Відповідь: Козаки Пупер, насчет происхождения Донского казачества от Запорожского - весьма сомнительно... http://www.dspl.ru/includes/digit/k...kogo_kazachestva/voisko_1/voisko_1.asp?page=1
Відповідь: Козаки з вашого дозволу не буду зараз відповідати.... маю іншу інформацію.... щодо козаків...
Відповідь: Козаки Я уже дочиталась, похоже, так и есть. Просто ранее обращала внимание на сильное отличие донского говора от, скажем, запорожского тех времен.
Відповідь: Козаки Не знаю как казацства, но то что эти ребята, были не совсем славянами-однозначно: середньовічне населення Нижнього Подніпров’я, яке залишило грунтові могильники біля сс. Каїри, Кам’янка, Велика Знам’янка (могильник Мамай-Сурка), Благовіщенка. Стверджувалось, що згадані пам’ятки були залишені змішаними бродницько–половецькими групами, до складу яких входили також печеніги, торки, слов’яни, алани, сармати, протоболгари43. Йшлося й про те, що у ХІІ – першій половині ХІІІ ст. тут переважали слов’яни – вихідці із Середньої Наддніпрянщини, які змішались із нащадками уличів, аланів й болгар, і, можливо, половці44. Висловлювалось припущення, що Кам’янський некрополь був залишений ясами чи бродниками45. Аналіз морфологічних особливостей черепів із могильників Каїри та Мамай-Сурка показав, що їх загалом можна віднести до мезо– чи суббрахікранних варіантів, які характеризуються середніми та малими розмірами обличчя, гарно чи помірно профільованого у горизонтальній площині, чітко окресленим носом, що досить виразно виступає з площини лиця. Це поєднання ознак загалом властиве південним варіатам європеоїдної раси46. Що ж до краніологічної серії із Кам’янського могильника, то вона відзначається брахікранією, середнім за шириною обличчям, виразною тенденцією до сплощення обличчя в горизонтальній площині, помірним виступанням носа – комплексом ознак, що вказує на наявність певної монголоїдної домішки47. За більшістю провідних краніологічних характеристик ця група осілої середньовічної людності Нижнього Подніпров’я тяжіє до протоболгар – носіїв «зливкинського» антропологічного варіанту. Це ж засвідчують і одонтологічні дані48. Отже, антропологічний склад середньовічної осілої людності Нижнього Подніпров’я був неоднорідним. Він сформувався за участі носіїв «салтівського», тобто аланського та «зливського», або протоболгарського антропологічних типів. Крім того, у цьому процесі могли брати участь й південні групи давньоруської людності49. Відомо, що в давньоруських некрополях Середньої Наддніпрянщини виявлені також поховання варягів, які служили в княжих дружинах. У зв’язку з цим виникає питання про роль норманського (германського) компоненту у формуванні морфологічних рис населення даного регіону. Запорукою його вирішення є антропологічні відмінності між середньовічними германцями та східними слов’янами: пересічний германець характеризувався трохи нижчою черепною кришкою, дещо вищим обличчям і вищими орбітами, а також вужчим носом, ніж східний слов’янин50. Литвинские уланы (татары) Верно! Первое что сделали Русы, так это посадили хазар-иудеев в долговую яму-зиндан: http://bank-referatov.rudiplom.ru/k/660 Я так не говорил-Вы сказали. Вы русский
Відповідь: Козаки так у вашій же цитаті написано якраз, що скоріше слов’яни.... так а хто такі бродники?... ті самі укранці... насправді це були калмики.... що стосується ногайців.... вони не залишили тут ніякого сліду, тому й не варто на них акцентувати увагу... вони були черговим кочовим набродом, від якого без сліда й позбулися.... надовго?.... тепер все навпаки.... я сказав, щоб не було непорозуміння... якщо хочете — можу називати росіян середнім братом, білорусів наймолодшим.... яка різниця як називати?....
Відповідь: Козаки Смесь " із нащадкав уличів, аланів й болгар, і, можливо, половці" В 1474 г. крымский хан Менгли Керей писал Ивану III: "Мне твоей земли не воевать, моим уланам, ни князьям, ни казакам"-помните? Одним из наиболее боеспособным соединением войска ВКЛ, были Литовские Уланы (Огланы) Да не надо каким братом. Просто Брат, как сербы: "Русские братушки"
Відповідь: Козаки можливо і половців.... можливо (зверніть увагу: я кажу "можливо") на самому початку створення козаччини, разом з українцями були й інші добродії з кочовиків... якщо чесно — ні... керей?... я думав, що гірей.... чи не караїмів ви маєте на увазі?... знову “юдейський слід”... ок, братушко бранко... хоч би тільки не “браток”....
Відповідь: Козаки Золотая Орда. Государственное устройство носило полувоенный характер, так как военные и административные должности, как правило, не разделялись. Наиболее важные должности занимали члены правящей династии, принцы (огланы), владевшие уделами в Золотой Орде и стоявшие во главе войска. http://ru.wikipedia.org/wiki/Золотая_Орда Огланы-Уланы
Відповідь: Козаки гарно замальовано світлопомаранчевим кольором території нинішньої росії.... вам так не здається?...
Відповідь: Козаки Конечно знаю. Поэтому "монстр"-в кавычках. Изначальная идея государства Чингиз-Хана, это мир. Т.е. обезоружить воинствующих соседей и включить их в свое государство, где баскаки, соберая налоги, обеспечивали профессиональную армию для защиты. Внутреннее национальное развитие этносов, было свободно как и вероисповедание, до поры до времени, было так. Затем Мамай пошел на Русь, крушить православие-Орды не стало. Тоже, как урок
Відповідь: Козаки мамайко?..... “монгол” мамайко?... часом не тому так багато історій про запорзького козака мамая... що так гарно перегукується з “батиєм”... мамай і батий.... гарні співпадіння, чи не так?.... з ваших слів: 1. золота орда придумала граблі, на які наступила.... 2. російська імперія граблі вдосконалила....
Відповідь: Козаки Он самый. Предок казака Мамая. После того, как Дм. Донской ему навалял. Мамай бежал на "укрАину". Здесь он создал княжество Мамая-Мансура. Здесь же появились, так называемые "севрюки". Да, все было путем, пока Империя не развалилась. Сразу-же, грузины перестали любить осетинов и абхазов. Азербаджанцы, армян в Карабахе. Мусульмане-христиан. Молдаване-приднестровцев и т.д. Феодальная раздробленность, понимаете-ли. Ждем-с нового Чингиз-Хана или возвышения княжества Московского
Відповідь: Козаки є ще інформація: ніякого мамая не було.... у тій формі, в якій видають за логікою, якщо київ та москва вже були, то буде нова столиця....
Відповідь: Козаки 1. Мамай Кият, князь, золотоордынский темник (+1381). Супруга - дочь хана Бердибека - Чингизида. 2. Мансур-Кият, князь (по персидским хроникам "сын Мамака", пленен и убит тимуровцами в 1391 году под Самарой) (старшин сын) 3. Алекса Мансур-Киятович, в крещении Александр - Козак Мамай, крещен святителем Киевским митрополитом Киприаном около 1390 года. Служил Великому Князю Литовскому Витовту, держал Глинск, Полтаву и Глинище, которые построил его отец - Мансур (внук) 4. Иван Александрович Князь Глинский (крещен вместе с отцом) с 1399 года первый князь Глинский - супруга Настасья Даниловна, княжна Острожская (правнук) 5. 1. Борис Иванович (пра-правнук) 6.1. Лев Борисович (пра-пра-правнук) Все четверо сыновей Льва Борисовича приехали в лето 7016 служить Великому Князю Василию Иоанновичу в Москву: 7.1. Иван Львович Малой - Мамай (помимо родословцев в одной из русских летописей он указан как "Иван Мамай") (пра-пра-пра-правнук) 7.2. Василий Львович Слепой (пра-пра-пра-правнук) 8.1. Елена Васильевна Глинская (+1538) (пра-пра-пра-пра-правнучка). -и жена Ивана Грозного. Иоанн IV Васильевич Грозный, Царь и Великий Князь (1530 - 1584) - пра-пра-правнук Великого Князя Димитрия Донского. Тоже прикольно. Помирились значит, Монтекки и Капулетти. Пусть Минск будет или Новосибирск
Відповідь: Козаки Пупер, а какая информация есть у вас про Мамая? О по сути одном человеке Дмитрии Донском и Мамае не предлагать! Бранко, а империя развалилась по причине замены христианства на мусульманство. Яссы на законы ислама.
Відповідь: Козаки а давайте ліпше львів?... пс. про мамая напишу іншим разом.... сорі... Додано через 47 секунд а першого разу язичництва на християнство....
Відповідь: Козаки вокс популі.... глас народа — глас Божий.... не вийде.... в москві люду більше, ніж у львові... хіба 1 львів’янин = 5 москвичам (не машинам)...