Кредит-вимушена реальність?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Forpost, 5 кві 2007.

1. Дімон

Дімон Well-Known Member

Відповідь: Кредит-вимушена реальність?

Та у багато чому, тому що як змінити % по кредита, то прийдеться зінити і по дерпозитах:))) а жиріють не лише банкіри а й всі пристойні бізнесмени, ЗП мала то згідний у самого не вистарчає:))) а от прибутки банку заключаються не лише в кредитах!!!! Кредити то лише маленька гілочка від того на чому заробляють банки!!! А помилка якраз і заключається у тому що "Непрофесійно" :))) візьміть інші бізнеса, хіба власники великих будівельних компаній не жиріють, а власники ігрового бізнесу, власники великих заводів??? Жиріють ті хто встиг в свій час хапнути більше ніж інші!!!! і це стосується не лише банкірів. А ЗП платиться середньостатистична по регіону на всіх підприємствах!!!

2. Thror

Thror Well-Known Member

Де модератори? Тема з обговорення актуальної кредитної теми перетворилася на істерики лузерів з приводу важкого життя та всесвітньої несправедливості. Розділіть теми чи що.

Стосовно кредитних ставок. Знайомий взяв у Укрексімбанку (здається) кредит у швейцарських франках. Під 7 відсотків. Трохи губить на обміні валюти, але порахував що за 10 років зекономить 30000 євро...

Кредити мають бути. Це можливість жити як хочется вже зараз, а не чекати збираючи у шкарпетку гроші. І за цю можливість звичайно приходиться платити. Наголошую - абсолютно добровільно.

Це нагадує ситуацію з компьютерним залізом. Варто почекати півроку і будь-яку новинку вже можна взяти за пів ціни. Але весь той час будешь сидіти без неї, і на через півроку буде залязяччяя щ краще. То чи варто чекати?

• Подобається Подобається x 3
  3. Forpost

Forpost Стоїк

Прошу глянути на головну сторінку...

4. Ума

Ума Well-Known Member

Деякі дописи перенесені на сусідню гілку про трудові відносини і оплату праці. Дана дискусія могла втратити певні думки, які стосувалися цієї теми, але були написані в одному пості з оффтопом про трудові відносини. Соррі.

5. Desperado

Desperado Well-Known Member

чоловіче ви помиляєтесь. я захищав диплом по діяльності банків. якраз це і є основний прибуток банку

• Подобається Подобається x 1
  6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Дивна дискусія. Кредити дають під такі відсотки, під які їх беруть. Не будуть брати - будуть відсотки зменшуватись. Ринок, аднака!

7. Forpost

Forpost Стоїк

Задумувався...Церква то дуже гарно використала і асимілювалася з державою .Для чого ? Для збагачення і визискування своїх прихожан.Чого варта тільки практика продажі індульгенцій,прекрасний маркетинговий хід ...пять балів

8. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Интересно бы узнать..чо он там программировал..в 1968 году...тогда то не в каждом ВУЗе Америки то...имели поянятия...об ЭВМах...

• Подобається Подобається x 1
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Проходив теоритичний курс роботи в середовищі віндовз, вивчав ексель, ворд, Петю Нортона.:sad:

• Подобається Подобається x 2
  10. Дімон

Дімон Well-Known Member

Ніхто і не каже що це не прибуток , але далеко не єдиний , диплом це теорія , а я в банку працюю на практиці, повір те ще є купа видів діяльності з якої банк отримує чималі прибутки, Так Кредит Основне Джерело прибутку я не сперечаюся але то лише 30-35% від всієї діяльності. так що не кредитами єдиними..... :)

11. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

То тим паче мають бути відсотки по кредитах менші! А то тут хтось говорив, що банки з прибутків по кредитах діляться з депозитниками і собі ше мають шось лишити. То хай собі лишають з інших видів діяльності, а відсотки по кредитах най дорівнюють відсоткам по депозитах. І буде справедливість!

12. Ума

Ума Well-Known Member

Не варто думати, що банки ЗАВЖДИ в прибутках з кредитних операцій. Знаю одного директора, який умудряється вже третій кредит по фірмі не віддавати і суми там не малі (кожен понад 100тис. дол.) і застава ніби була, а як прийшлося, то дядько голий-босий і відповідальності з нього нуль...

13. Оля

Оля Старожилка форуму

Ігоре, ну чому Ви не хочете зрозуміти, що відсотки будуть нижчими тоді, коли буде більше банків і пропозицій буде більше?! :confused:

Ви хоч знаєте, звідки в банків гроші? :confused:

Я ложу свої гроші в банк під 4,5 відсотків. Банк ці гроші перепозичає під 6,5-7 %. Тобто крутиться на 2-2,5 відсотках. То у нас. Це його найбільший заробіток. А інші види діяльності такий малий заробіток приносить, що ні один банк не виживе.

14. ihorweb

О! Все впирається в неправильне законодавство, його виконання, в неправильну організацію діяльності господарюючих суб'єктів. В п'ятницю по ICTV точно таке казали, шо взяв хтось мільйонами кредити в 9-ьох банків, а ті банки себе захистити не можуть, не можуть в нього забрати кредит. Але ж ті банки шо зроблять? Відіграються на інших смертних: завищеними відсотками, необгрунтованими комісійними і таке інше. Система неправильна!

15. Ума

Ума Well-Known Member

Як на мене все впирається в некваліфіковані кадри, які не вміють захистити свій банк. Вони не читали, що підписували? Вони не перевіряли заставу і т.п.? От де питання градації ЗП!!!

А відсотки у нас такі на кредити, поки депозити високі. А так як я не користуюся приватними кредитами, то мені добре, бо депозити файні відсотки мають :)

16. ihorweb

Їх і зараз немало (в Україні). Але толку ніякого... Тобто відсотки не такі малі, як в США. В нас все крутиться не на 2%, а на 20-30%. Я проти цього і виступаю. Як один банк, то він великі відсотки дере, а як буде їх багато, то будуть і відсотки менші. А я кажу: шо повинен бути контроль і за одним банком. А не він один дорвався і дере по страшній силі.

17. ihorweb

Ніде нема контролю :) і в кадрах теж :)

Депозити високі? Інфляція 11%, депозит 14% - так приблизно як в Мамериці і виходить...

18. Ума

Ума Well-Known Member

так краще нехай на відсотках перечекати інфляцію, ніж дома в панчосі? :D

А відсотки встановлює нацбанк україни

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та не все, не все. Банк Україна, наприклад.

20. Ума

Ума Well-Known Member

На сьогодні нормальні банки при збанкрутуванні теж виплачують з резерву банківського депозити до певної суми. Не треба вклади робити більші, ніж та сума.

а де твій аватар? :)