Краде в своїх... Що робити, пробачити і забути!?

Тема у розділі 'Львів кримінальний', створена користувачем оригіналка, 7 лют 2009.

1. У нас такое в школе было. Все мы вешали куртки в шкафу в классе. Туда никто посторонний не заходил. У одного мальчика пропала куртка. Шёл домой по холоду в свитре. Так и не нашли виноватого. Я не пойму, как можно было незаметно унести куртку. И чужих вроде в школу не пускают.

• Подобається Подобається x 3
  2. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

В мене в школі таке ж було (ше в 3 класі), вкрали шкіряну курточку в моєї подружки, також ішла в светрі додому... Вкрала однокласниця, але її на другий день чимось вчителька застрашила, тому вона зразу принесла її назад. Цікавим було виправдання, коли вона сказала, шо непомітила її куртки під своєю, вдягнула ОБИДВІ!!!:))) і пішла... :haha:

• Подобається Подобається x 7
  3. Хорошо ещё, что вернула. ;)

• Подобається Подобається x 4
  4. Iriska

Iriska Well-Known Member

Ну... в мого малого в класі (2-й клас) дівчинка тибрить гроші у всіх, включно з класною керівничкою. Ставимо питання про її переведення в іншу школу, бо управи на неї нема, краде, б*ється, псує речі і купа всього.

З кубітою шо робити... нююю... піймати на "живця" найдіть якийсь телефон, обмажте його марганцовкою (але в рукавичках) і лишіть на видному місці... Сліди злочину на руках буде видко довго і ніяких заперечень не получиться... Або якийсь схожий метод, так щоб вся академія взнала... і вона не могла відбрехатись...

Останнє редагування: 7 лют 2009
    • Подобається Подобається x 9
  5. Торк

Торк Well-Known Member

Я бы посоветовал в этом случае припугнуть и мирно разойтись. А при рецидиве слегка наказать - привести в ментовку, предварительно сообщив об инциденте ментам. Они хоть пугнут. Если девушка, то физическую расправу никто, конечно, творить не будет. Если парень - тут проще. Можно ментовкой и не пугать, темную устроить и все.
    Хотя можно, конечно, и простить и даже когда случаи будут повторяться много раз - все равно прощать. Россия ведь прощает Украине ее клептоманию с газом "у своих". Так чего же удивляться?

• Подобається Подобається x 1
  6. Summer

Summer Well-Known Member

той випадок, що написала НАТКА, навіть не знаю як так можна... дійсно або дівчина клептоманка, їй подобається таке або просто розбещена дитина ....
    в моєї сестрички в групі теж є дівчина з досить забезпеченої сім'ї, яка краде (от не люблю то слово) у супермаркетах просто тому, що їй так подобається..... навіть розказувала їм як що можна винести, щоб охорона не бачила...звісно, з нею ніхто в супермаркет не ходив, після того як вони студенти купляли щось , а вона вкрала батончик і випила сік, а пакетик викинула в магазині :nea:
    в таких випадках потрібно звертатись до психолога

• Подобається Подобається x 7
  7. galina

galina New Member

однозначно з дівчатами з ким проживаєте переговорити поміняти ключ до кімнати і заяву до коменданта що краде і нехай таку злодійку поміщає де хоче ..чи виключає з гуртожитку Крадійство це серйозна річ.Запросити своїх батьків до розмови з комендантом сказати що і в міліцію напишете Поки одні студенти поговорюють вони ще нічого не роблять але коли приїзджають батьки і пишуть заяву то діїї з боку комеданта будуть

8. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

Зробити підставу , тобто наприклад залишаєте на видному місці телефон якийсь але в середені десь під батареєю нацарапати призіище власника, і все то як нацарапуєте зазніти на камеру, потім чекаєте поки злямзить, тричі в її присутності робите оголошення про зникнення телефону (чи чогось іншого) а після цього якщо не зізнається що "знайшла і шукала влачсника" викликається представник деканату міліціонер і робиться вивертання кішень у всіх присутніх в аудиторії і все фіксується на відео

а потім говориться що на Ютуб викладемо як не припиниш красти.

9. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

може трохи грубо скажу, але їй то по цимбалах буде. То своєрідний тип людей з своєрідним способом мислення. Рецепт лише один- контролювати свої речі і старатись гуртом не підпускати таких людей влаштовуючи таку собі взаємовиручку

• Подобається Подобається x 2
  10. pravednik

pravednik Well-Known Member

Прости нам борги наші, як і ми прощаєм винуватцям нашим. Амінь!

11. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

о_О Добре, що не написали: "Підклади їй ше телефона":))).

Та вона зі мною і дальше вчиться (також поступила на магістра). Всі майже чужі, тобто з інших груп, але всі в курсі, що вона таке практикує (я маю на увазі красти). Ніхто їй нічо не згадує, але і речі тепер всі носять з собою, недаючи можливості їй шось зтянути.
    Взагалі, я думаю шо вже більше позоритись вона не буде, ітак вже всі про ті випадки знають, ну хіба зовсім дурна...:dntknw:

12. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Ну то можна поняти. Якшо подарок то стає дуже шкода. Вроді розумієш шо сам олень бо провтикав, але стараєшся вину на когось повішати (ну то так для самовиправдання перед самим собою). А потім розум бере верх над почуттям жалю за втраченим.
    Кумедні ви однако. Ви шо сторож матеріально відповідальний?

13. Picasso

відмазка канає канєчна, але інколи ще присутня така річ як порядність і тому "а я тобі хіба повинна стерегти" не у всіх проходить на ура ;) тому кумедного тут мало

14. volk

volk Well-Known Member

Якщо хочете провчити - то найкраще так, щоб посадили за крадіжку. Жорстоко, звісно, але якщо це патологія, то, може й допоможе.

15. Picasso

угу, на кіл.. на площі... і дьогтем обмазати :))

16. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Отожбо і воно. Порядність і матеріальна відповідальність то речі різні. Якшо залишили і попросили приглянути - то порядним буде запропонувати відшкодувати якшо не все то хоча б частину. А якшо просто лишили гору апаратури і телефон за спиною в місці де люди як мурахи шастають - то щиро поспівчувати - саме воно. А робити себе винним не можна в жодному разі. Тре бути порядним і поважати інших, але себе поважати треба не менше.

17. volk

volk Well-Known Member

Та ні, що Ви, цілувати і плекати, може, в міськраду піде працювати. Головне зв"язки не втрачати. Ну, і самому берегтися (принаймні до завершення навчання) - в кого навчання, а в кого практика.

До речі, через таку, як Ваша, позицію воно й краде, і красти буде. І нема про що на форумах про те строчити, коли є карний кодекс.

Останнє редагування: 12 жов 2009
  18. Picasso

ну то перед тим як втюхати свою пропозицію декому потрібно почитати отой кодекс і дочитатися що там за що буває ;)

19. volk

volk Well-Known Member

Почитав.
    Стаття 185. Крадіжка

1. Таємне викрадення чужого майна (крадіжка) -
    карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних
    мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від
    вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на
    строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або
    позбавленням волі на строк до трьох років. { Абзац другий частини
    першої статті 185 із змінами, внесеними згідно із Законом
    N 1449-VI ( 1449-17 ) від 04.06.2009 }

2. Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою
    групою осіб, -
    карається арештом на строк від трьох до шести місяців або
    обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на
    той самий строк.

Наскільки я розумію, краде ця людина постійно, хоча й поторху.

Відверто кажучи, я не розумію для чого взагалі "втюхувати" такі теми на форум. От, наприклад, я міг би створити тему "як правильно тримати виделку", але не створюю. Це якби мій малий школярик не знав би що робити, то я б не здивувався. А тут всі дорослі люди, з твердими переконаннями.

Останнє редагування: 13 жов 2009
  20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Все правильно...Тема має право на існування...
    Тому,що особа,яка краде в своїх може бути братом..кумом..сватом..батьком..і т.д.
    Скажім(чисто гіпотетично) особою,що вкрала у вас щось...виявився Ваш брат..друг..і тепе..
    З Вашого посту,я зрозумів,що Ви тут же викликаєте конвой..і далі по тексту?
    Чи застосуєте якісь інші методи?

а де твій аватар? :)