Кредит. Ваше ставлення.

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Radzik, 27 бер 2011.

1. Radzik

Radzik Особистий консультант

Там банки працюють абсоллююютно за іншою системою :) І люди там інші, і держава, і відношення, і, і, і...
    Дивно, як це взагалі може працювати? Але як показує практика - працює... І не є ні демократією, ні комунізмом. :)

---------- Додано в 00:45 ---------- Попередній допис був написаний в 00:37 ----------

Давайте порахуємо ще раз. :)
    Середній відсоток оренди - 5% річних.
    Середній депозит в гривні - 15% річних.
    Середній відсоток від інвестування в ПІФ - 30% річних.
    Середній дохід від відкладання в шкарпетку - мінус 15% річних !!!
    Мінімальна ставка по іпотеці - 13-15% в рік.

Візьмемо найпростіший варіант: депозит в хорошому банку з іноземним капіталом:
    15 - 5 + 13 = 23%
    Тобто заробіток - 23%
    Дані, звичайно, наближені.
    Економічна вигода однозначна... Правда залежить від того, якими інструментами користуємося... Якщо є бажання відкладати під матрац, краще вже кредит вз"яти...
    Єдиний мінус: живемо-то в чужій квартирі :cry:

• Подобається Подобається x 1
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ні дивно, як в нас це працює???

Ви десь бачили кредит 20 % ???
    :suicide:

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

я то і мав наувазі.
    Вічне питання: набрати грошей і удачно розмістити.

4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Брати квартиру в кредит вигідно тоді, коли місячний внесок не сильно відрізняється від місячної оренди аналогічної квартири. Якщо значно перевищує кошти за оренду, то це ризиковано, якщо не мати дууууже стабільної зарплати і заощаджень на випадок втрати роботи на деякий час хоча б..
    Можна 20-30 років жити на квартирі і платити за оренду квартири, яка ніколи не буде твоєю, а можна спробувати викупити свою квартиру. Навіть якщо не вдасться виплатити кредит і квартиру заберуть, все одно жити в своєму то зовсім інше, ніж в чужому.

• Подобається Подобається x 5
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

що то таке?

---------- Додано в 23:58 ---------- Попередній допис був написаний в 23:56 ----------

в баксах? не вірю!

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

В Євро :)))

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

В золоті!.............

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Там 17 відсотків буде...:)

9. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Вичитав їднім банку: строковий депозит на 12 міс-гривня-16%;євро-7%;доляр-9%.Вказані максимальні ставки,є іменші.Нерухома рухомість(вторинний ринок)-аванс від 40%, до 15 років,ставка від 23%/UAH/ річних.Умови-страхування життя,працездатності,майна.де тут вигода?а нігде-її тут просто не може бути,а є реальність-вам вже тре десь жити.

Останнє редагування: 28 бер 2011
  10. Radzik

Нууу, рівень кредитної ставки найбільшою мірою залежить від рівня інфляції і рівня депозитів. Якщо інфляція на рівні 12%, то якою повинна бути ставка по кредитах, щоб банк успішно працював? ;)

Оце вірно.

Навіть не думайте про такий варіант. Заберуть квартиру, втратите всі гроші, які за неї заплатили плюс залишитеся ще но шию в боргах.
    Отака прибутковість від здавання квартири в оренду :) В середньому 5-6%.
    Думаю, тут рахувати немає потреби. :)
    Грамотно зберігати гроші в різних валютах, щоб мінімізувати валютні ризики. А про валюти я вже писав, що при стабільному курсі інфляція приблизно одинакова для різних валют.

Не факт.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

на початку 90-х за грам золота давали 9 баксів. За 20 років золото кіко коштує? А саме такі терміни при купівлі житла є реальні.

---------- Додано в 08:50 ---------- Попередній допис був написаний в 08:46 ----------

тут ризик втратити все - малий, але зростає ризик втратити частину коштів, бо чим більше валют, тим більша ймовірність часткових втрат.

• Подобається Подобається x 1
  12. Radzik

Щоб довго не писати, даю цитату з одної статті:
    Крым того, зараз явно надуєваться "золотий пузир". І рано чи пізно він лопне, будьте в тому певні. І тоді з ринку вийдуть головні спекулянти і золото полетить і полетить...
    Тому, наприклад, я, нізащо б не вкладав гроші зараз в золото!

---------- Додано в 10:14 ---------- Попередній допис був написаний в 10:12 ----------

Звичайно, зменшення ризику автоматично тягне за собою зменшення дохідності...
    тут вже інше питання, ві б хотіли мати 20% і спокійно спати, чи мати 25% і постійно переживати впаде-не впаде?
    Я б надав перевагу першому :)

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Неправда.
    По перше, всі гроші втрачу, якщо буду платити ці 20-30 років власнику орендованої квартири, яка ніколи не буде моєю точно.
    По друге, коли береться кредит, то є страховка від платонеспроможності. І якщо, наприклад, половину кредиту не вдається сплатити, то банк забирає ту квартиру, продає і покриває витрати (або самому можна то зробити, залежно від ситуації і угоди). Так мені колись хтось пояснював. Може я не так зрозуміла.

Он зараз мої знайомі взяли будиночок в кредит. Платять 800 злотих/міс за кредит, тоді як оренда квартири з майже аналогічною площею (ще й без підвалу, даху, гаража і території) виходить 1400 злотих/міс. Ну в будиночку ще КП є, тож виходить на то саме. Це перші 8 років, поки нема процентів (тут є така соц. програма, за якою молоді пари не платять проценти протягом перших 8 років). За ті 8 років дві особи спокійно можуть відкласти гроші на половину повної вартості решти кредиту. Якщо мають дуже добру зарплату, то можуть і весь кредит за 10 років виплатити.
    А якби не робили цього, то протягом тих 8-10 років витратили б 1/3 вартості кредиту на вітер (оренду квартири).
    Ну як це може бути невигідно?

• Подобається Подобається x 2
  14. redfox

redfox Well-Known Member

я как работник банка целиком и полностью ЗА кредиты!
    сама живу по такой схеме - 2 карты одна с 12 годовыми депозит, а во второй 15 процентов годовых крединые средства, но льготный период 80 дней, то есть я деньги з/п кладу в депозит, а трачу беспроцентно с кредитной карты - в конце месяца перекидываю с депозита на долг.
    так на этом еще и зарабатываю и бонусы и всякие другие приятности так как еще и оборот по карте больш8ой!
    и еще - личное наблюдение у 80% моих коллег есть кредиты в том числе и ипотека и авто и другие. вот потреб - это хорошо тода, огда берешь а срок до полугода

• Подобається Подобається x 4
  15. - а не работникам банка в Вашем банке тоже дают ставки по пополняемым депозитам с возможностью частичного снятия 12 (кстати, какая ставка по вновь открываемым сейчас?) при ставке по кредитной карте 15 (обычно 18+) и льготный период 80 дней, а не 50-55? :))) Ежели вдруг да, то шепните в приват название и адресок отделения...

16. Radzik

Не бавте себе ілюзіями.
    Краще почитайте ЗУ "Про виконавче провадження" від 4 листопада 2010 року. Набув чинності 9 березня 2011 року (зовсім недавно)... Там багато веселого щодо боржників...
    Не рівняйте Польщу до України. :)

---------- Додано в 18:58 ---------- Попередній допис був написаний в 18:51 ----------

Схема, в принципі, робоча. А зняття? В торгівельній мережі може бути без відсотків, але за зняття в банкоматі % повинні бути.
    "Не обольщайтесь". В частини з них закінчиться в кращому випадку борговою ямою, в гіршому - сімейним банкрутством. І ця частина, повірте, буде не мала. (Згадаємо ситуацію із банкрутствами у США).

---------- Додано в 18:59 ---------- Попередній допис був написаний в 18:58 ----------

Цікаво, думав, в Росії ставки значно нижчі. Можна ссилочку на банк? (раді інтересу)

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Чому не рівняти?

тема загальна...

• Подобається Подобається x 2
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

1. ми говоримо не про рік, а про довготривалі відкладення, наприклад на квартиру.
    2. все пізнається в порівнянні. скільки принесе бакс у депозиті, інфляція якого 3% в рік?

---------- Додано в 18:23 ---------- Попередній допис був написаний в 18:21 ----------

Де ви були, як моя цьоця гроші на книжку клала за совітів?

19. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Як показало життя - коли приходить капєц то процентні ставки зростають, а от вартість оренди квартири падає (хоть і не сильно).
    Том утут кредит вроді не вигідний бо жити в орендованій ше вроді можна, а от кредит сплачувати вже вроді нє.

Крім того коли настає капєц то вартіть вашого майна падає і навіть якшо ви вже сплатили 1/2 кредиту і продасте (з дозволу банку) ту квартиру то не факт шо вам хватить покрити оту іншу половину. А ше ж є такі кредити шо продасте і ше винні будете :). Та і не факт шо впринципі продасте. Шоб часом не сталося так шо банк забрав, сам продав, а ви ше далі винні бо не покрилося.

Крім того в кредитів є великий мінус - люди з паяльниками. І якшо зараз їх може і не багато (я не знаю, не цікавився), то не факт шо за рік-два їх не розплодиться тьма-тьмуща.

Загалом якшо ж все би йшло пучком і ви б заробляли в 2 рази більше ніж маєте платити по кредиту то він певно вигідний. Але ж ми живемо не в казці.

А ше коли вам скрутно то можна переїхати в бомжатнік чи до родичів (якшо є) чи в село якесь і там жити тимчасово. А від кредиту так не втечеш.

---------- Додано в 19:52 ---------- Попередній допис був написаний в 19:44 ----------

З чим я згоден то з тим шо якшо є можливість взяти кредит не більше, як на 5 років і платити по ньому не більше як половину свого прибутку то то було б сильно вигідно. Але ж порахуємо.
    За 5 років на оренду би пішло в районі 120$ * 60місяців = 7200$

З врахуванням відсотків, страховок і т.п то буде в районі 5-6 тис$.
    Відповідно треба мати 35-40 тис шоб отак купувати.

• Подобається Подобається x 3
  20. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Реальність-ми живем в Україні:ireful:

а де твій аватар? :)