Кредит. Ваше ставлення.

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Radzik, 27 бер 2011.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

То що, починаємо кожен будувати? :)

• Подобається Подобається x 1
  2. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

і заодно дамо купі людей заробити особливо тим пацанам з паяльниками яких найме банк(якшо заборгуєте):)))

• Подобається Подобається x 3
  3. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я писала про польські кредити. ЗУ на територію Польщі, на щастя, не розповсюджується, тут своїх "вумних законів" хватає :)))
    Я не рівняю. Про які кредити знаю, про такі і пишу.
    Якщо можете порівняти по ситуації в Україні з моїми підрахунками, то буде цікаво :) Я не знаю скільки коштують квартири у Львові та місячні внески за кредит.
    Тому угоди з банками треба підписувати дуже уважно.
    В крайньому випадку можна звернутись до схеми "кредит на кредит": банки охоче дають такі кредити з вигіднішими умовами (з того що я чула в Польщі).

• Подобається Подобається x 2
  4. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

в Укрсиббанку була така штука зара не знаю

5. Radzik

Radzik Особистий консультант

Укрсиббанк вже одного разу "блєснув", змінивши номера всіх договорів. В результаті чого всі, хто брав іпотеку в цьому банку, лишилися права податкового кредиту.

6. Radzik

Реально тут на даний момент немає що порівнювати. Ви знаєте, який відсоток по кредиту у Вашої знайомої? Переконаний, що не більше 4-6% річних. ЗА даними Простобанк Консалтинг в Україні в березні середня ставка на такі кредити - 18,91%.о_О. А це означає, що при кредиті на 20 років позичальник виплачує подвійну вартість квартири :)
    Тому якщо не хочеться віддавати банку 2/3 сплачених сум безплатно, краще почекати "нормальних ставок".

7. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

А нормальні знаєте коли будуть? Правильно,коли рак засвистить.Коли є шанс добре заробити гріх ним не скористатись...нє?

8. Radzik

Що ви маєте на увазі?

9. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Гріх для банків на тих хто купує квартири в кредит, особливо співчуваю тим хто це робить за зарплату.Але шо зробиш-укрїнська реальність-жити ж десь треба.

10. - Схема не "в принципе" рабочая, а на практике :) Снятие наличных производится с дебетовой карты в собственных банкоматах банка-эмитента и проценты не платятся. Разница между тем, чем похвасталась "банкирша" лисичка и реальной жизнью обычных людей - в размерах ставок :)

• Подобається Подобається x 2
  11. Radzik

Мова йде про кредитку:
    По дебетній зрозуміло, що:

12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Не знаю чи відсоток великий чи це просто перші 8 років він не сплачується, а від того потім великий, але є так, що з 9-го року треба платити той міс. внесок 800 злотих + 600 злотих відсотку.

13. Максим

Максим Well-Known Member

Найбільші суми і так платяться безготівково, тобто їх можна платити і кредиткою. Ту незначну суму готівки, яку використовуєте за місяць, можна вибрати з дебетної карти.

Мені підходить така перевага кредитної карти, що всі трансакції з кредиткою є на окремому звіті (на відміну від дебетної карти, трансакції якої є на загальному звіті з цілого рахунку). Оскільки кредитка має безвідсотковий період, при погашенні боргу за попередній місяць жодних процентів не платиться. Окрім того, кредитна карта дає переваги при рекламації платежів на відміну від дебетної карти.

14. - речь идёт о сочетании двух карт
    Иначе в чём "схема"? :)

У "схемы" есть возможность развития: завести дополнительную "Cash back" кредитную карту, её обслуживание будет либо бесплатным, либо со скидкой, а процент (как правило, 1) от всего потраченного либо возвращается на счёт, либо перечисляется в бонусную программу партнёра (торгового центра, телефонного оператора, авиакомпании и т.д.). Не знаю уж, какой чудак даст на неё grace period в 80 дней, но на такой расчитывать и не приходится, стандартные 20 дней от выписки (т.е. 20 - 50 дней с момента потраты) и так хватает....

15. ParubokRapid

ParubokRapid Active Member

Залежить від ситуації. Якщо кредит береш на будинок під Києвом або на квартиру в центрі міста, і при цьому отримуєш середню зарплату, то це реально обуза, а не поміч. Якщо береш кілька тисяч кредиту на нову пральну машину, то це поміч. Двічі брав кредити на пральну машину і холодильник. Брав в Альфа-банку.

16. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

17. ParubokRapid

Відео кумедне)) А щодо 55 днів безпроцентного періоду. То і Альфа банк теж може цим похизуватись)
    знаю, бо користуюсь послугами цього банку.

18. Radzik

1. 55 днів - це максимальний термін. Він може бути і меншим в залежності від того, коли знімаєте (сістєма - "ніпель").
    2. Не забуваймо, що комісія за зняття кредитних грошей - 4%.

---------- Додано в 09:34 ---------- Попередній допис був написаний в 08:13 ----------

Ага, одну для себе і одну для банку :good: Чи може ви брали "безпроцентний кредит"? ;)

19. Locke

Locke невиправний реаліст

На мою думку, якщо людина бере кредит на такі речі, як холодильник, порохотяг чи телевізор, то це вже свідчить про її фінансові проблеми і те, що для неї буде напрягом його віддавати, та ще й в набагато більшому розмірі, ніж брав. Тому, що коли людина не має в загашнику, на рахунку чи ще десь 2-3 тис. гривень - то це вже про щось свідчить. Інша справа, коли беруть кредит на житло, бо не збирати ж на квартиру 20-30 років не маючи при тому де жити. Але беручи кредит потрібно мати впевненість, що зможеш його повернути. А такої впевненості в наш час не має практично ніхто. Сьогодні маєш роботу чи бізнес, а завтра можеш того і не мати. Такі наші реалії.

• Подобається Подобається x 5
  20. ParubokRapid

Розкажу вам навіть одну цікаву історію. Одна моя подруга якось у Києві випадково потрапила на виставку тур.агенств, яка тривала всього лиш два дні. На цій виставці продавались дуже вигідні путівки до Єгипту, Туреччини і т.д., вартість деяких путівок складала близько 350 доларів просто з шикарними умовами - ультра.ол.інклюзів. Дійсна вартість таких путівок була десь близько 700-800 доларів. Подруга загорілась придбати путівку на двох та поїхати, але грошей не було. Взяли кредит, відпочили і досі згадують як кращий відпочинок у житті. Кредит виплатили за 2 місяці і не сказати,що щось суттєве перплатили.

Тому якщо вдало оцінювати свої фінансові можливості, то кредит - дуже гарна річ.

а де твій аватар? :)