не понял, они себя одним народом с донцами и уральцами выставляют или нет? Раз уж Вы за конкретно кубанцев взялись говорить, ответьте и на вопрос о языке. Не "статистикой" и историей, а - прямо. Тут должен быть один, однозначный ответ. Русский этнос, например, сформировался (если доформировался вообще) после того, как относительно унифицировался и распространился (велико-)русский язык. Язык и этнос вообще синонимами были когда-то... ЧТо у кубанцев? Украинский? Русский? Казацкий? Кубанский? Как "они" сами считают?
Цього не помітив. Просто коли йде розмова про Центральну Росію, то можуть сказати "там всі бухають, нічого не роблять, не те шо в нас на Кубані" - ну щось таке! А так звісно русські і русські!
Козаки були звичайними розбійниками... І слово "козак" також перекладається як "найманець" короче кажучи, легіонер... Давайте, валяйте свої мінуси, історики
Розбійниками? Хм... може! Я думаю грабанути татарський караван чи аул могли. А своїх єдиноверців - чи навряд. Звичайними? - Нє... точно не були!
І своїх також...Але все так спрощувати і зводити козацтво до звичайного розбійництва не варто...Явище це було значно складнішим і багатогранним...
Мапа національностей СРСР 1941 року commons.wikimedia.org Географический атлас СССР для средней школы. Главное Управление Геодезии и Картографии при СНК СССР. Москва. 1941 Народи СРСР. Карта з журналу National Geographic 1976 року nationalgeographic-maps.com https://i.imgur.com/cqPuPYX.jpg
Це не є правда Українські гетьмани і кошові отамани Етимологія Сучасні гіпотези Від половецького «Cosac» — «варта», «чота». Зустрічається в «Codex cumanicus»[4]. Від кримськотатарського або тюркського «Qazaq» — «вільна людина», «авантюрист», «шукач пригод», «бурлака»[5]. Від тюркського «Kazak» — «вирізати, оголити гострим інструментом», «поголений, безбородий». Чоловіки, які були призначені для служби у війську, для військових походів, зобов’язані були бути поголеними, безбородими. Ця вимога була обов’язковою, зокрема для вояків кінних загонів, що виникли в Русі-Україні.[6] Від тюркського «Cosac» і «Qazaq» — «вільна людина», «авантюрист», «шукач пригод», «вартовий», «розбійник», «найманець»[7]. Старі гіпотези Виникли у наслідок популярного в XVII–XVIII ст. філологічного напряму досліджень (співзвучності назв). З погляду наукового обґрунтування нічого не варті. Від імені легендарного ватажка Козака[8]. Від слова «коза» у зв'язку зі спритністю козаків[9]. Від етноніму «хозари». Популярна гіпотеза в козацькій історіографії кінця 17 — початку 18 століття[10],[11]. uk.wikipedia.org/wiki/Козаки#Етимологія
Кубанський козачий хор - Ще не вмерла Україна Один з народних варіянтів гімну, що виконувався на Кубані, як народна пісня на власну мелодію.
В 2014-му у Криму блокувати українськи частини "зеленим чоловічкам" допомагали якраз кубанські козачки. Та й на Луганщині вони теж відзначилися. То які вони після того українці?
Кубань велика. Там, де Краснодар, Армавир та станиці, що на півднень за ними, не знають зовсім української мови. А є ціляком україномовні села. Пісні, колядки, українські традиції...Бачила відео, де в Геленджику дівчатка колядують, всі говорять і поють на мові. Показує Перший російський) Але це до війни, мабуть... Щодо ряжених козаків у Криму та Луганську, то, звісно, завжди можна найняти мерзоту, коли запахне мародерством. Воювати, як я пам'ятаю, вони не дуже. Мабуть, це такі проросійські православні загони. Святогірську Лавру ( Мацковський патріархат) охороняють теж козачки з нагайками за халявами. Наш Гепа теж має козацьке якесь звання, колись вислужився)). Поржати абощо.
Я вже 4 роки кажу (тіко не всі мене чують)))))), що скацаплений хахол - гірше москаля. І це не жарт. Так воно є
Ці кАзАки, не є всім українським населенням Кубані. На Лугандонії теж є змоскалені, то що тепер, відмовлятися від неї і дарувати її московитам?