінок з банку коли штраф становив десь біля 400-500 грн.
    я такого не писав .... єдине, що можу сказати, що багатого чого в тому банку не прозоро, багато скарг позичальників про проблеми схожі на вищеописану ситуацію.

І ще може хтось детальніше знає на рахунок обмеження штрафів подвійною обліковою, вроді десь таке було. Принаймі мало би бути - інакше ті штрафи стали б інструментом багатьох махінацій, особливо коли б йшлося про відносини між юрособами.

14. illia

illia Well-Known Member

та це я не конкретно Вам. це загалом.

15. Deus igrok

Маразм ... от я дивуюся з нашого народу. Скільки він терпіти буде, -це раз. І звідки у людей гроші креди платити.

16. Deus igrok

http://www.dt.ua/1000/1550/64985/

17. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

В мене співробітниця також взяла кредит на свою голову. Хотіла внуку на Миколая подарунок зробити. Взяла комп'ютер самий новіший, зі всіма "прибамбасами" під 18%. Тішилася, як мала дитина... Тепер приходить їй лист, що відсотки виросли. Вже має сплачувати 38%! Або в термін два тижні сплатити повну вартість+відсотки.Вона шокована, тепер ходить і позичає гроші....

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

у мене така думка, що все це керовано.
    Зверніть увагу, у позаминулу пятницю зранку вийшов наказ НБУ про дозвіл на видачу депозитів, а ввечері, інший наказ - про відміну видачі. Тобто все робилося під диригентську палочку.

НЕМА довіри банкам. Я не довіряю тримати будь-які гроші в банку! Гроші з банків слід витягувати любими шляхами - тиском, судом, робити їм антирекламу через ЗМІ.
    Банки не віддають депозити, бо вони бавляться у "курси валют" і їм нема часу віддавати ресурси вкладникам, а тим часом гривня обезцінюється щодня і наші депозити просто тануть, як сніг у квітні.

19. Varvar

Varvar Well-Known Member

для справедливості треба зазначити, що інформація в таблиці взята "на дату", що означає що далеко не всі кредити рефінансування вказані в ній надавались НБУ в період кризи

20. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Платити вона має згідно договору! Якщо в договорі нема умов про "гумовість" відсоткової ставки то вона і має платити тих 18 відсотків.
    Перед тим як щось підписувати треба дуже уважно читати. Як це взяла на одних умовах, зараз - інші. А якщо завтра подзвонять і скажуть шо ставки виросли до 50-60-80 відсотків? Далі позичатиме і збиратиме гроші? МАРАЗМ!!!

а де твій аватар? :)